SV Bedum-zaterdag maakt favorietenrol waar tijdens Hogeland Cup

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

SV Bedum-zaterdag maakte zaterdagmiddag zijn favorietenrol waar in poule A 1 van het toernooi om de Energiewacht Hogeland Cup door zich rechtstreeks voor de halve finalepoule te plaatsen. Naast SV Bedum, dat al zijn vier wedstrijden wist te winnen, presteerde ook Noordwolde prima want ook de derdeklasser gaat nadat het drie van zijn vier wedstrijden wist te winnen in een poule waar geen rol van betekenis voor Corenos, De Pelikanen en Stedum was weggelegd.


                    image-2015-01-02 1
                        Noordwolde-trainer als speler in actie tegen Stedum
Bron: Ommelander Courant    Foto: Ronnie Afman

Nadat op zaterdag 20 en dinsdag 23 december de poulewedstrijden in het B-toernooi om de Energiewacht Hogeland Cup waren gespeeld ging het toernooi op zaterdag 27 december verder met de eerste twee poules van het hoofdtoernooi. Nadat de burgemeester van de gemeente Eemsmond, mevr. Marijke van Beek, het A-toernooi had geopend mochten in de middaguren Stedum, dat zich als beste nummer twee had weten te plaatsen voor het uiteindelijke hoofdtoernooi, Noordwolde, De Pelikanen, Corenos en SV Bedum-zaterdag gaan uitmaken welke twee ploegen zich rechtstreeks voor de halve finalepoule zouden plaatsen.
Lastig
Onder leiding van de scheidsrechters Jeroen Keuter en Roelf Doornbos waren Noordwolde en Stedum de eerste twee teams die in actie kwamen. De derdeklasser, met trainer Roy Kamps als speler in de gelederen, had het behoorlijk lastig tegen vijfdeklasser Stedum dat het zonder zijn vaste keeper Boelie de Sturler moest doen. De ervaren doelman werd echter uitstekend vervangen door Jan Spijk die samen met zijn teamgenoten echter niet kon voorkomen dat Noordwolde er met een 2-1 zege vandoor ging. In het volgende duel kwam Corenos als een duveltje uit een doosje uit de startblokken door een vijftal spelers van De Pelikanen op een 5-2 nederlaag te trakteren. De derdeklasser uit Appingedam was maar met vier veldspelers en een keeper naar Uithuizen gekomen en kreeg daar in zijn eerste duel tegen een fris spelende Corenos direct al de rekening voor gepresenteerd.
In wedstrijd nummer drie had favoriet Bedum-zaterdag opvallend veel moeite met vijfdeklasser Stedum. De Bedumers hadden met Rene Homan, Soeratmin Venema, Frank Roorda Nick en Jordi Boelhouwer spelers aan boord met de nodige ervaring in de zaal maar daar was tegen Stedum maar weinig van te zien. Uiteindelijk werd het een nipte zege voor de eersteklasser voor wie het nog even billenknijpen werd toen Diederik Dijk in de slotseconden zijn ploeg terug in de wedstrijd bracht door de aansluitende 2-3 te scoren. Maar verder liet het geroutineerde Bedum het echter niet komen zodat Stedum ook zijn tweede poulewedstrijd verloor en moest vrezen voor een vroegtijdige uitschakeling.
Noordwolde had vervolgens in wedstrijd nummer vier werkelijk geen kind aan De Pelikanen door de Damsters op een 9- 1 nederlaag te trakteren. Jorrit Dijkstra en Patrick Meima waren in dit duels de prijsschutters voor Noordwolde want zowel Dijkstra als Meima wisten De Pelikanen-keeper Dennis van Giessen ieder drie keer te passeren.
Verrassend
Waar Noordwolde zijn tweede wedstrijd had weten te winnen lukte dat SV Bedum ook. Corenos kon het niet bolwerken tegen de ploeg van coach Albert Niemeijer en teamleider Johan van der Veen. Voor de Roodeschoolsters werd het een 3-1 nederlaag waarbij Jordi Boelhouwer voor de Bedumers het net twee keer wist te vinden.
Nadat Stedum toch wel verrassend met 2-1 van De Pelikanen had verloren kreeg het publiek in wedstrijd nummer zeven absoluut waar voor zijn geld. Noordwolde en Corenos maakten er namelijk in hun derde wedstrijd van het toernooi een waar spektakelstuk van. Lars Baar was speler die de wedstrijd al snel openbrak. De snelle openingstreffer van de frêle technicus aan de kant van Corenos werd echter vlot gevolgd door de gelijkmaker van Dannick Meima die even later zag dat broer Patrick zijn ploeg zelfs aan de leiding bracht. Maar de voorsprong van Noordwolde hield  niet lang stand want in de 7e  minuut scoorde Roel Munting de 2-2. Deze gelijke stand bleef vervolgens enige tijd op het scorebord staan tot Roy Kamps het op zijn heupen kreeg. De als speler fungerende trainer slaagde er namelijk in om binnen een paar minuten een raszuivere hattrick te produceren. Kamps had normaliter op de bank plaats genomen maar doordat er een aantal spelers door werkzaamheden en blessures moesten afhaken had de jonge trainer zich aan de selectie toegevoegd. ,,Ik had tegen de groep gezegd dat ik met acht spelers naar dit toernooi wilde gaan. Doe je dat niet dan ga je gedurende een toernooi kapot en daar had ik geen zin in. Vandaar dat ik mij aan de selectie heb toegevoegd. ”

De 5-2 die er door de scoringsdrift van Kamps op het scorebord kwam te staan zorgde ondertussen bij Corenos voor lichte paniek want de ploeg wist dat een hernieuwde nederlaag een bijna zekere uitschakeling voor de rest van het toernooi betekende. De Roodeschoolsters voerden daarom de druk op het doel van Noordwolde-keeper Roelof Bolt op en het via een goal van Lars Baar begon men toch weer in een goed resultaat te geloven. Iets wat helemaal het geval was toen Anne-Jan ten Harkel er zelfs 5-4 van wist te maken. Na de vierde goal van Corenos werden het spannende slotminuten in sportcentrum De Mencke in een duel waarbij beide teams de nodige kansen kregen om nog een verandering in de score aan te brengen. Uiteindelijk bleef het bij een 5-4 zege voor Noordwolde dat zich door deze derde overwinning in een uitstekende positie had weten te manoeuvreren voor het bereiken van de halve finalepoule. Iets waar ook SV Bedum in zijn volgende duel in slaagde want de paarshemden waren in hun derde wedstrijd veel te sterk voor De Pelikanen. Het werd uiteindelijk een 8-2 overwinning voor de Bedumers die in Jordy van Haag en Frank Roorda twee spelers in de gelederen hadden die in dit duel twee keer wisten te scoren.
Wondersloffen
Corenos zou bij winst in zijn laatste poulewedstrijd tegen Stedum nog een kleine kans maken om een van de ploegen te zijn die als de twee beste nummers drie door zou gaan naar de halve finalepoule. Dan moest men echter wel winnen van Stedum dat door zijn drie nederlagen al kansloos was voor een vervolg aan de Energiewacht Hogeland Cup. Helaas voor de ploeg van Frits Meeuwes zat een zege er niet in want de 'wondersloffen' van Mathijs Colstee deden Corenos uiteindelijk de das om. De aanvaller van Stedum, die tijdens het B-toernooi negen keer had weten te scoren, kwam er bij aankomst in Uithuizen achter dat zijn zaalschoenen nog in Stedum stonden. Omdat er geen tijd meer was om op en neer naar Stedum te reizen besloot Colstee om een paar nieuwe schoenen te kopen waar hij in het duel tegen Corenos dus twee keer mee wist te scoren en wat ook direct zijn laatste twee treffers op het A-toernooi waren. De twee goals van Colstee, en een doelpunt van Robbert Slager, zorgden er uiteindelijk voor dat Stedum aan het langste eind trok tegen een Corenos wat door een treffer van Lars Baar nog wel wat terugdeed maar toch met een 3-1 nederlaag het toernooi roemloos verliet.
'Burenruzie'
In het slotduel van het middagprogramma mochten Noordwolde en SV Bedum in een 'burenruzie' uitmaken wie als poulewinnaar door zou gaan naar de halve finalepoule. Noordwolde kwam al snel aan de leiding door een goal van Nick Snell maar Nick Oostmeijer hielp zijn team aan een vlotte gelijkmaker. De geelhemden kwamen vervolgens op achterstand toen Frank Roorda zijn waarde voor de Bedumers bewees door op fraaie wijze de 2-1 achter Noordwolde-keeper Roelof Bolt te schieten. Maar de ploeg van een fanatiek meespelende Roy Kamps gaf zich niet gewonnen en via Dannick Meima kwam er toch weer een 2-2 stand op het scorebord te staan. Bij Noordwolde begonnen de krachten na deze gelijkmaker wat af te nemen waardoor de Bedumers via goals van Nick Boelhouwer en Nick Oostmeijer naar een 4-2 voorsprong uitliepen. Een voorsprong die niet meer weg werd gegeven door de paarshemden die zich zodoende zonder puntverlies voor de halve finalepoule wist te plaatsen.

Eindstand poule A 1 Hogeland Cup:

1. SV Bedum-zaterdag  4-12

2. Noordwolde              4-9

3. Stedum                      4-3

4. Corenos                    4-3

5. De Pelikanen             4-3