Zaalvrouwen Drachtster Boys verslaan koploper

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

 Afgelopen vrijdag speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys in Amsterdam de topper tegen de koploper van de Eredivisie, Os Lusitanos. Drachtster Boys dat de afgelopen twee wedstrijden door het oog van de naald was gekropen en pas vlak voor tijd de overwinningen uit het vuur had gesleept, kon door een overwinning het gat met de koploper verkleinen tot twee punten.
 De eerste kansjes van de wedstrijd waren voor Drachtster Boys. Het schot van Brenda Eefting werd gestopt door keepster Petra Verbeek en de rebound van Esther van Toledo ging naast. Daarna was het Os Lusitanos dat via een snelle aanval voor Teuny Bosma op kon duiken. Bosma kon redden. In de 5e minuut kreeg Os Lusitanos te veel ruimte. De combinatie door het centrum bereikte Manon van de Boogaard. Zij kreeg vervolgens veel te veel ruimte en schoot de bal in de kruising; 1-0. Hierna voerde Os Lusitanos het tempo op. De ruimtes bij Drachtster Boys werden te groot en Os Lusitanos kreeg een aantal grote kansen. Drachtster Boys had het moeilijk met de vele positiewisselingen van de Amsterdammers en met de ballen van achteruit die over de verdediging werden gelegd. In de 14e minuut schakelde Drachtster Boys niet goed om, waardoor Os Lusitanos er met drie tegen één uit kon komen. Os Lusitanos speelde dit vervolgens eenvoudig uit en Eline Keet kon scoren; 2-0. Vlak voor rust kregen de Drachtsters de grootste kans van de eerste helft. Esther van Toledo zette de aanval op door Sylvia van der Geest aan de zijkant aan te spelen, zij gaf de bal vervolgens goed voor op Marleen Reenders, die de bal bij de tweede paal niet op doel wist te krijgen. De eerste helft was voorbij gevlogen, doordat de bal veel in het spel was en er geen enkele overtreding gemaakt was. Drachtster Boys ging echter opnieuw met een achterstand de kleedkamer in.
In de tweede helft ging Drachtster Boys direct op zoek naar de aansluitingstreffer en die viel al snel. In de 2e minuut na rust was het Jessie Prijs die met een goede actie haar tegenstander omspeelde en de bal goed voorgaf. Marleen Reenders wist de bal al glijdend het laatste zetje te geven; 2-1. Een minuut later was het opnieuw Jessie Prijs met een goede actie. Zij speelde zich vrij en schoot verrassend met haar chocoladebeen de bal in de kruising; 2-2. Drachtster Boys ging steeds beter voetballen en in de 5e minuut na rust was het Marieke van Toledo die met een bekeken steekbal Jessie Prijs weg stuurde. Prijs was eerder bij de bal dan keepster Petra Verbeek en prikte de bal tussen haar benen door; 2-3. Meteen na de voorsprong was er opnieuw een grote kans voor Jessie Prijs. Dit maal vond ze keepster Verbeek op haar weg. Halverwege de tweede helft moest Teuny Bosma redding brengen op een uitbraak van Os Lusitanos doordat de speelsters voorin een corner wilden, die niet kregen en niet goed omschakelden. Drachtster Boys stond de tweede helft veel beter, werkte hard en gaf Os Lusitanos niet de ruimte om te voetballen. In de 11e minuut kreeg Drachtster Boys een corner. Deze werd door Lotte Donath klaargelegd voor Jessie Prijs en zij schoot deze hard in; 2-4. Kort daarop was er nog een goede redding van Teuny Bosma in een 1 tegen 1 situatie na een uitbraak van Os Lusitanos. Os Lusitanos probeerde het nog met een meevoetballende keeper, maar Drachtster Boys gaf de voorsprong niet meer weg en zo boog Drachtster Boys voor de derde keer op rij een achterstand bij rust om in een overwinning.

Volgende week speelt Drachtster Boys thuis, in de Lasconhal de laatste poulewedstrijd van de beker tegen drs. Vijfje uit Groningen. Deze wedstrijd begint om 21.15u en na afloop zal de loting plaatsvinden voor de kwartfinale van de landelijke beker.

Os Lusitanos VR1 – Drachtster Boys VR1:         2-4

Selectie Os Lusitanos: ·Petra Verbeek, Eline Keet, Jacklyn Leiwakabessy, Manon van den Boogaard, Linda Bos, Bouchra Ait L’hou, Lenie Mendes Fernandes, Stefanie Valk

Selectie Drachtster Boys:           Teuny Bosma, Anita Vellema, Marieke van Toledo, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Brenda Eefting