Even pas op de plaats voor SV Marum

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Marumnello, je zou het liefst hoor ik om me heen gezellig maar bovenal lekker in de warme kantine vertoeven vandaag. Het zonnetje leek een vrije dag te hebben na de voor velen verheffende eclips deze week.

Aardig wat punten vandaag op en buiten Marumnello dat geeft je altijd weer een lekker gevoel is mijn bescheiden mening. Het waren er 33 van de te behalen 78.
Team van de dag vandaag is Marum F1 van sponsor Bouwbedrijf D en J Boonstra uit Marum. Wilt U bouwen of verbouwen dan even bij Boonstra langs.
F1 wint vandaag met 11-3 van Zuidhorn F1 en dan moet je wat in huis hebben want ook Zuidhorn is een fantastische club. Trainer van de F1 is Rogier van der Ploeg(trainen zit ze in het bloed he, kijk maar naar Rogier zijn vader Gerard straks trainer van Bakkeveen).Leiders zijn Roel Veenstra en Emil Hilenga, zo doorgaan dame en mannen.
Marum 2 heeft zijn draai aardig gevonden na de derde overwinning op rij, de nul blijft regelmatig in takt achterin en voorin loopt het steeds beter waardoor de drie punters mooi binnenrollen. Kader John van der Ploeg, Wiebe Swieringa en Martijn de Vries en spelers lekker bezig.
Ook A1 van David Verweij, Gerhard Dijkstra en Ronald Vos pakt weer lekker de punten na een 0-2 uitzege tegen Harkema en is goed op koers om de broodnodige puntjes bij elkaar te sprokkelen.

De riedel klinkt om 14.30 uur uit de fluit van de jeugdige scheidsrechter Geertsma uit Bedum die een prima wedstrijd floot. De wedstrijdbal vandaag is aangeboden door rijwielcentrum Jan en Pietsje uit Marum.
Pupil van de week is Ruben Bikker uit de E2 die zichtbaar geniet op de bank bij de Marum wissels.
Een bal uit een warme winkel in meerdere opzichten maar in een wedstrijd waar het verrekte kold is langs de lijn hoor je regelmatig. Een koude wind in je snoet en weinig tot spanning verheffend voetbal, ga er maar aan staan.
Toch ben ik het hier niet helemaal mee eens want er zat heus wel spanning in deze wedstrijd, Marum staat nr. 1 en wil, dat uiteraard graag blijven. Noordwolde wil winnen van de koploper en moet nog wat punten bijeen sprokkelen om zich veilig te spelen.
De eerste helft is vooral taai om naar te kijken ondanks de terugkeer van een aantal geblesseerden in de selectie van trainers Poll en Pranger. Het veld is hobbelig, de inzet is prima, het verweer van de tegenstander is gedegen, vooral met veel mensen met de kont in doel kun je stellen.
Het is begrijpelijk want thuis verloor Noordwolde toch wel kansloos eigenlijk van Marum vandaag nog de trotse koploper van 3C.
We gaan weer opgetogen naar het wedkantoor maar helaas de club gespekt maar geen spek als gelukkig winnaar. Dat is niet erg want we nemen gewoon een lekkere gehaktbal en een bakkie leut de la colombia.
De kantine puilt weer uit, er wordt opgetogen verhaald, over het wel en wee in de wereld, over  de verkiezingen de afgelopen week, werk, weekend invulling, de familie ons mooie sv Marum!!

We beginnen vol goede moed aan de tweede partuur met een vel uit de startblokken knallend sv Marum. Een buurman zegt het wordt zeker 3-0 een ander roept, dat moet ik nog zien, een derde roept, ik weet het niet
Eigenlijk kun je er gemakkelijk een boek over schrijven denk ik, ga ik waarschijnlijk ook doen als de werkschoenen aan de bekende wilgen hangen.
Marum heeft nu veel meer spelaandeel en probeert het echt maar Noordwolde staat goed met wederom een prima doelwachter vandaag onder de lat.
Het is te vaak buitenspel, het veld is niet goed voor de brigade van P en P want hij, de bal dus, rolt niet lekker. We gaan wisselen, Noël Kailola en Haije van der Molen komen binnen de lijnen even later nog alleskunner Jacob Roelf de Wit en het team vertoont nu ook meer dreiging.
Rob Groefsema is terug voor het eerst maar mist duidelijk wedstrijd ritme en is ook te vaak met de bal in gevecht maar hij komt er weer aan voorspel ik met zekerheid.
Tjibbe Bakker, keihard werkend vandaag, gaat voorop in de strijd en pakt ook niet te slim geel door een babbeltje en de bal even wegrollen. Kan gebeuren als je zo graag wilt zeg ik.
We laten de bal ook te veel door de lucht verplaatsen wat vervolgens weer veel te veel onnodig balverlies oplevert voor het hele team van P en P.
Die bal moet veel meer aan de grond blijven mannen maar ik weet ook dat het veld daar minder toe uitnodigt.
Een kans krijgt Marum door een kopbal van Jordy Swieringa maar hij zit te veel onder de bal. Rob krijgt een paar halve kansen maar het is allemaal net niet allemaal.
De wedstrijd eindigt voor de tweede opeenvolgende week in de brilstand en dus maar een punt. De concurrentie wint wel en we tuimelen van plek een naar plek vier. Niet zo erg hoor want de druk van koploper is weg en twee keer winnen kan ook weer plek een betekenen.

De eclips zat ons dwars vandaag misschien, verrekte kold wederom, het gras blijft weg hierdoor en de koppositie is weg.
Doch eclips gehad, mooi weer in aantocht, alle druk is weg dus lekker vrijuit spelen nu met elkaar en puntjes pakken dacht ik want we zijn het voetballen echt niet verleerd en de sfeer in de groep is fantastisch.
Allemaal ingrediënten om er een lekker einde seizoen van te breien mannen.
In de behaaglijke kantine kopen we tijdens de analyse nog een lekker pintje, ik word regelmatig gefeliciteerd omdat ik deze week weer Opa ben geworden van een prachtige kleindochter luisterend naar de naam Danée Lauren.
Mijn buurman zegt, en hij heeft gelijk, voor jou kan deze week niet meer stuk met een prachtige kleindochter want daar kan geen voetbalwedstrijd in de kou tegenop en zo is het precies!