De kop is er af voor SV Marum met winst op Godlinze.

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek.

image-2014-09-04

 

Na een fantastisch voetbalgala in Leek, een aantal goede oefenwedstrijden, hard trainen met een geweldig teamgevoel, dit alles onder de vlag van een bloeiende vereniging, de draad weer oppakken.De draad weer oppakken is de competitie hervatten in de derde klasse C waar Marum als trotse koploper graag zo door wil stomen.
Een bloeiende vereniging zei ik in mijn aanhef, hier kan ik niet omheen want ik maak als Reporter het dagelijks van nabij mee. Of het nu Sponsor S en K van de sympathieke Wiebe Swieringa en zijn Wietske is of een ander team of de voortduwers binnen de club. Het is een feest om hier schrijvend deel van uit te mogen maken.
Vandaag speelt de A1 van trainer David Verweij een wedstrijd van erop of eronder, zo'n laatste strohalm pot tegen Heerenveense Boys. David heeft zijn contract verlengd bij de A1, mooi voor de club maar ook mooi voor de A1. Ik maak David privé regelmatig mee en kan zeggen hij ademt voetbal, niet voor niets kreeg hij bij zijn voetbal coach 3 uitreiking het advies mee, doorgaan voor coach 2 en coach 1. Deze week nog nipt verloren van Buitenpost met 3-2 maar vandaag was het bingo want bij de laatste riedel van de scheidsrechter stond een 4-0 overwinning op het scorebord.
s'Middags om 14.45 uur was hij weer present in Godlinze bij Marum1 voor mij mensen met een warm Marum hart, David lekker doorgaan zo. Marum 2 van trainer John van der Ploeg en leider Wiebe Swieringa wint met 4-3 van VEV 67 en start ook lekker na de winterstop. Marum C1 doet verder goede zaken door met 1-0 te winnen van ONR met een uitblinkende Roos van der Veen jawel een mooie blonde schone bij de sv Marum.
Op naar Godlinze dus, geografisch zeg je niet de place to be misschien maar de sfeer op Sportpark Godlinze ademt gastvrijheid. M.n. in de knusse kantine waar een gehaktbal vergezeld wordt door een sappige Gelderse worst ter lavenis voor een knorrende maag en die waren er talrijk zagen we.
Het was Valentijnsdag vandaag, geschenken dus welnu ik kan U zeggen niet in Godlinze want de doelpunten waren uiterst schaars.
Aftrap om 14.00uur o.l.v. scheidsrechter Tjalma die alle spelers van Godlinze bij naam kent laat ik me vertellen door een Glinzer fan. Toch vreemd is mijn idee van onze almachtige KNVB, waarom doe je dat maar dat zal wel aan mij liggen!(antwoord als je de KNVB vraagt!)
De man floot niet slecht maar het  heeft bij ieder mens onwillekeurig invloed op je functioneren lijkt me, in de pauze kon hij amper zijn thee nuttigen zoveel bekenden vroegen even zijn aandacht tijdens de voettocht naar zijn kleedkamer.
Marc Boonstra kreeg de eerste kans om Marum op voorsprong te brengen maar het schot smoorde overal in. Marum voetbalt makkelijker, is technisch begaafder maar ook slordig zo het lijkt af en toe.
Zijn we wel wakker, een speler van Marum zit op de bank omdat hij te laat was maar het lijkt wel een beetje over het team te heersen. Misschien zit de partij uit Marum nog te veel in ons hoofd, Marum won met 5-3 toen dus veel goals.
Bij Godlinze blijken 6 spelers afwezig te zijn hoor ik achter de Dug out van Godlinze maar dat haalt vaak onvoorziene krachten naar boven bij een gehavend team. Marc Boonstra pegelt nog een bal kiezelhard op de lat maar we gaan dan aan de koffie of zoals U wilt worst uit Gelderland.

Terug in de Arena met een matige grasmat, de bal rolt anders dan op een rubber veld merken onze boys we pakken de draad weer op. De wil is er zeker maar de bal loopt nog niet naar wens. Er wordt te veel gelopen met de bal een ingooi gaat naar de tegenstander, een voorzet verdwijnt achter het doel en niet te vergeten, de keeper van Godlinze staat er zeker vanmiddag.
Toch ontworstelt Rob Groefsema zich even aan zijn tegenstander en pegelt op de lat, Marc Boonstra is alert en via de keeper peert hij de bal binnen 0-1 staat voor de mannen van Poll en Pranger.
Godlinze neemt meer risico’s waarbij alles en iedereen naar voren gaat, Mechiel van Valen pakt nog een bal bij de eerste paal uiterst alert en houdt de drie punten vooralsnog in de pocket.
Achter de Dug out hoor ik het kader van Godlinze roepen de mannen hebben het goed gedaan in deze samenstelling, we zijn niet afgedroogd door de koploper.
Marum breekt nog een keer door, Rob wordt vastgepakt en gaat onderuit, rood en niks anders is dit maar de scheidsrechter geeft ....... geel!
We spelen de wedstrijd uit, pakken nog een niet slimme gele kaart mee door de bal na een fluitsignaal weg te trappen! Hier geeft de scheidsrechter geel voor, nogmaals hij floot niet slecht maar de duels waren zeer pittig af en toe maar geel nee daar ken ik ze allemaal te goed voor!
Geldt voor beide teams trouwens en hierin wil ik Marum een compliment geven, Godlinze liet zich erin meeslepen, Marum absoluut niet en dat is een mooie ontwikkeling in dit nog zo jonge team. Ook een compliment aan kader P en P want dit zit er regelmatig goed in. Opvallend waren vandaag de goed spelende Ramon Caneira, hij begint steeds meer als een kerel te voetballen mooi om te zien deze ontwikkeling. Ook youngster Jordi Swieringa stond er weer vandaag net als bal afpakker Edwin van der Molen ,lekkere voetballers en toppie om in je team te hebben.
                .
De drie punten zijn binnen, Marum blijft koploper en dat was de opzet, de kop is eraf de tweede helft van de competitie loopt. Volgende week spelen we tegen NEC Delfzijl, haal de wedstrijd even terug mannen hoe die is verlopen daar. Naar mijn mening kan de wedstrijd in meerdere opzichten niet snel genoeg komen. Wij als supporters zeggen alleen maar tijdig wakker zijn en gaan voor die wedstrijd hoe zal ons allemaal Worst zijn wij hebben er een van jullie tegoed van toen.