Geflatteerd verlies Eenrum tegen koploper MOVV.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Eenrum verloor zondag thuis met 5-2 van koploper MOVV. Een nederlaag die door velen overigens als geflatteerd werd gezien. Hadden de Eenrumers namelijk het gehele duel met dezelfde lef gespeeld dan in een groot gedeelte van de tweede helft dan had er voor de thuisploeg zeker meer ingezeten dan deze iets wat te ruime nederlaag.
image-2014-12-05 1
 Bram Musters( 6 ), en Rick Boneschansker (12 ) zien hun teamgenoten Tim Veenstra (10 ) en Johan Offringa een kopduel uitvechten.
Bron: Ommelander Courant   Foto: Ronnie Afman BafloEenrum kon in het duel tegen MOVV geen beroep doen op de geschorste Merlijn Harsema en de lichtgeblesseerde Jesse Schaap die overigens wel op de bank zat. Daarnaast had trainer Ronald Bouwman er voor gekozen om Kris Eze buiten de ploeg te laten en Bas Hamminga een basisplaats te geven. ,, Ik vind Kris op dit moment wat minder in vorm, Daarom kies ik voor Bas als linkervleugelverdediger waardoor Nick Rijzinga de plaats van Merlijn Harsema als centrale verdediger kan oppakken. Wat de wedstrijd betreft kan ik verder kort zijn. Ik hoop dat we het MOVV op dezelfde wijze lastig kunnen maken dan enkele weken tegen ASVB en wij er ook nu met de drie punten vandoor gaan.”

Nadat pupil van de week Niek Arends het de spelers van Eenrum voor had gedaan hoe er gescoord moest worden stond het na drie minuten spelen al 0-1 in Eenrum. Een pass van Danny Blauw kwam op de rechtervleugel terecht bij Aaron Sportel. De rechtervleugelaanvaller kreeg vervolgens teveel ruimte en wist bal simpel voor het doel te brengen waar Jordi Blaauw de bal simpel kon binnentikken omdat doelman Anton Brontsema niet adequaat ingreep bij de voorzet van Sportel.

Na deze snelle openingstreffer voor de gasten kabbelde het duel een beetje voort waarbij Eenrum probeerde om de gelijkmaker te scoren en de bezoekers uit Midwolda wat pogingen deden om tot een tweede treffer te komen. Maar echt overtuigend was het echter allemaal niet wat beide teams in de beginfase lieten zien. In de 25e minuut veerde de Eenrum-aanhang opeens op toen de MOVV-keeper Florian de Wal met een uiterste krachtsinspanning de gelijkmaker van Eenrum kon voorkomen. Een prima pass van Bjorn Schutter kwam bij Tim Veenstra die de bal goed doortikte naar Siebrand Solinger. De aanvoerder van de Eenrumers bedacht zich niet en schoot bijna vanuit stand op het doel van MOVV waar De Wal de bal nog net over de lat kon tikken. Drie minuten later was de thuisploeg weer dicht bij de gelijkmaker. Mattheus Nubé speelde de bal goed door naar Tim Veenstra. De lange middenvelder kopte de bal vervolgens voor de voeten van Sybolt Lindenbergh die zijn schot rakelings over het MOVV-doel zag gaan. Nadat Siebrand Solinger ook nog een kans op de gelijkmaker om zeep had geholpen was het wat betreft de spectaculaire momenten in de eerste helft wel over in het duel tussen koploper MOVV en middenmoter Eenrum.

Na de rust keerde aan de kant van de gastheren aanvoerder Siebrand Solinger niet meer terug. Solinger moest voor zijn werkzaamheden als schaatscoach naar Enschede en kon daardoor maar een helft spelen en hij werd vervangen door Kris Eze die op het middenveld ging spelen waardoor Tim Veenstra een linie doorschoof en samen met Milan Rutkowsky de aanval van de Eenrumers ging vormen.

Precies eender als in de eerste helft liet de thuisploeg zich ook in de tweede helft verrassen door de gasten uit Midwolda. Gerhard Offringa werd in de 48e minuut op de linkervleugel aangespeeld door Danny Blaauw. De corpulente spits gooide de bal vervolgens goed voor het doel van Eenrum waar Jordi Blaauw voor de tweede keer deze middag alles en iedereen te slim af was en de bal achter Anton Brontsema schoot: 0-2. In de 60e minuut vielen vervolgens de eerste twee gele kaarten van de wedstrijd toen Kris Eze en Gerhard Offringa het met elkaar aan de stok kregen. Scheidsrechter Rozema zag voldoende aanleiding om beide op de bon te slingeren wat later in de wedstrijd nog verdere gevolgen voor zowel Eze als Offringa zou hebben. In de 70e minuut kwam Eenrum opeens terug in de wedstrijd toen een vrije bal van Tim Veenstra door Milan Rutkowsky in een keer over MOVV-doelman Florian de Wal werd gelobt: 1-2. Helaas voor Eenrum stond het een minuut later weer 1-3 door een goal van Gerhard Offringa. Een goal waarbij Offringa bij het vieren van de goal zich richting Eenrumer Kris Eze behoorlijk provocerend gedroeg en wat totaal niet overeenkwam met het beeld van een verder sportief duel.

Ondertussen zag trainer Ronald Bouwman nog wel mogelijkheden voor zijn ploeg voor minimaal een gelijkspel en Bouwman besloot in de 72e minuut de gok te nemen om Jesse Schaap in de ploeg te brengen. Voor Schaap ging verdediger Bas Hamminga naar de kant zodat Nick Rijzinga vleugelverdediger werd, en Kris Eze centraleverdediger werd. Daardoor kon Jesse Schaap de opengevallen plaats op het middenveld kon opvullen. Met de jonge middenvelder kwam er direct meer lijn in het spel van de thuisploeg die steeds meer de bovenliggende partij werd tegen een MOVV dat centrale verdediger Johan Offringa geblesseerd naar de kant zag gaan en Hans Landman als zijn vervanger bracht.

Jesse Schaap stond nog maar koud in het veld of hij stond aan de basis van de 2-3. Een pass van Bjorn Schutter werd door Milan Rutkowsky doorgetikt naar Jesse Schaap die in het zestienmetergebied van MOVV door Rick Boneschansker werd neergelegd. Scheidsrechter Rozema wees gedecideerd naar de stip en Nick Rijzinga kende geen pardon door de hernieuwde aansluitingstreffer snoeihard langs doelman De Wal te schieten. Dat zorgde voor nog meer hoop aan de kant van de gastheren die zagen dat de gasten door het wegvallen van centrale verdediger Johan Offringa een stuk kwetsbaarder waren geworden. Waar de thuisploeg nog meer op jacht ging naar de gelijkmaker kreeg het in de 82e minuut een enorme domper te verwerken. Bij een diepe bal op Gerhard Offringa besloot doelman Anton Brontsema, in een poging om de bal te onderscheppen, zijn doel te verlaten. Een totaal overbodige actie van Brontsema omdat er nog voldoende verdedigers in de buurt waren en de doelman zijn actie ook nog eens te laat inzette. Wat volgde was dat Jordi Blaauw in balbezit kwam en met zijn derde treffer van de middag de stand op 2-4 bracht. Een stand die de hoop op een positief resultaat bij de thuisploeg als sneeuw voor de zon deed verdwijnen. Opeens was het geloof weg en werd het een rommelige slotfase die weinig meer met voetballen te maken had. Bij Kris Eze en Gerhard Offringa liepen de emoties nogmaals hoog op en na een overtreding op Offringa kon eerst Eze met zijn tweede gele kaart vertrekken en ook Offringa mocht eerder douchen toen hij even later Jesse Schaap onder het gras wilde stoppen. In de 88e minuut liet vervolgens Danny Blaauw zijn klasse nog even zien door een vrije bal in de linkerbovenhoek te krullen maar de wedstrijd was natuurlijk al eerder gepeeld zodat de uiteindelijke 5-2 nederlaag volgens teamleider Tjidsger Veenstra geflatteerd genoemd mocht worden .,,Toen we terugkwamen tot 2-3 zag ik nog wel mogelijkheden. Door een persoonlijke fout wordt het echter 4-2 voor MOVV en weet je dat het helaas over is maar dat het dan nog 5-2 wordt is jammer en niet helemaal terecht.”

Eenrum- MOVV: 2-5

3. Jordi Blaauw 0-1, 48. Jordi Blaauw 0-2, 70. Rutkowsky 1-2, 72. Gerhard Offringa 1-3, 75. Rijzinga 2-3 (str.), 82. Jordi Blaauw 2-4, 88. Danny Blaauw 2-5.

Scheidsrechter Rozema (Loppersum)

Gele kaarten: Eze (Eenrum), Danny Blaauw, Jordi Blaauw, Gerhard Offringa, Rick Boneschansker(MOVV)

Rode kaarten: Kris Eze, Gerhard Offringa (beide 2x geel)

Eenrum: Brontsema; Lindenbergh, Ron Hamminga, Rijzinga, Bas Hamminga(72. Schaap); Musters, Nubé, Schutter, Rutkowsky; Veenstra, Solinger(46. Eze)

MOVV: De Wal; Brinkema, Wagena, Johan Offringa(70. Landman), Danny Blauw; Sportel, Smit, Gerhard Offringa, Ottema; Boneschansker, Jordi Blauw.