ST. Hunsingo-Viboa VR1 laat zich (te) makkelijk verschalken

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na een vrij weekend èn een voetballoos weekend na het tragisch overlijden van Ids Visser, keeper van de B1 van vv Winsum, probeerden de vrouwen van ST. Hunsingo-Viboa VR1 afgelopen zaterdag de draad weer op te pakken met een thuiswedstrijd tegen de rode lantaarndrager MKV VR1 uit Leeuwarden. Bij Hunsingo was Marrit Porte afwezig vanwege een hardnekkige enkelblessure en ook Marjolin Pol was niet beschikbaar. Demi Hasper en Cherry Chen namen de opengevallen plaatsen in op deze koude zaterdagmiddag. De Hunsingo vrouwen speelden met rouwbanden en er werd voor de wedstrijd een moment van stilte door beide teams in acht genomen.
Of het nu lag aan het gebrek aan wedstrijdritme of aan scherpte, maar de beginfase was erg rommelig van Hunsingo. MKV was de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden, maar langzamerhand nam Hunsingo het initiatief over en werd de tegenstander op eigen helft teruggedrongen. Er ontstonden enkele mogelijkheden en zelfs goede kansen, maar ook hier ontbrak scherpte en precisie. Het was wachten op een doelpunt van Hunsingo, ten minste, dat was het gevoel van de toeschouwers. Niets was minder waar, het was MKV die uit één van de weinige aanvallen scoorde. Na een ingooi van MKV ter hoogte van het strafschopgebied van Hunsingo kon een speelster van MKV na balaanname eenvoudig wegdraaien en ongehinderd een diagonaal schot op het doel van Hunsingo keepster Roxanne Visscher lossen. Tot ontsteltenis van alles wat Hunsingo was zeilde de bal prachtig in de verre bovenhoek (0-1). Dat werd dan ook de ruststand. Het was duidelijk dat er door de Hunsingo vrouwen uit een ander vaatje getapt moest worden om de drie punten in Winsum te houden. Ondanks dat het spel niet echt verbeterde, was er duidelijk meer strijd te zien dan in de eerste helft en wederom ontstonden er een paar goede kansen voor Hunsingo. Schoten van Saskia Bakker en een kopbal van Evelien Walker misten echter de juiste richting om de MKV keepster te verslaan. De 1-1 viel uiteindelijk toch. Het was laatste vrouw Yvonne Visser van Hunsingo die bij een vrij schop op de helft van MKV mee naar voren schoof en pardoes de bal eerst voor haar rechter kreeg (dit schot werd geblokkeerd door een woud van benen) en daarna de bal nogmaals kon inschieten maar nu met haar linker. Nu vond ze wel een gaatje dat voldoende was om de 1-1 op het scorebord te krijgen. Ondertussen was Jenny de Blécourt aan Hunsingo kant gewisseld voor Seline Speelman, die na een lange revalidatie haar eerste speelminuten voor Hunsingo VR1 in deze competitie kon maken. Terwijl de verwachting was dat de Hunsingo vrouwen op zoek zouden gaan naar de 2-1 voorsprong, kantelde de wedstrijd direct na de gelijkmaker. MKV zette een tandje bij en nam onverwacht het initiatief terug. Hunsingo had geen weerwoord en in plaats van dat het spel zich voor het doel van MKV afspeelde, werd MKV gevaarlijk voor het Hunsingo doel. Dit leidde 10 minuten voor tijd tot een hoekschop voor MKV. Tot ontzetting van de Hunsingo supporters kon een MKV speelster ongehinderd binnen het 5 meter gebied de bal inkoppen (1-2). Een verdedigingsfout, die we zelfs ook in de eredivisie bij de mannen geregeld zien, maar die na een spelhervatting eigenlijk niet mag voorkomen. Na dit doelpunt bleef MKV relatief makkelijk overeind en zo eindigde deze koude middag in een koude douche voor de Hunsingo vrouwen.

Door deze nederlaag is Hunsingo afgezakt naar de negende plaats met 11 punten en met nog maar 1 punt voorsprong op een degradatieplaats. MKV staat nu op 10 punten en heeft de rode lantaarn overgedragen aan SC Angelso. Hunsingo heeft ten opzichte van de andere teams nog een wedstrijd in te halen, maar willen de Hunsingo vrouwen de kerstman aantreffen onder de kerstboom in plaats van het degradatiespook, dan zal in de komende 2 wedstrijden die nog resteren tot aan de winterstop het heilige vuur en de passie moeten terugkeren van de periode, waarin 3 wedstrijden op een rij werd gewonnen.