ST. Hunsingo-Viboa VR1 sleept 1 punt uit ‘t (Stadskanaals) vuur

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na vorige week in Winsum het hoger op de ranglijst staande Bergum verdiend op 1-1 te hebben gehouden, werd er afgelopen zaterdag door de vrouwen van ST. Hunsingo-Viboa VR1 koers gezet naar Stadskanaal. Aldaar moest gespeeld worden tegen Sportvereniging Pekelderweg, beter bekend als S.P.W.. De vrouwen van S.P.W. VR1 zijn de laatste tijd goed op dreef. Vorige week nog werd koploper Oranje Nassau met 4-0 van de mat gespeeld.     

 

                               
De vrouwen van S.P.W. staan bekend om hun fysieke kracht, de snelle en behendige spitsen en het spelen van “de lange bal”. Om de ruimte achter de verdediging klein te houden, besloot coach Alfred Sterrenberg van Hunsingo om de eerste helft behoudend te beginnen. Met 2 spitsen, 4 middenvelders, een compacte veldbezetting en het opvangen van de tegenstander bij de middellijn hoopte hij het spel van S.P.W. te kunnen ontregelen. Door zelf “de lange bal” te spelen in de ruimte achter de doorschuivende S.P.W. verdediging zouden er ongetwijfeld mogelijkheden liggen voor beide spitsen Chantal Streppel en Yvonne Visser.      
Het spel ontwikkelde zich zoals verwacht. S.P.W. trok ten aanval en de Hunsingo vrouwen hielden de gelederen goed gesloten. Echte kansen kwamen er voor beide partijen niet. Mogelijkheden lagen er voor S.P.W. voornamelijk bij hoekschoppen en vrije trappen, Hunsingo kreeg enkele mogelijkheden voor snelle counters. Maar beide partijen waren niet voldoende scherp voor het doel en zo eindigde  de eerste helft in “de brilstand”.
Met een straffe tegenwind en van tijd tot tijd een regenbui begon Hunsingo de 2de helft met 3 spitsen. Met meer druk naar voren hoopten ze het zo belangrijke eerste doelpunt te forceren. Het liep echter heel anders. De ruimtes op het veld werden groter en dat speelde S.P.W. in de kaart. Nadat enkele gevaarlijke aanvallen van S.PW. geen doel troffen, was het 10 minuten na rust wel raak. Aan de rechterkant van de defensie van Hunsingo werd de bal niet goed uitverdedigd. De linkerspits van S.P.W. kon een lage voorzet afleveren, de rechterspits kwam voor haar verdedigster van Hunsingo en kon eenvoudig intikken (1-0). Een op dat moment verdiende voorsprong voor S.P.W. Kansen waren er voor de vrouwen van Hunsingo in de 2de helft nog niet geweest en het duurde even voordat het tegendoelpunt was verwerkt. Naarmate de wedstrijd vorderde gingen de vrouwen van S.P.W. de duels steeds steviger aan, echter de zeer ervaren en uitstekend leidende scheidsrechter had er prima het oog in. Uit 1 van de vele vrije trappen viel de gelijkmaker. Vanaf de rechterkant werd de bal door Yvonne Visser hoog voor “de pot” geslingerd. De bal werd niet goed door de verdediging van S.P.W. weggewerkt en bleef 5 meter voor het doel in de lucht hangen. De lange keepster van S.P.W. kwam uit haar doel en riep “los”, maar dat weerhield Marjolin Pol van Hunsingo er niet van om vol naar de bal te springen. Ondanks het lengteverschil wist zij door haar uitstekende timing de bal eerder te raken dan de keepster van S.P.W. Met een mooi boogje plofte de bal tegen het net en was de 1-1 een feit.
Met nog dik 20 minuten voor de boeg lag de wedstrijd weer helemaal open. S.P.W. bleef de bovenliggende partij, had ook nog enkele kansen maar de beste mogelijkheid was voor de Hunsingo vrouwen. De keepster van S.P.W. wilde een terugspeelbal op rand 16 meter “weg roeien”, maar ze raakte niets dan nat gras. De bal rolde door richting doel en even leek het erop dat Marjolin Pol van Hunsingo de bal in het lege doel kon schuiven. Een verdedigster van S.P.W. was echter net wat attenter en kon de bal met moeite tot hoekschop promoveren. De hoekschop leverde niets meer op en zo bleef het onder “hondse” weersomstandigheden 1-1.     
Een zwaar bevochten punt was door de Hunsingo vrouwen binnengesleept, meer zat er gezien de 2de helft niet in. Maximaal resultaat dus en weer een wedstrijdpuntje erbij. Met 20 punten uit 17 wedstrijden staat Husingo op de 8e plaats op de ranglijst. Nummer 11 en 12 degraderen rechtstreeks naar de 3e klasse, nummers 9 en 10 spelen degradatie/promotiewedstrijden tegen teams uit de derde klasse. Met nog 5 wedstrijden te gaan, waarvan wedstrijden tegen nummers 7, 9 en 11 van de ranglijst, worden het nog spannende weken voor de Hunsingo vrouwen. Komende zaterdag staat de inhaalwedstrijd thuis tegen St. Annaparochie (5de op de ranglijst) op de rol. S.P.W. heeft komend weekend geen wedstrijd.