EKC2 deelt punten met De Pelikanen 2

Geschreven door Jitse Drent op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De reserves van ST  Eenrum/Kloosterburen (EKC) speelden zaterdag 28 maart in Kloosterburen tegen de  reserves van De Pelikanen uit Appingedam. Uit had EKC met 5-3 verloren en ook nu  zag coach Kor Nienhuis het wat somber in daar zijn gehele as te weten Marijn  Nienhuis, Rianne Eltink, Marlies Tammens en Claudia van der Horn door allerlei  omstandigheden afwezig waren. 

EKC Dames
Met Jan Hofman als scheidsrechter en Kor zelf als grensrechter  nam de aanwezige coach van dames 1 Robert Benes de coaching op zich. De  Pelikanen was de betere ploeg maar EKC bood goed tegenstand en speelde zelf ook  een goede wedstrijd. Na De Pelikanen enkele keren te hebben afgestopt nam de  thuisploeg in de 8e minuut zelf de leiding. Kirsten Berghuis vond Lisanne  Broekema die de falende keepster van De Pelikanen kansloos liet: 1-0. De  Pelikanen zette nu meer aan maar een goed verdedigend EKC en een in goede vorm  stekende doelvrouwe Christina Prins wilden van geen wijken weten. Aanvallend was  EKC minder maar soms was men er zeer dichtbij zoals in de 32e minuut toen de bal  net op de paal kwam. Zo stond het bij de rust nog wel 1-0.
In de tweede helft  had EKC de wind tegen en begon De Pelikanen ook nu weer meer aan te dringen.  Echter de thuisploeg bleef overeind en had zelf ook aanvallende initiatieven. Zo  zag Kirsten Berghuis haar schot naast gaan. Aan de andere kant moest keepster  Prins meermaals handelend optreden en dat lukte ook bijna allemaal behalve in de  78e minuut. De EKC-verdediging lette even niet op en een schot verdween net via  de paal in het net: 1-1. De gasten wilden en roken meer. Echter EKC gaf niets  meer weg en had zelf nog wat kansjes zoals enkele corners van Lisanne Broekema  maar het bleef 1-1. Even was er de teleurstelling van het gelijkspel maar later  overheerste toch het genoegen van de puntendeling.