SC Angelso VR1- ST. Hunsingo Viboa VR1: Hoe blij moet je met 1 punt zijn

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

In de schaduw van de Jens Vesting, het voetbalstadion van BVO Emmen, traden afgelopen zaterdag de vrouwen van ST. Hunsingo Viboa VR1 aan tegen de vrouwen van SC Angelslo VR1.

 

Voorafgaand aan de wedstrijddag was onzekerheid troef voor wat betreft welke speelsters al dan niet beschikbaar waren voor ST. Hunsingo Viboa VR1. Griep en blessures teisterden afgelopen week de selectie van coach Alfred Sterrenberg. Nu is puzzelen voor een voetbalcoach geen onbekend fenomeen, maar als er te veel stukjes van de puzzel ontbreken, wordt het totaalplaatje enigszins vaag. Toen op de wedstrijddag Jenny de Blécourt berichtte dat zij de nacht ervoor meer op het toilet had gezeten dan in haar bed had gelegen, was het niet zozeer de gedachte van de coach hoe de wedstrijd tactisch te gaan spelen. Het was meer hoe hij 11 enigszins fitte speelsters in het veld kon krijgen. Gelukkig was Indy Balk van MB1 op het laatste moment bereid gevonden om mee te gaan en op de valreep was Marrit Porte net op tijd terug van haar wintersport vakantie om alsnog vlak voor vertrek aan te sluiten. Toch nog 14 speelsters die door ST. Hunsingo Viboa VR1 op het digitale wedstrijdformulier ingevuld konden worden.
Of het nu lag aan de kwaaltjes, de nog niet afgevoerde ziektekiemen, aan de harde (tegen)wind, zware benen of aan de fysiek sterke tegenstander, het begin van de wedstrijd verliep stroef voor ST. Hunsingo Viboa VR1. Foute passes, slecht positiespel, veel balverlies, geen beleving, het was ook voor coach Alfred Sterrenberg een zwaar begin van de wedstrijd. Er was geen grip op het middenveld, de achterhoede oogde onzeker en de 2 geweldige kansen die toch nog werden gecreëerd, konden door de keepster van Angelslo (te) eenvoudige onschadelijk gemaakt worden. Het laatste kwartier kregen de vrouwen van ST. Hunsingo Viboa VR1 iets meer grip op de wedstrijd, maar dat resulteerde niet in doelpunten. Ook de vrouwen uit Angelslo kregen enkele goede mogelijkheden, maar ook die werden niet benut.
In de rust bleek dat Seline Speelman niet verder kon waardoor Indy Balk haar debuut maakte voor ST. Hunsingo Viboa VR1 als rechtsbuiten. Met de wind mee werden de vrouwen van Angelslo in de tweede helft teruggedrongen en het spel speelde zich voornamelijk af op 1 helft. Het wachten was op een doelpunt van ST. Hunsingo Viboa VR1, maar bij één de sporadische uitvallen van de in het geelrood geklede vrouwen van Angelslo liet de verdediging de spits van Angelslo op 18 meter van het doel vrij aanleggen en verdween de bal over keepster Roxanne Visscher heen precies onder de lat in het doel (1-0). Met nog een half uur te gaan werd het nu echt zaak voor ST. Hunsingo Viboa VR1 om een tandje bij te schakelen. Linda Bakker schoof als voorstopper door op het middenveld en achterin werd 1 op 1 gespeeld. En er kwamen kansen voor ST. Hunsingo Viboa VR1. Evelien Walker kreeg de bal via de kluts op 5 meter voor het doel voor haar voeten maar haar schot miste overtuiging en de juiste richting. Een vrije trap van Saskia Bakker leek erin te zeilen, maar de keepster kon de bal nog net van richting veranderen waardoor de paal redding bracht, Indy Balk kwam aan de rechterkant een paar keer goed door maar een schot in het zijnet en een combinatie van schot en stiftje over de keepster van Angelslo was net te hoog, waardoor ze haar debuut niet kon opleuken met een doelpunt. Tien minuten voor tijd viel dan toch de 1-1. Een afvallende bal werd door Linda Bakker vlak buiten het strafschopgebied opgepikt en haar strakke diagonale schot was de keepster van Angelslo te machtig.
In de resterende tijd werd er vol jacht gemaakt door ST. Hunsingo Viboa VR1 op de winnende treffer en die leek er ook te komen. Enkele minuten voor tijd liet de keepster van Angelslo een hoge bal door haar vingers glippen en de bal leek het doel in te gaan. In een mêlee van speelsters kon Chantal Streppel de bal met (zo leek het) slechts een kleine aanraking over de doellijn drukken, maar wat er precies gebeurde is onduidelijk. Terwijl de supporters van ST. Hunsingo Viboa VR1 al stonden te juichen voor de 1-2, verliet de bal via de binnenkant van de paal het doel. En zo bleef het uiteindelijk 1-1.
ST. Hunsingo Viboa VR1 had tweeëneenhalf uur in de auto gezeten. Voetbalde anderhalf uur. Kwam voor de winst. Voetbalde niet goed. Werkte een 1-0 achterstand weg en een ogenschijnlijk niet te missen kans op de 1-2 werd niet gemaakt. Hoe blij moet je dan zijn met 1 punt? Die vraag zal door iedereen weer anders beantwoord worden. Het is te hopen dat coach Alfred Sterrenberg komende zaterdag een puzzel met minder stukjes voorgeschoteld krijgt en dat de vrouwen van ST. Hunsingo Viboa VR1 als team de komende dagen scherpte opdoen. Dat zal nodig zijn want komende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen nummer 2 van de ranglijst, The Knickerbockers uit Groningen, op het programma. SC Angelslo ontvangt de dames van Asser Boys.