Futsal Marum uit de beker.

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek.

image-2014-09-04
Futsal Marum had zich bij de laatste 16 geschaard in de strijd om de beker en moest vrijdag in de Bosbadhal aantreden tegen Emmeloord.
In charmant gezelschap heb ik vrijdag de reis naar Emmeloord gemaakt waar Futsal Marum om 20.00 uur moest aantreden. Bij aankomst op geografisch advies van de Tom Tom verrees er een prachtige sporthal aan de rand van Emmeloord luisterend naar de naam Bosbadhal.
De hal zag er van binnen al even indrukwekkend uit. Flitsende kleuren en groot. Een Topsporthal in wording.
Helaas was de ploeg van coach Andy de Jong nogal gehandicapt omdat er om uiteenlopende redenen wat spelers afwezig waren.
De wedstrijd begint op tijd o.l.v.  de scheidsrechter waar ik door het ontbreken van een programmaboekje de naam niet van weet. Na het eerste fluitsignaal laat de wedstrijd een Emmeloord zien wat technisch goed verzorgd voetbal laat zien. Maar alleen techniek is niet voldoende maar in de zaal wel heel lekker dat zeker.
We hebben een plekje gezocht op de tribune midden tussen de supporters van Emmeloord waar een lekker sfeertje heerst zoals het hoort bij het voetbal op het veld of in de zaal.
Futsal Marum opent de score na een fraaie actie van Harke Kalfsbeek die met een bekeken schot de 0-1 op het scorebord schiet. Emmeloord schrikt niet maar scoort al rap de gelijkmaker na niet goed opletten van Futsal Marum. Een actie van Haje van der Molen wordt door Jacob Roelf de Wit, die een prima pot speelde, achter de Emmeloord –keeper getikt: 1-2.
Emmeloord scoort op techniek, omdat twee spelers van Futsal Marum gewoon veel te aardig verdedigen, vlot daarna de 2-2 waar ook de 3-2 voor Emmeloord niet veel later valt. Dan krijgt Haje van der Molen geel. Tot op heden weet niemand, ook het kader van Emmeloord niet, waarvoor. Zelfs om ons heen hoor je supporters van Emmeloord roepen wat een thuisfluiter die scheidsrechter. De man meer speelt Emmeloord vervolgens goed uit en wat de 4-2 voor de thuisploeg betekent. Futsal Marum maakt 4-3 door Jacob Roelf de Wit na een lekkere actie.
We spelen best goed moet ik zeggen. Vooral in de omschakeling naar de aanval over de zijkanten zijn we razend gevaarlijk. Het is goed vertoeven op de tribune met twee ploegen die graag op de aanval spelen. Onze keeper in zijn tweede jeugd, Gerard Bandringa, sleept ons er vooralsnog doorheen met een aantal prima reddingen zodat de rust aanbreekt met een 4-3 achterstand
Het is Colombia time en een tactiekinjectie time voor coach Andy de Jong.
Wat brengt de tweede helft ons denk je met in je achterhoofd dat we slechts 2 wissels hebben en de conditie gaat spreken temeer daar de tegenstander 4 wissels oftewel twee blokjes heeft.
De 5-3 valt snel binnen door weer niet strak ingrijpen en dat is jammer want voetballend kunnen we prima mee. Het wordt 5-4, na een zeer fraaie actie van Harke Kalfsbeek, door Jacob Roelf de Wit die weer op de juiste plek staat.
Noël Kaola (dit seizoen zeer positief in ontwikkeling) en Harke Kalfsbeek vinden ze elkaar makkelijk wat leidt tot de 5-5 door een prachtige goal van Harke Kalfsbeek
Een corner voor Emmeloord belandt via een been van Futsal Marum in eigen doel, jammer maar dat hoort er af en toe ook bij. Gerard Bandringa houdt ons vervolgens weer in de race maar na een omschakeling wordt het 7-5 en wordt zichtbaar dat de tank bij Futsal Marum leeg loopt vanwege te weinig personeel. Emmeloord stoomt door naar 10-5 omdat de vliegende keep niet goed uitpakt. Jurn Wagenaar maakt nog wel de 10-6 maar Emmeloord wint verdient vanavond na een leuke wedstrijd om bij aanwezig te zijn. Vooral het talrijk publiek van Emmeloord heeft ons zeer positief verrast want er klonk vanaf de tribune in principe niet alleen applaus voor eigen team maar ook voor de tegenstander als er mooie futsal momenten waren. Wij waren met 2 supporters van Futsal Marum de rest was van Emmeloord maar we verheugen ons in meerdere opzichten al op de volgende wedstrijd tegen Emmeloord.
Futsal Marum ligt uit de beker en dat vind ik persoonlijk erg jammer want voor mijn gevoel had dat anders kunnen zijn. Voetballen is in de eerste plaats leuk maar het is niet alleen een wedstrijd spelen om het leuk te laten zijn voor mijn gevoel. Soms denk ik wel eens je moest even in een hoofd in de historie van een gewezen sportman kunnen kijken. Je realiseert je pas hoe fantastisch het was als het actieve sportleven op niveau stopt. Iedereen lijkt het aan den lijve te moeten ondervinden lijkt het wel om ervan doordrongen te worden dat dat zo is. Als het kon zou ik me beschikbaar stellen zou ik zeggen. Mannen geniet ervan met z'n allen dus trainen, als de mogelijkheid zich voordoet zo vaak mogelijk en wedstrijden is als slagroom op de taart pakken wat je pakken kan. Mijn motto is, en dat is levenservaring, als je compleet bent ben je op je sterkst bent dat geldt ook bij een fantastische club als Futsal Marum dat zijn volgende wedstrijd in Winsum tegen Futsal Winsum, aanvang 20.00 uur, speelt.