De kruitdampen uit de hal in Leek maken plaats voor frisse lucht

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

De kruitdampen uit de hal in Leek maken plaats voor frisse lucht

Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek.  
image-2014-09-04
 Het is altijd even omschakelen vind ik na indoor weer naar outdoor maar ook weer lekker want vandaag was het niet zo koud en zoals gebruikelijk weer zeer gezellig langs de lijn in Leek.
De banden met VEV 67 zijn meer dan prima,het is bijna nostalgie met trainer Marcel Poll en assistent Kees Pranger die beide een VEV 67 verleden hebben .In de kantine is het een komen en gaan van bekenden uit de voetbalwereld waar we onder het genot van een lekker bakkie koffie gezellig vertoeven. Er wordt natuurlijk nog volop nagepraat over het Leekster Voetbalgala en alles wat eromheen zich heeft afgespeeld. Niks is niet goed maar altijd voor verbetering vatbaar natuurlijk. Er wordt met  veel partijen overleg gepleegd waar veel positieve elementen al uit komen heb ik gehoord van een ingezetene. Voor volgend jaar ziet het er nu al goed uit zodat we ons al weer kunnen verheugen op de 30ste editie,een fantastisch vooruitzicht Onder leiding van de goed fluitende Jeroen Keuter uit Marum riedelt hij de wedstrijd op gang op Sportpark Oost-Indië waar het toch ook wel aardig fris is langs de lijn. De trainers van Marum maken ook vandaag gebruik van de mogelijkheden om te experimenteren met het team. Een aantal jongens die niet altijd basis staan trappen vandaag af. Het is duidelijk even wennen voor de mannen van Poll en Pranger,weer buiten op een groot veld en ook nog eens op kunstgras maar we zijn weer lekker los. Marum heeft er duidelijk meer moeite mee dan VEV 67 die de bal veel gemakkelijker laat rond gaan dan Marum maar dat krijg je ook als je er vaker op  speelt. Laat het kunstgrasveld in Marum maar snel komen lijkt me. Als de rust aanbreekt staat er 2-0 op het scorebord en voetbalt Marum bij vlagen aardig mee wat tot tevredenheid moet leiden bij het kader.
Na de rust weer een ander Marum en er wordt ook nog doorgewisseld wat echt meer naar een trainingsmoment neigt dan naar een echte wedstrijd heb ik het gevoel. VEV 67 voetbalt makkelijker,het zou lekker zijn als je met elkaar zo,n wedstrijd terug zou zien hoe een partij als deze zich ontwikkelt. Waarom scoort VEV 67,ze zijn in dit geval echt niet 5 doelpunten beter dan Marum, maar winnen wel met 5-0 van Marum. Het heeft toch ook vooral met de manier van spelen te maken en dan vooral met tactisch inzicht. Als je ziet hoe de aanvallers van VEV 67 voor zichzelf ruimte creëren dan kunnen wij daar vandaag althans wat van leren. Zowel aanvallend als verdedigend want een aanvaller mag nooit 10 meter bij een verdediger vandaan staan als hij op 16 meter lijn de bal krijgt aangespeeld. Maar goed het is leerzaam geweest vandaag en we hebben er weer even aan geroken in de lekkere buitenlucht Deze week lekker trainen met elkaar want als de weergoden het toelaten spelen we volgende week weer een competitiewedstrijd tegen Godlinze en dan is het zaak dat we er weer staan met z,n allen Ons kader kennende gaat dat ook zeker weer gebeuren want de mannen van P en P zijn de trotse lijstaanvoerder wat geweldig is natuurlijk maar je moet extra scherp zijn dan in de competitie. Iedereeen wil graag winnen van de koploper is een ongeschreven wet  in het voetbal zoals we weten. Komt nog bij dat we tegen biostabiele mannen spelen van Sponsor Santanera!Vertoef  net zo lief aan de dis in de Kruisweg van onze Sponsor .Kijken hoe tactisch stabiel we volgende week in het pittoreske Godlinze erop staan. Als de wedstrijd er wel uit mocht gaan speelt Marum vriendschappelijk uit tegen Gorecht,dus er wordt zo wie zo gevoetbald.