Zaalvrouwen Drachtster Boys zeker van play-offs na overwinning

Geschreven door Conny Oosting-Wildeboer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdagavond speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys in Noord-Scharwoude tegen Dansschool Biersteker/Plubos. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd in de strijd om plaatsing voor de play-offs. Drachtster Boys had nog 1 punt nodig om zeker te zijn van plaatsing bij de eerste 4. Biersteker/Plubos moest winnen om hier nog enigszins zicht op te houden.

 
Jos Alkema had Sanne Bijlstra, speelster van Drachtster Boys TalentenTeam aan de selectie toegevoegd omdat Brenda Eefting met een lichte hersenschudding kampte na het duel van vorige week en er met haar geen risico genomen werd als dat niet nodig was. Drachtster Boys begon aardig aan de wedstrijd. Al in de derde minuut schoot Marleen Reenders de 0-1 binnen nadat keepster Elisa Hartog een schot van Jessie Prijs niet goed verwerkte. Daarna domineerde Drachtster Boys zonder dat het verder afstand nam. Sanne Bijlstra kreeg een kans op aangeven van Marieke van Toledo, maar de keepster bracht redding. Even later was de keepster kansloos op een knal van Lotte Donath, maar nu stond de paal een doelpunt in de weg. Biersteker/Plubos kon geen vuist maken en zette hier nauwelijks kansen tegenover. Vlak voor rust kwam het er via een counter uit, maar de bal werd naast geschoten. In de slotseconden gaf Jocelyn Louhatapessy een lobje van achteruit. Deze werd door Marieke van Toledo ongelukkig verlengd waardoor de bal bij Caitlin Lagrand terecht kwam. Zij raakte de bal ietwat gelukkig maar goed genoeg om binnen te rollen. In de zoemer passeerde de bal de doellijn: 1-1.

In de tweede helft moest Drachtster Boys ervoor zorgen dat het goede spel beloond zou worden met doelpunten. Esther van Toledo had deze boodschap goed begrepen en scoorde binnen 19 seconden. Na een goede actie aan de zijkant schoot zij de bal hard en zuiver in de verre hoek; 1-2. Een minuut later onderschepte Sanne Bijlstra de bal na goed druk zetten van Marieke van Toledo en scoorde haar eerste goal in de hoofdmacht van Drachtster Boys; 1-3. Twee minuten later schoot Marieke van Toledo de bal op de buitenkant van de paal na een snelle omschakeling. Jessie Prijs had geen geluk nadat ze een lobje van Marleen Reenders in één keer op doel wilde schieten, Hartog redde. Hierna volgde een fase waarin Drachtster Boys slordiger werd. Biersteker/Plubos kreeg 2 kansen waarbij Teuny Bosma redding moest brengen. Trainer Jos Alkema greep met 8.44 min op de klok naar een time-out om aanwijzingen te geven hoe de wedstrijd goed uit te spelen. Vier minuten voor tijd besliste Sanne Bijlstra met haar tweede doelpunt het duel. Haar eerste schot werd nog gestopt door de keepster, maar de rebound schoot ze goed binnen: 1-4. In de laatste minuut werd het mooiste doelpunt van de avond gemaakt. Esther van Toledo gaf een lange bal van achteruit op Lotte Donath. Zij toucheerde de bal net genoeg met haar hoofd om Elisa Hartog te passeren; 1-5. Door deze overwinning blijft Drachtster Boys koploper en is het zeker van deelname aan de play-off wedstrijden voor het kampioenschap.

Volgende week speelt Drachtster Boys opnieuw een uitwedstrijd. Het speelt dan in Heerhugowaard tegen Reiger Boys VR1. Op 10 april speelt Drachtster Boys de laatste wedstrijd in Amsterdam tegen Zuidoost United en daarna zullen de play-offwedstrijden volgen.

Dansschool Biersteker/Plubos VR1 – Drachtster Boys VR1: ·1-5

Selectie Drachtster Boys: ·Teuny Bosma, Anita Vellema, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Brenda Eefting, Sanne Bijlstra