Eenrum overklast ‘angstgegner’ Engelbert.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Eenrum won zondag op zeer overtuigende wijze van ‘angstgegner’ Engelbert. In zijn laatste wedstrijd in dit kalenderjaar werd het een 6-1 overwinning voor de thuisploeg die na een uitstekende eerste helft al met 5-0 voorstond.
                  image-2014-12-19 1
Engelbert-aanvoerder Stephan Greven tikt de bal weg voordat Jesse Schaap namens Eenrum gevaarlijk kan worden.
Bron: Ommelander Courant   Foto: Ronnie Afman

Zondagmorgen rond tien uur werd in Eenrum het sein op groen gezet voor het laatste thuisduel van de roodbaadjes in dit kalenderjaar, Een duel waar ‘angstgegner’ Engelbert voor naar Eenrum zou komen dat net als de thuisploeg uit zijn elf duels twaalf punten bij elkaar had gevoetbald. Een puntenaantal waardoor beide teams tot de brede middenmoot behoren die strijden om een plaats bovenin de ranglijst maar die ook nog steeds naar beneden moeten kijken om de degradatiestrijd te ontlopen. De Eenrumers waren er daarom duidelijk op gebrand om de drie punten in eigen huis te houden want, zo vertelde trainer Ronald Bouwman, de ploeg wilde graag met een goed gevoel de winterstop in gaan. ,,We willen vandaag de drie punten in eigen huis houden zodat je met een lekker gevoel de winterstop ingaat. We spelen in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen waardoor je met een overwinning zo maar weer een paar plaatsen op de ranglijst kan stijgen. En dat laatste willen we vandaag graag bewerkstelligen,” aldus Bouwman die voor het duel tegen Engelbert Mattheus Nubé en Bjorn Schutter buiten de basis had gelaten. ,,Mattheus en Björn beginnen op de bank omdat ik het team met Dorian Disse en Kris Eze wat meer body te geven. Daarnaast hoop ik door de wissels wat meer snelheid in de ploeg te krijgen want daar ontbrak het ons de laatste weken duidelijk aan.”

Nadat scheidsrechter Smit uit Emmen in Eenrum het beginsignaal had gegeven werd het eerst even aftasten wat beide ploegen deden. Aan de kant van de thuisploeg wilde men even kijken hoe het gevaarlijke duo Nils Martin en Jordi Rasterhoff zou gaan opereren en aan de kant van Engelbert moest men duidelijk even wennen aan de veldomstandigheden die in Eenrum verre van optimaal waren. Na deze eerste voorzichtige minuten kreeg de thuisploeg echter al snel wat meer grip op de wedstrijd wat er voor zorgde dat de roodbaadjes in de 9e minuut op voorsprong kwamen. Op de linkerflank werd Jesse Schaap goed aangespeeld door Tim Veenstra. De middenvelder wilde vervolgens langs zijn directe tegenstander Danny Kits glippen maar Schaap werd door de Kits binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. De prima fluitende Smit wees vervolgens direct naar de stip en Nick Rijzinga was vervolgens de man die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. Na deze snelle openingstreffer gingen de Eenrumers vervolgens direct op jacht naar een tweede treffer. Dit leverde de thuisploeg wel wat mogelijkheden op maar de trouwe aanhang van Eenrum moest tot de 20e minuut wachten voordat er weer wat te juichen viel. Bram Musters zette op het middenveld een aanval op en via Siebrand Solinger kwam de bal bij Tim Veenstra. De centrale middenvelder van de Eenrumers week vervolgens uit naar de rechtervleugel en gaf de bal even later goed voor zodat het voor de goed doorgelopen Siebrand Solinger een koud kunstje was om de 2-0 achter Engelbert-keeper Bas Helder te tikken. Twee minuten later was het weer raak in Eenrum en weer waren het de gastheren die mochten juichen. Uit een onschuldige aanval van Engelbert kwam de bal bij doelman Anton Brontsema terecht. De goalie van de Eenrumers had in de eerste helft de wind in de rug en zijn uittrap kwam dan ook ver op de helft van Engelbert terecht waar Siebrand Solinger de bal een keer liet stuiten om hem vervolgens vanaf ongeveer dertig meter over doelman Helder in het doel te schieten: 3-0. Na deze derde treffer liet doelpunt nummer vier ook niet lang op zich wachten want in de 22e minuut stond het door een goal van Tim Veenstra, na zwak verdedigen van de Engelbert-defensie, 4-0 in Eenrum. Een stand waar de verstokte fans van de thuisploeg niet van hadden durven dromen maar die in de eerste helft nog mooier zou worden. In de 40e minuut bracht Jesse Schaap de stand namelijk op 5-0 voor de Eenrumers die in de eerste helft echt heer en meester waren tegen ‘angstgegner’ Engelbert. Een angstgegner die niets had in te brengen tegen een thuisploeg die op alle fronten beter was want ook de defensie van de roodbaadjes maakte zondagmiddag een solide indruk waardoor het vooraf zo gevreesde duo Jordi Rasterhoff en Nils Martin totaal niet in het stuk voorkwam.

In de tweede helft kwamen er twee ongewijzigde teams uit de kleedkamer en even zag het er naar uit dat Engelbert nog in een stunt geloofde. Er kwam wat meer druk op de verdediging van Eenrum te staan en in de 57e minuut scoorde Engelbert de 5-1. De verder prima spelende Nick Rijzinga ging in een duel met Nils Martin even in de fout zodat Martin teamgenoot Dave ten Wolde in stelling kon brengen die vervolgens doelman Anton Brontsema van dichtbij kon passeren. Even werd het aan de kant van de gastheren wat rommelig maar al snel werd de draad van het goede spel in de eerste helft weer opgepakt. Er kwamen weer wat meer mogelijkheden voor de ploeg van Ronald Bouwman om de score verder op te voeren en uit een van die mogelijkheden bracht Dorian Disse in de 73e minuut de stand op 6-1. De niet vaak in de basis startende aanvaller vroeg op het juiste moment om de bal die vervolgens door Tim Veenstra op maat werd gegeven. Disse maakte vervolgens geen fout en beloonde zich met deze treffer voor zijn prima spel. Bij de stand op 6-1 besloot Ronald Bouwman om zijn wisselspelers ook nog even mee te laten delen in de feestvreugde want in de 80e minuut kwamen Mattheus Nubé, Bjorn Schutter en Bas Hamminga binnen de lijnen voor Ron Hamminga, Jesse Schaap en Siebrand Solinger. In de resterende tien minuten gebeurde er vervolgens weinig bijzonders meer in Eenrum omdat de thuisploeg het wel prima vond en Engelbert er, nadat het in de 68e minuut spits Jordi Rasterhoff met een blessure had zien afhaken, er al een tijdje niet echt meer in geloofde. Zo bleef het dus bij een 6-1 overwinning voor de Eenrumers  waar trainer Ronald Bouwman na afloop zeer tevreden mee was.,, Zo voor de winterstop is dit een hele mooie en belangrijke zege. Vooral in de eerste helft heb ik genoten van mijn ploeg die een voor Eenrum succesvol kalenderjaar op fraaie wijze heeft afgesloten.”

Eenrum-Engelbert: 6-1 (5 -0)

9. Rijzinga 1-0 (str.), 18. Solinger 2-0, 20. Solinger 3-0, 22. Veenstra 4-0, 40. Schaap 5-0, 58. Ten Wolde 5-1, 73. Disse 6-1.

Scheidsrechter: P. Smit(Emmen)

Gele kaarten: Stephan Greven, Ten Wolde, Kits(allen Engelbert)

Eenrum: Brontsema; Lindenbergh, Ron Hamminga(80. Bas Hamminga), Rijzinga, Eze; Harsema, Musters, Schaap(80. Schutter), Veenstra; Solinger(80. Nubé), Disse.

Engelbert: Helder; E. Greven, S. Greven, B. Greven, De Groot; Kits, Martin, Van Dijk, Ten Wolde; Burling, Rasterhoff(68. Groenhuis)