Prima overwinning Futsal Marum in Leeuwarden.

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een doordeweekse wedstrijd van Futsal Marum tegen Blauw Wit 34 uit Leeuwarden en niet een keer op de favoriete vrijdagavond. Futsal Marum speelde tegen Blauw Wit 34 1, een zeer gerespecteerde tegenstander die hele mooie grote Futsal Club vertegenwoordigt.
De rit naar Leeuwarden was al een beetje idyllisch met een weg als een wit laken. Het sneeuwde   grote vlokken onderweg naar Ljouwert waar de Wiardahal wel een Iglo leek. Als een Prins met geliefde in een Sjees zo voelde dat ongeveer want zo gleden we naar Ljouwert.
Binnen was het behaaglijk warm, helaas geen programma maar dat mocht bij ons de pret niet drukken. We zaten gezellig tussen de supporters van Blauw Wit 34, ook liefhebbers op een prima manier, en dat is toch altijd zeer prettig.

Coach Andy de Jong ging niet gerust naar Leeuwarden want Daniël Laturiuw en Haje van der Molen waren zo geblesseerd dat ze niet konden spelen. De coach zegt voor aanvang terecht mits compleet dan zijn we op ons sterkst en zo is het.
Stefan Latuputti was de vervanger, hij komt er gestaag weer aan na zijn buitenlandse trip en voetbalde vanavond zeer verdienstelijk, zeg maar prima.
Aftrap om 21.10 uur en Futsal Marum maakt meteen duidelijk waarvoor ze gekomen zijn. Blauw Wit zit in een goede flow en heeft de laatste drie wedstrijden netjes 9 punten gepakt, een ploeg in vorm dus. Dit wetende wordt er scherp maar bovenal zeer goed gespeeld met het eerste blokje Mart Hoekstra, Jurn Wagenaar, Stefan Latuputti, Harke Kalfsbeek en keeper Gerard Bandringa.
Mooie aanvallen met echt veel dreiging maar de bal wil er even nog niet in. De drive is groot en Blauw Wit ziet alleen maar tegenstanders voorbij komen. Harke Kalfsbeek ontvangt geel van de goed leidende scheidsrechter voor te heftig verbaal teleurgesteld reageren en dat kan. Doch je moet nu wel bij de brilstand met een ondertal 2 minuten vooruit maar ook dat overleven de mannen van coach de Jong. Marc Boonstra vertoont zijn klasse door bij een uitbraak drie tegenstanders in de luren te leggen maar de keeper van Blauw Wit redt knap.
Erwin Bandringa, ook weer vaak ongrijpbaar, maakt een mooie actie en rost de 0-1 binnen. Na de aftrap pakt Futsal Marum de bal meteen over maar de bal gaat naast, Blauw Wit 34 schakelt razend snel om en de 1-1 ligt in het andere netje! Harke Kalfsbeek en Mart Hoekstra combineren nu even lekker en Harke scoort zeer beheerst de 1-2, een mooie goal. Toch leveren we na een klutssituatie de bal in en staat er een 2-2 op het scorebord met teatime in de Wiardahal.

Voor de tweede helft gaan we er allemaal goed voor zitten want het kan alle kanten nog. Blauw Wit 34 is een goede technische ploeg met heel veel individuele klasse. Niet voor niets loopt hier de topscorer van Topklasse F. Hij luistert naar de naam van Dhirin Sewgobind, scoort vanavond ook twee keer, en speelt samen met broertje Sushiel in dit team, geweldige voetballers om naar te kijken.
Futsal Marum maakt de 2-3 door de weer van vorm blakende Noël Kailola met een pegel waarbij je liever geen keeper wilt zijn. Toch scoort de thuisploeg beheerst weer de gelijkmaker 3-3 dus. Nu drie goals tegen waarvan je mag stellen, dit had anders gekund mannen maar daar moet je met de maandagtraining mee verder.
Futsal Marum pakt het nu echt op met o.a.  Jurn Wagenaar, ontwikkelt zich prima als controleur en keiharde werker en speelt een prima duel.
Harke Kalfsbeek, speelt de laatste wedstrijden heel aardig, ontfutselt een tegenstander de bal en een op een met de keeper scoort hij de 3-4, de aanzet tot meer Marumer goals.
Marc Boonstra is ook in vorm en maakt na een weergaloze actie de 3-5 en even hierna via een fantastische combinatie met Harke Kalfsbeek, Erwin Bandringa ook de 3-6.
Even later krijgt Marum een penalty mee en laat Noël Kailola het net bollen en de 3-7 staat op het scorebord. Het wordt even later 4-7. Gerard Bandringa moet nu even zijn kunstje doen door een paar ballen knap te pakken. Eerlijk gezegd, ik had ze niet gehad maar dat zegt ook weer niet alles zegt mijn lieve geliefde naast me!
De thuisploeg scoort nog een keer de 5-7 waarna Marc Boonstra het slotakkoord pakt met zijn derde van de avond en een verdiende 5-8. Een mooie verdiende overwinning in een sportieve wedstrijd met veel respect van spelers, arbitrage en supporters voor elkaar. Resume, een mooie avond futsal in Leeuwarden.
Wederom een mooie driepunter voor Futsal Marum die zo de aansluiting houdt met de bovenste vier in de Topklasse F met 25 punten uit 12 wedstrijden. Ik keer huiswaarts als een tevreden prins met mijn geliefde uiteraard, de coach van Futsal Marum als de Koning met 8 ideale strijders. Verschil mag er zijn(Koning en Prins) even zo nagenieten van een in meerdere opzichten geweldige pot futsal mag zeker.
Na een mooi duel daarna weer trainen en terug tot de orde van de dag lijkt me. Over twee weken komt sv Bedum op bezoek in de Holten en dan moeten we er weer staan en telt deze wedstrijd allang niet meer.