Mooie dag op Marumnello en rubber in Groningen

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Marumnello brengt weer een dag met mooie momenten,Icoon Frits Siaila fluit zijn laatste wedstrijd,C3 en ME1 kampioen!
Marumnello ademt al weer vroeg gezelligheid,het is weer druk met spelers en fans,de Colombiageur komt je bij de voordeur al verwelkomen.   Vandaag is het de laatste dag voor Frits Siaila als scheidsrechter bij de club. Frits(hij ziet er goed verzorgd uit en lijkt nog zo jong) is binnenkort 75 jaren jong en hangt de schoenen aan de wilgen,Frits zegt een keer moet je stoppen en zo is het.Hij was zelf voetballer,daarna jeugdtrainer en coach en laatstelijk scheidsrechter allemaal bij zijn club,sv Marum. Frits namens geheel sv Marum bedankt voor je in geweldige inzet bij de club,we wensen je veel plezier met je andere hobby's en zien je nog graag als supporter langs de lijn.   Het was ook feest vandaag niet alleen omdat de goedheiligman langs was geweest maar omdat de C3 reekskampioen is geworden.Het team van de dag is van SPONSOR De BOER ACCOUNTANTS getraind door Ewoud Dijkstra en Robin Boonstra en leiders Henk de Boer,Robert Oosting,Chris Gjaltema en John Al Said heeft uit 11 wedstrijden 28 punten verzameld.Je ziet maar weer wat talent in de dop met een breed kader presteren kan,mooi mannen.Allemaal proficiat met dit prachtige resultaat nu op naar de volgende reeks. Ook kampioen onze (dames toekomst)meiden ME1 van trainster Laila Boezerooy en leider Peter Frankes. Ook een mooie reeks neergezet met 24 punten uit 10 wedstrijden en een beter doelgemiddelde dan concurrent Fc Grootegast dus de beste. Ook jullie proficiat namens sv Marum en ook lekker zo doorgaan. Ook nog even de D1 gefloten,ondanks het verlies met 0-2 heb ik toch genoten van deze mannen in de dop. Veel beleving,alles gegeven met z'n allen tegen een betere tegenstander maar bovenal het was een zeer sportieve partij met kader wat in meerdere opzichten het goeie voorbeeld geeft. Vooral genoten van de keeper van Marum D1,het eerste gaat eraan komen voor jou als je dit volhoudt,fantastisch gekeept. Kader Marum D1 en ONB D1 vette complimenten ook zo doorgaan met jullie teams. Vandaag 26 wedstrijden 39 punten voor de club dat is precies 50 procent van het te behalen aantal. We gaan met elkaar in de de afgeladen auto naar v.v. Groningen waar het complex ruikt naar rubber en nog eens rubber. Drie kunstgras matten naast elkaar,mot er niet aan denken dat we dit in Moarum ook kriegn roept de een de ander zegt mooi man altied een goeie mat. Dan het gesprek waar het kunstgras moet komen,hoofdveld,nee hoor 2de veld,nee hoor Maluku veld,het is nog niet eens officieel bekrachtigd maar het praatstuk laait nu al op in alle hevigheid

Helaas geen programmablad,geen intro door een charmante omroepster,geen pupil van de week dan maar helemaal blanco beginnen. We trappen af en gaan er vol voor,na een kleine  speldenprik tegen,Anton Wensink redt op de lijn,gaan we. Daniël Laturiuw peert een bal keihard op de lat en het letterlijke startschot lijkt gegeven. Mechiel van Valen,onze doelwachter,is ook gretig en komt 2x ver uit z,n hok wat een keer geel oplevert maar hij is gretig wat altijd goed is. v.v. Groningen toont ontzag voor Marum zo het lijkt maar kruipt gaande de eerste helft wat uit zijn schulp. Jamie Walstra neemt even het been van de weer actieve Ramon Caneiro mee en pakt ook geel maar geeft een eerste signaal af in het team van v.v. Groningen. Met de brilstand gaan we de rust in in de VVG kantine waar een pintje en een bakkie er lavend ingaan bij de weer talrijke supportersschare van sv Marum. Pol en Pranger hebben de mannen de goeie insteek meegegeven de tweede helft zoals het lijkt,de bal gaat lekker rond nu. Rob Groefsema neemt een bal lekker aan maar schiet naast,nr.18 van v.v. Groningen pakt ook geel want Marum voetbalt tot nu toe makkelijker. Edwin van der Molen neemt een corner die door Marc Boonstra keurig wordt binnengewerkt en 0-1 staat. Marum is los,speelt beter en gretiger dan de tegenstander van vandaag ook omdat de bepalende spelers bij v.v. Groningen goed aan de ketting liggen. Man van de wedstrijd vandaag verdedigend althans,is Jordy Swieringa die tegen een zeer geslepen Jhonny Meter een puike partij speelt,geen duel verloren door Jordy. Ook Frank Terpstra speelt een prima partij tegen de topscorer van v.v. Groningen Robert Oosterhof. Het loopt niet bij v.v. Groningen,met een mooie loopactie scoort Rob Groefsema de 0-2 en dan denk je pik binnen die buit. v.v. Groningen heeft veel routine in de ploeg en schakelt van systeem naar een op een of naar 3-4-3 wat je maar wilt maar ze zetten veel druk naar voren nu. Nr 6 van VVG pakt geel maar ze gaan er wel voor nu met z'n allen. Jammer dat we niet meer grip op m.n het middenveld kunnen pakken om de beslissende bal naar onze voorwaartsen te versturen want we zijn sneller en de ruimte ligt er. VVG gaat door,pakt een corner mee die door Meter in een keer in de goal gaat,mag niet gebeuren is mijn bescheiden mening 1-2 dus. VVG ruikt meer en gaat echt va banque naar voren nu met alle risico van dien .Tjibbe Bakker pakt geel evenals nr2 van VVG. Er gaat weer een bal diep op de rappe Jamie Walstra,de voorzet is gaaf mag gezegd en de tip in met het hoofd van Giovanni Salvo is onhoudbaar 2-2. Nog plm. 5 minuten te gaan,het is eigenlijk een beetje vrouwen en kinderen eerst maar we halen de eindstreep met 2-2 en meer zat er helaas vandaag niet in voor de brigade van P en P. We druipen toch een beetje af maar horen onderweg naar de auto dat de concurrentie ook punten heeft verspeeld,kleine pleister op de wonde.
In de auto even na analyseren met z'n allen,we zijn het eens terechte uitslag het was geen cadeautje op 6 december voor sv Marum.Het is bij een schoensurprise gebleven vandaag,hopelijk proeven we volgende week het zoet in meerdere opzichten. We zijn benieuwd,Marum zijn laatste wedstrijd voor de winterstop waarna de heenwedstrijden beginnen tegen Lycurgus op Marumnello.