Dubbel succes Futsal Marum

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week


Een glimmende coach luisterend naar de naam Andy de Jong  na de wedstrijden Futsal Marum-Futsal Emmeloord en Futsal Marum contra Futsal Dragten.
Spektakel in de groene Kathedraal mag je gerust stellen na 2 wedstrijden in de sporthal de Holten met Futsal Marum.
Je hoort de mensen lang na de wedstrijd nog enthousiast na keuvelen over de wedstrijden in de immer gezellige kantine oftewel het Hertog Jan domein.Vrijdagavond stond Emmeloord op het programma, de nummer twee van de ranglijst deze competitie. Deze wedstrijd heb ik niet gezien maar wel een verslagje gehad van de trainer dus er kan wat geschreven worden.
Futsal Marum was gezond gespannen aldus de trainer met o.a. Daniël Laturiuw weer terug en captain Marc Boonstra bijna weer terug. Haije van der Molen is ook weer fit alleen nu even in de greep van de griep. Wel weer gevulde tribunes zoals altijd met onze geweldige 12de man dus.
Het scoreverloop is aanvankelijk in het voordeel van Emmeloord van 0-2 naar 1-2 naar 1-4 maar dan recht Futsal Marum zijn bekende rug wederom.
Nooit in de greep van de zenuwen zo het lijkt maar wel rustig blijven en doorvoetballen.
F.M komt terug naar 4-4 met een eindschot voor de boeg waarna Emmeloord blij is dat de wedstrijd afgelopen is heb ik me laten vertellen. F.M pakt weer een punt op karakter, dit was de derde wedstrijd tegen Emmeloord dit seizoen, competitie en beker(2x verlies 1x gelijk) maar helaas heeft F.M niet compleet kunnen zijn dit seizoen tegen Emmeloord.
Doelpunten Futsal Marum Daniël Laturiuw, Mart Hoekstra, Jurn Wagenaar en Noël Kailola.
De vrouwelijke scheidsrechter erkende na de wedstrijd dat ze het spannend vond deze pot te fluiten maar gaf na de wedstrijd toe een mooie spannende pot was het.
Emmeloord is een mooie ploeg om tegen te spelen vooral sportief, goeie ploeg, maar spelen ook als liefhebbers met een fanclub als goeie ambassadeur voor de club.

Maandagavond speelt Futsal Marum de vooruit gespeelde wedstrijd tegen Futsal Dragten de nummer drie van de ranglijst dus weer een kraker. Vanavond is Marc Boonstra er weer bij,  weer een meer dus wat weer meer perspectief geeft in de groene Kathedraal kun je stellen.
Futsal Marum begint scherp tegen Futsal Dragten, je ziet aan alles dat de mannen ervoor gaan vanavond. Jurn Wagenaar onderschept een bal en scoort met binnenkant(beheerst) voet fraai de 1-0 en dan de ontlading, fantastisch zo hoort dat als je wat wilt bereiken.
Daniël Laturiuw,de vorm na de blessure is terug, scoort de 2-0 en kort hierna maakt Marc Boonstra na een fraaie actie 3-0 en dan denk je bijna gespeeld!
Erwin Bandringa pakt geel omdat zijn gedrevenheid net iets te groot is maar wel top om te zien dat je zoveel beleving toont .Uit de kluts verdwijnt de bal via het scheenbeen van Harke Kalfsbeek in eigen doel 3-1.Het wordt ook 3-2 na even niet geconcentreerd zijn en voor de breek als F.M zo het lijkt wat gas terugneemt .
De mannen van coach Erik Donker lijken zich een beetje onder het juk van F.M weg te spelen als F.M even recupereert en er ook een houdbare bal nog eens invliegt is de riante voorsprong weg.
Naast me zit een liefhebber puur sang die roept, hij is ook fervent veldliefhebber, je zou nooit weer naar het veld gaan, hier gebeurt altijd wat...spektakel!
We gaan aan de brandstof bidon en het tactiekbord van coach Andy de Jong. Het tempo is hoog en gaat grenzen aan moordend misschien wel, voor de toeschouwer geweldig voor de spelers doorbijten.  Wie heeft de langste adem kun je stellen.
Scheidsrechter Bebingh riedelt de tweede helft op gang,hij floot best goed vond de gemiddelde toeschouwer, ik ben het eens.
F.M pakt op maar lijdt balverlies, F.D schakelt geweldig maar mist voor de goal de scherpte. Futsal Marum duwt door in hoog tempo ,vooral regelmatig hoog baltempo waar Futsal Drachten het lastig mee heeft.
F.M speelt sportief krachtig iets wat in voorgaande wedstrijden regelmatig ontbrak tegen Futsal Drachten en daardoor ook weinig punten opleverde. F.M krijgt een vrije bal, de muur staat niet op 5 meter en F.D loopt te snel in,5 seconden zegt scheidsrechter Bebingh ,Dit is  een ijkpunt voor een scheidsrechter vind ik, hier kies je of voor het een of voor het ander als je fluit! Wie is de absolute baas in het veld?
F.M lijkt te gaan praten na een discutabele handsbal en een uitbal maar gelukkig beheersen ze zich. Het wordt omgezet in een geweldig omschakelmoment met Noël Kailola, Marc Boonstra en Daniël Laturiuw en de beloning is 4-3,een prachtige goal. F.M is los nu, Harke Kalfsbeek. pakt de bal op en speelt zich los, passt op Mart Hoekstra die perfect voorgeeft op Stefan Latuputti die de 5-3 binnenpegelt weer een mooie goal. Dan een mooi schakelmoment als keeper Gerard Bandringa  snel hervat naar Harke Kalfsbeek, een geweldige actie volgt, drie man op het verkeerde been en dan achter je standbeen met een lobje scoren...weergaloos 6-3.
Gewonnen nu? nee dus dan ken je de mannen van Erik Donker niet, veel kwaliteit en snelheid heersen in dit team en veel ervaring met o.a de sympathieke alleskunner Tim Hof.
Het wordt 6-4 met 6 min. te gaan, Noël Kailola struikelt aan de zijkant, Futsal Drachten profiteert en maakt genadeloos 6-5 en dan komt de vliegende keep bij Futsal Dragten. Futsal Marum schakelt nog een keer met Harke K. die na weer een aardige actie Jurn Wagenaar, je was fantastisch Jurn vanavond, maakt zijn tweede en de 7-5 voor Marum. Pot in de pocket evenals de drie punten.
Futsal Marum wint op beleving vanavond met veel overtuiging in een goeie en sportieve wedstrijd tegen een uitstekende tegenstander met Futsal Dragten met het publiek als de grote winnaar.
Al met al een mooi sportief kadootje voor Harke Kalfsbeek die met zijn Tessa trotse ouders zijn geworden van dochtertje Danée Lauren. Proficiat en veel levensgeluk gewenst namens een ieder die Futsal Marum een warm hart toedragen.