Drie in een over SV Bedum O12-De Pelikanen D1.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Sinds kort kent de SV Bedum ook een team onder 12. Een team dat bestaat  uit eerste jaars D-junioren, tweede jaars E-junioren en in een enkele geval uit een eerste jaars E-junior. Dat team speelde vrijdagavond een oefenduel tegen de D1-junioren van De Pelikanen. Een duel dat door de Bedumers gewonnen werd en waar er door drie jongens een verslag van werd. Toevallig waren dat drie jongens uit de drie teams die spelers leverden wat de verslagen extra bijzonder maakten. 
Verslag Ryan Hageman E2: Van mijn vader hoorde ik dat ik mee mocht doen met het team van SV Bedum onder 12 jaar tegen Pelikanen D1. Ik was heel erg blij maar omdat er niemand anders uit mijn eigen team (E2) meedeed vond ik het ook erg spannend. Het zou ook de eerste keer worden dat ik op een groot veld tegen veel oudere jongens zou gaan voetballen. Voordat we de kleedkamer in gingen vond ik het nog steeds erg spannend omdat alle andere jongens ouder en groter waren. In de kleedkamer was iedereen gelijk heel erg aardig. De trainer legde goed uit hoe we gingen voetballen en ik stond linksback. De warming up was ook erg leuk Sarangan en Jesse deden voor wat wij moesten doen.
Toen de wedstrijd begon begonnen wij gelijk goed te voetballen. Wij probeerden goed naar elkaar over te spelen en dat ging best goed. Na een tijdje maakten wij een doelpunt en stond we met 1-0 voor. Niet veel later kregen de Pelikanen een vrije trap waaruit zij een doelpunt maakten. Voor de rust maakten wij nog een doelpunt en gingen we met 2-1 de rust in. De trainer vertelde in de rust dat het goed ging en vertelde hoe we de 2e helft moesten gaan spelen. In de 2e helft waren wij veel beter en kregen we achterin weinig meer te doen. Wel maakte Jorn nog een paar reddingen. In de 2e helft maakten wij nog 4 doelpunten, waarvan Ruben de mooiste maakte. Uit een vrij trap schoot Ruben de bal in de kruising. Ik vond het heel erg leuk om mee te mogen doen met dit team en op een groot veld te spelen.
Verslag Kas Huttenga D2: Het eerste SV Bedum team O12 wint!
We moesten om 18.00 uur in de kleedkamer zijn. Jelmer gaf uitleg over de posities wat we moesten doen en hoe we ons breed moesten maken. In de warming up moesten we kappen, draaien en balletje trappen. We hadden ook muziek bij de warming up, dat was leuk! Daarna begon de wedstrijd. We begonnen goed met druk zetten en breed houden en al gauw scoorde Ruben die voor het eerst spits was. Daarna werd het 1-1 de Pelikanen scoorden omdat wij een vrije bal niet weg kregen. Voor de rust scoorde Jochem met een goeie actie. We gingen met 2-1 de rust in. In de rust sprak Jelmer ons toe en zette nog een keer de aandachtspunten op een rij. De 2e helft hadden wij de aftrap. We gingen gelijk naar voren en al snel scoorden we de 3-1 uit een mooie steekpas van Bram op mij. De 4-1 staat op Ruben zijn naam door een geweldige vrije trap in de kruising! Het 5e doelpunt was voor Jochem waarbij hij de keeper uitspeelde en ook nr 6 was een goeie goal van Jochem. We wonnen 6-1 en hebben allemaal goed gewerkt en samen gespeeld. Ik vond het super leuk om mee te doen! Het was leuk en leerzaam. We hebben goed overgespeeld, hard gewerkt en we communiceerden ook goed. Jelmer heeft ons goed gecoacht en Vince was een goede leider.
Groetjes Kas Huttenga
Verslag Nick Martini E1: Hoi, Ik ben Nick Martini. Ik heb afgelopen vrijdag 12 december een wedstrijd gespeeld. Ik heb meegedaan met een selectieteam onder de 12 jaar. Ik was best wel zenuwachtig, maar toen we op het veld stonden viel het eigelijk wel mee . Het was mijn eerste wedstrijd op een groot veld. Wij hebben gespeeld tegen de Pelikanen D1. In de kleedkamer hebben we geleerd dat we met de bal groot moeten staan en zonder de bal klein. Wat Jelmer heeft gezegd tegen ons ,dat hebben we volgens mij goed uitgevoerd en Jelmer heeft ons hele team heel veel complimenten gegeven. In de tweede helft ging het volgens mij veel beter. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en de uitslag is 6-1 geworden. Na de wedstrijd was iedereen tevreden. Ik vond het leuk om mee te doen en ik hoop dat ik de volgende keer weer mee mag doen. Groeten Nick