Terechte zege Futsal Marum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Futsal Marum won vrijdagavond in Winsum met 6-3 van de plaatselijke Futsalvereniging. Dit gebeurde in een wedstrijd waarin beide teams de nodige kansen op meer goals kregen maar de Marumers gezien het veldspel de terechte winnaars waren.
               
De voorbereiding van Futsal Marum op het duel tegen Futsal Winsum mocht als licht chaotisch worden betiteld. De Marumers raakten namelijk in Groningen het spoor richting Winsum bijster. Trainer/coach Andy de Jong zag namelijk als eerste chauffeur in de Futsal Marum-karavaan opeens de plaatsnamen als Uithuizen en Uithuizermeeden opdoemen. Een terugblik in zijn aardrijkslessen van vroeger deden de coach beseffen dat dit niet helemaal goed kwam en er dus een alternatieve route gezocht moest worden om Winsum te bereiken. Gelukkig voor de Marumers en tegenstander Futsal Winsum zorgde deze alternatieve route er voor dat het duel toch gespeeld kon worden.
Zevende

Voor het duel in Winsum stond Futsal Marum op een zevende plaats die echter als redelijk vertekend mocht worden gezien. De ploeg van Andy de Jong had namelijk nog maar acht duels gespeeld tegenover de tien of meer duels die de meeste andere ploegen al hebben afgewerkt. De Winsumers stonden op een tiende plaats met acht punten uit tien duels tegenover Futsal Marum dat uit zijn acht duels dertien bijeen had gevoetbald. Dat gegeven betekende dat de gasten uit Marum licht favoriet waren in de Ripperdahal waar de houtenvloer door de bezoekers als een lichte handicap werd gezien. Een lichte handicap die zich direct vertaalde in een snelle achterstand omdat de thuisploeg furieus van start ging. Rob Medema was de man die Futsal Winsum op voorsprong zette waarbij aangetekend moet worden dat doelman Gerard Bandringa bij deze goal niet helemaal vrijuit ging. Zo liep Marum al snel achter de feiten aan en was het spel in het begin niet van het vloeiende wat de ploeg normaal gesproken wel op de vloer weet te leggen. Men vond elkaar wat moeilijk zodat echt grote kansen op de gelijkmaker nog even achterwege bleven. Na ongeveer tien minuten spelen kwamen de Groen/zwarten toch naast de thuisploeg. Haye van der Molen was de Marumer die door de supportersschare van de Marumers bejubeld werd toen hij met een fraaie actie de 1-1 op het scorebord schoot. Een stand die gedurende een aantal minuten bleef staan omdat beide teams wel de kansen op meer treffers kregen maar daar niets mee deden. Zo waren voor de thuisploeg Ulco Brinkhuizen en Henri Bierling dicht bij een doelpunt en zagen Marc Boonstra en Harke Kalfsbeek dat Futsal Winsum-keeper Sven van Dam prima in vorm was. Dat laatste kon niet aldoor gezegd worden van Gerard Bandringa want de goalie ging ook bij de tweede goal van de Winsumers niet helemaal vrijuit. Bandringa liet zich namelijk vanaf de zijkant in de korte hoek verrassen door een schot van Henri Bierling: 2-1. Na deze hernieuwde achterstand kroop Futsal Marum vervolgens een paar keer door het oog van de naald bij enkele gevaarlijke aanvallen van de gastheren maar met de nodige kunst en vliegwerk werd de rust met een 2-1 achterstand bereikt.
Korte Pauze 
Na een korte pauze werd het tweede gedeelte van het duel er een waarin Futsal Marum de touwtjes steeds meer in handen kreeg. Maar eerst had Marum nog over geluk niets te klagen toen Ulco Brinkhuizen een schot op de paal uiteen zag spatten. Even later speelde Harke Kalfsbeek zich echter met een weergaloze actie vrij en zijn schot vanaf de zijkant was doelman Sven van Dam te machtig: 2-2. Na deze tweede gelijkmaker kreeg het team van Andy de Jong de smaak meer en meer te pakken en het met de juiste teamspirit spelende Marum kreeg steeds beter vat op de gastheren. Nadat de met een weelderige baard getooide Erwin Bandringa er in een overtalsituatie 3-2 van had weten te maken werd duidelijk dat gasten meer en meer de bovenliggende ploeg werden. Alle spelers aan de gasten speelden in de tweede helft met een geestdrift waar de wil om te willen winnen van afdroop.
Spannend
Ondanks dat bleef het echter spannend in Winsum waar de Marumers op moesten passen voor een uitval van de thuisploeg die als men in de aanval was met een vliegende kiep speelde. Een rol die Ulco Brinkhuizen vervulde en de routinier deed dat met verve. Want dezelfde Brinkhuizen was namelijk dicht bij de 3-3 maar Gerard Bandringa wist met een formidabele redding een derde goal van de blauwhemden te voorkomen. Richting de slotfase probeerde Futsal Winsum wel om de druk wat op te voeren maar helaas voor de thuisploeg heeft Futsal Marum een paar, dat wat extra’s in huis hebben. Een van die spelers is Harke Kalfsbeek. Dat was namelijk de balvirtuoos die Mart Hoekstra in staat stelde om de 4-2 op het scorebord te schieten. Ondanks de marge van twee goals was de supportersschare van de gasten er nog niet helemaal gerust op en dat bleek wel te kloppen. Ulco Brinkhuizen bracht namelijk de spanning weer terug door de 4-3 achter doelman Gerard Bandringa te schieten. Met nog minder dan drie minuten op de klok gingen bij allebei de teams de remmen los. De thuisploeg wilde proberen om minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen en de gasten uit Marum wilden ten koste van alles de drie punten mee huiswaarts nemen. Maar wat de Winsumers ook probeerden, het waren de Marumers die er uiteindelijk met de drie punten vandoor gingen. Harke Kalfsbeek scoorde in de slotseconden van het voor het publiek aantrekkelijk duel namelijk nog twee keer zodat er uiteindelijk een 6-3 stand in het voordeel van Futsal Marum op het scorebord kwam te staan. Een eindstand die volgens trainer/coach Andy de Jong dankzij een prima teamprestatie tot stand was gekomen. ‘Na een wat stroef begin kwamen we gelukkig steeds beter in de wedstrijd. We hebben als team prima gespeeld en daarom kan ik ook niet anders zeggen dan dat deze zege dik verdiend genoemd mag worden.