Een dagje Marumnello met Dé Reporter van Marum

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek.
image-2014-09-04
Zaterdag was het wederom lekker druk op Marumnello en dat ondanks de striemende kou.. De koffie van Roel en Tea en de onovertroffen gehaktbal van sponsor keurslager Jan Willem Blanke maken veel goed.
We zijn wederom vroeg op het complex, onze gastdames heten een ieder van harte welkom, dit keer Lammie en Anouk, eigenlijk kan je dag zo al niet meer stuk. Eerst fluit ik de C1 van coaches Eddy Tjalsma en Janneke Brink waarbij de tegenstander ONB C1 uit Drachten is. Nummer 3 tegen nummer 8, voor beide teams een belangrijke pot. Blijf je boven de streep en of blijf je aanhaken bovenin. Wat me opvalt, en dat is niet de eerste keer, is de discipline die C1 aan de dag legt wat overigens ook geldt voor ONB C1. Dit geeft ruimte voor de teams om lekker op de voordeelregel te voetballen en dat je niet bij iedere actie hoeft te fluiten om het spul in het gareel te houden.
Super en lekker om te fluiten, het kader beweegt zich als liefhebber langs de lijn en de spelers reageren hier als zodanig op en dat is waar het in het spelletje eigenlijk om gaat. Genoeg hierover, er wordt lekker gespeeld met veel beleving aan beide kanten. Marum C1 houdt het lang vol maar moet uiteindelijk het onderspit delven met een 0-2 nederlaag als gevolg. Toch spelers en kader gevochten voor wat je waard was maar het zat er net niet in.

We hebben als Marum een aardige dag met 32 uit 66 maar eigenlijk een beetje te weinig punten hoewel Marum A1 van trainer David Verweij netjes de o zo belangrijke punten binnenhaalt tegen Broekster Walden door met 1-0 te winnen. Marum C3 wint wederom, een team met een hoog vrienden gehalte met een eerste plaats als resultaat. Team van de dag is vandaag ontegenzeggelijk Marum F5 van sponsor de Vloerboer dat met 11-2 wint in de derby van de Wilper Boys F2. Marum F5 wordt getraind door Arjan Homan en geleid door Margriet Alkema chapeau allemaal.

Onder het toeziend oog van de huidige en de nieuwe voorzitter mocht het vlaggenschip eindelijk weer eens aantreden op Marumnello in de wedstrijd tegen SC Stadspark. We gaan ons opmaken voor de Game of the day als Marum 1 aantreedt tegen een team wat overloopt van ervaring en routine met een gemiddelde leeftijd van bijna 33 jaren jong. Het was een wedstrijd die overeenkomst vertoonde met het weer. Het was tegen het vriespunt aan en de gevoelstemperatuur was ver beneden nul, kleumn en klappertanden was het zo ongeveer. De wedstrijd was voor Marum vooraf al een beetje gehandicapt omdat de ziekenboeg nog steeds niet leeg is. Marc Boonstra doet niet mee, Rob Groefsema is goed voor 10 minuten, Haye van der Molen is net terug maar mist ritme en Noël Kailola is geschorst dus wordt het improviseren voor Poll en Pranger. Marum is alert en scherp moet maar het is vandaag de dag van de defensies want die staan goed. Erwin Niezemuller speelt op zijn vertrouwde stek in de verdediging als libero en mooi om te zien was zijn voetballend vermogen. Dirigeren en niks zo maar inleveren. Geen onnodige lange bal alles blijft in de ploeg met om zich heen Frank Terpstra, Daniël Laturiuw en Ramon Caneiro en dus een mooi blok verdedigers wat ook weleens gezegd mag worden.
Stadspark heeft een aardig team met veel slimheid en veel voetballend vermogen. Beide teams willen vandaag wel maar lopen constant tegen de muur. De hoge ballen zijn voor de uitstekend meedenkende keepers met Mechiel van Valen als zeer nadrukkelijk aanwezig en opvallend sterk bij de hoge ballen.
De amusementswaarde is iets minder dan omdat het zakelijk voetbal sterk aanwezig is, Marum houdt de nul maar scoort helaas ook niet dus een draw en beide een punt
Twee punten uit de laatste drie wedstrijden is erg karig en de eerste plek is voorlopig dan ook even passe. Hopelijk is de ziekenboeg volgende week zo goed als leeg als Noordwolde op bezoek komt en kan de eindspurt ingezet worden naar het einde van de competitie door P en P. Ondanks de wat tegenzittende resultaten was het druk op  de tribune maar de kou speelt een te nadrukkelijke rol. Dat werkt irritant op de blaas van een buurtgenoot. Hij moet tijdens de partij zelfs even naar de bekende ruimte en geruime tijd later zien we hem terug op de tribune. Een andere buurman kan zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en roept dat duurde ven Waarop de met een volle blaas kampende mede-supporter roept: ‘’\ tis ja ok zo verrekte kold  doar  mos ik hem wel heul ver achter oet de schuur hoaln .” Ik denk, al geef je niks om voetbal vervelen doet het natuurlijk nooit even vertoeven langs de lijn van  Marumnello. s’ Avonds was er een geweldig feest in de kantine met een apres ski party, hoe kon die deze zaterdag mooier aansluiten! Volgende week is wederom Marumnello de plaats van handeling waarbij de weergoden ons hopelijk beter gezind zijn gunstiger gezind hebben. Ik stel voor om de ijskast in te leveren voor de koelkast zodat de doelpunten deze week mooi kunnen ontdooien want de druk van de eerste plek is weg waardoor Marum dus lekker kan voetballen.