SV Bedum D1 wint als er gewonnen moet worden – Kampioenen Hoofdklasse R!

Geschreven door Jelmer Meinardi op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Op zaterdag 28 maart begon SV Bedum D1 aan de op papier moeilijke wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie, vv Roden D1. Roden versloeg de Bedumers immers in de thuiswedstrijd en het leek voor de hand liggend dat de Rodenaren hun uiterste best zouden doen om het officieuze kampioenschap van de koploper nog even uit te stellen.

image 2015 03 30
Exact om negen uur werd er afgetrapt en de jongens uit Bedum namen direct het initiatief. Al na vier minuten werd Twan in het strafschopgebied van Roden tegen de grond gewerkt en mocht Jimi aanleggen voor de gegeven strafschop maar miste jammerlijk, de bal belande in de handen van de keeper. Deze gemiste strafschop bleek de opmaat voor een hele reeks gemiste kansen en zoals zo vaak, als je de kansen mist, verdwijnt de bal uiteindelijk achter je eigen keeper. Halverwege de eerste helft leek een aanval van Roden te worden afgeslagen, maar de bal belandde bij één van de jongens van Roden. Het houdbaar lijkende schot stuitte voor keeper Walter, hij leek de bal te keren, maar verloor toch de controle waarna hij tot zijn ontsteltenis moest toezien hoe de bal achter hem in de goal rolde. In plaats van de voorsprong stond SV Bedum plotseling met 1-0 achter.

Je zag het ongeloof in de ogen van onze jongens, het zal toch niet gebeuren dat we straks kampioen worden, maar wel twee keer verloren hebben van de nummer twee. Er werd dan ook een tandje bijgeschakeld en gelukkig kon onze rots in de branding, Robert Kwant, voor rust de stand nog omkeren, Robert scoorde twee keer, één keer knap met zijn hoofd op aangeven van Mika en een bekeken schot langs de keeper. Nog voor rust bracht topscorer Twan de stand nog meer in lijn met de veldverhouding, 1-3.

Na rust kwam de verdiende overwinning niet echt meer in gevaar. Mika, die in de eerste helft nog een beetje scherpte miste, toverde de bal met een echte Mika-solo achter de keeper, 1-4. Roden deed hierna nog wat terug, een afgeslagen bal werd door de kleinste man van Roden over de uitglijdende Walter geschoten, 2-4. Guus scoorde als laatste zijn eerste goal sinds zijn entree in de D-selectie, de vrije trap van Twan leek over de goal te zeilen, maar werd door Guus op atletische wijze toch nog ingetikt, eindstand 2-5, mooi, nog net even beter dan de 3-5 winst van Roden in Bedum!

De ontlading bij spelers en technische staf van SV Bedum D1 was groot. Alleen in het hypothetische geval dat SV Bedum alle vier resterende wedstrijden gaat verliezen en Roden ze allemaal wint waarbij dan een doelsaldo van 38 doelpunten moet worden goedgemaakt kan het kampioenschap nog gemist worden!  Op zaterdag 11 april as. staat de thuiswedstrijd van SV Bedum D1 tegen Veendam 1894 D1 op het programma, een gelijk spel is dan voldoende om het feestje echt te gaan vieren. U bent van harte uitgenodigd om deze wedstrijd tot een echte kampioenswedstrijd te maken!