Futsal Marum laat onnodig punten liggen tegen Futsal Bedum

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdag  speelden  de mannen van coach Andy de Jong en sponsor de Kruisweg in Marum een belangrijke competitiewedstrijd tegen Futsal Bedum. Als Futsal Marum de aansluiting wil houden met de kopgroep, moest er gewonnen worden tegen Futsal Bedum in de Holten.

 

Het is supergezellig als we de Arena binnenwandelen, eerst is er een instuifclinic voor meisjes die eventueel in een meiden team voor Futsal Marum gaan spelen.
De training wordt geleid door Marc Boonstra  en Mart Hoekstra twee inmiddels bijna Futsal Marum Iconen maar zeker Matadoren. Mooi dat jullie dit oppakken mannen binnen een gesmeerd lopende club want dat is jullie verdienste zeker.
De opkomst is leuk maar er moeten er nog een paar bij dus wie zich geroepen voelt meld je even en jullie kunnen Futsallen bij de trotse groen zwarte familie.

Om 20.10 uur fluit scheidsrechter de Vries voor de eerste balomwenteling, hij floot best aardig op twee onnodige gele kaarten na is mijn bescheiden mening. Waarom niet even een klein gesprekje met betreffende spelers, er was beide keren niks aan de hand, van Futsal Marum en Futsal Bedum, en lekker voetballen. Dit zijn ook de dingetjes in het voetbal die bepalen waar je fluit namelijk.
We starten sterk bij Futsal Marum, hoge focus, eerste aktie van Harke Kalfsbeek belandt via zijn linker achter keeper Darwinkel van Bedum, nog geen minuut gespeeld 1-0.
We laten dan toch Futsal Bedum van coach Jordy van Haag  een beetje makkelijk spelen en slap verdedigen leidt ook al vrij snel tot 1-1.Noël Kailola krijgt geel om niks wat al rap tot 1-2 leidt. Weer een niet sterke verdediginsaktie  maakt zelfs 1-3 door topspits Sander Roorda en het wordt tijd voor een reset van de mannen voor coach Andy de Jong. Marc Boonstra maakt na een fraaie actie de 2-3 en dan denk je en nu gaan want voetballend zijn we beter maar daar win je nog geen wedstrijden mee.
We leveren gehaast een bal in en de gevaarlijke spits van Bedum scoort vrij eenvoudig de 2-4.Een fraaie actie van Harke Kalfsbeek belandt voor de voeten van Mart Hoekstra die netjes afrond en 3-4 is een feit. Gerard Bandringa staat op voor zichzelf en redt twee keer fraai ,dan volgt er een vrije bal die veel te gemakkelijk binnen gaat omdat twee man van Futsal Marum staan te kijken waardoor de muur te smal is en 3-5 op slag van rust. Noël Kailola pegelt nog twee keer kiezelhard op doel van Futsal Bedum maar Darwinkel pareert prima mag gezegd. Zeker is dat we minimaal twee goals minder tegen hadden moeten hebben omdat er veel te slap wordt verdedigd.
We draaien van helft, keuvelen even om ons heen op een wederom super gevulde tribune met liefhebbers..
Het baltempo is vooralsnog te laag maar voetballend is het best aardig om te zien alleen de effectiviteit komt hierdoor in de knel lijkt het wel. Noël Kailola schiet op de lat als vliegende keep, we leveren onnodig een bal in, Bedum peert  in het lege doel is het dan 3-6.Weer met veel druk zettende keeper verder spelen en Noël Kailola vindt fraai Marc Boonstra en 4-6 staat. Toch komt de doordrive er niet goed uit, we leveren weer onnodig in en 4-7 staat op het scorebord. We peren op een leeg doel over maar de bal gaat over maar dat hoort helaas erbij in zo’n wedstrijd als deze. Nog een keer balverlies en het is 4-8 en gespeeld denk je dan. Toch, en dat is mooi aan dit team blijven ze voetballen, een mooie assist van Jurn Wagenaar bereikt Marc Boonstra en het is 5-8. Nummer 6 Bedum krijgt geel voor??.Harke Kalfsbeek maakt nog een lekkere actie en zet 6-8 op het scorebord. Futsal Marum zet nog een keer aan knap vind ik want 4-8 en een paar minuten te gaan is niet super voor de motivatie. Noël Kailola peert nog een keer rakelings over evenals Harke Kalfsbeek na een fantastische diagonale steekbal van Noël Kailola nog een keer over. Dan is het einde wedstrijd na een sportief duel en dat blijft mooi om te zien. Als vrienden elkaar feliciteren en succes te wensen verder in de competitie.
In de kantine evalueren we gezellig met Futsal Marum en Futsal Bedum na in goed gezelschap van Hertog Jan. Toch weer een mooi avondje Futsal Marum met veel gezelligheid maar een beetje wrang nasmaakje door de uitslag. De mannen van coach de Jong hebben het al over maandagavond waar de evaluatie plaats zal vinden en er stevig getraind zal gaan worden.
Dit gevoel moet weg ,de voorbereiding op Emmeloord uit a.s vrijdag is nu de volgende stap .Ze hebben er al zin in want dit gevoel moet plaatsmaken voor een ander gevoel in de Polder.
We zien ook Futsal Marum 3, Futsal Marum 6 en Futsal Marum 4 nog winnen deze avond dus toch nog een aantal punten voor Futsal Marum in de Holten. Al met al weer een lekker rollend avondje Futsal Marum mede mogelijk gemaakt door de auto bedrijven Taxi Nuis, ESA Marum, Linker en Kooistra en brandstof leverancier van Kammen. Sponsoren geweldig dat jullie de club steunen want zonder die steun wordt er niet gevoetbald. Vrijdag a.s speelt Futsal Marum uit tegen Futsal Emmeloord, aanvang 20.00 uur.