Vier op een rij voor SIOS

Geschreven door Reinder Haaksema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

SIOS zit in een positieve flow. Dat mag toch wel geconcludeerd worden uit de laatste weken. Waar vorige week nog een historische uitzege op Rood Zwart Baflo werd geboekt, afgelopen zaterdagmiddag werd Stedum aan de zegekar gebonden. Een klinkende 5-0 overwinning zorgde voor de vierde wedstrijd op rij die met winst wordt afgesloten. Hierdoor sluit SIOS aan bij de top drie en doet, zo vlak voor de winterstop, weer helemaal mee in 5E.
Als je niet beter wist, zou je bijna vergeten dat SIOS-Stedum een duel was tussen nummer 6 (SIOS) en nummer 4 (Stedum). De Sauwerders waren in eigen huis oppermachtig tegen de hoger geklasseerde gasten. Toch deed SIOS zichzelf tekort door het overwicht voor rust maar minimaal uit te drukken in doelpunten. Vele opgelegde kansen werden om zeep geholpen waardoor het eigenlijk SIOS zelf was dat Stedum nog in de race hield. Alleen Harmen Wienke scoorde voor rust. Na een slappe terugspeelbal profiteerde de snelle aanvaller optimaal en bepaalde de ruststand op 1-0 in het voordeel van SIOS. De 'elf' van Erwin Molog hadden in het eerste bedrijf maar weinig te duchten van de gasten, maar de magere 1-0 gaf nog geen zekerheid.

 Waar men al bang voor was, gebeurde. Omdat SIOS in de eerste helft vergeten was om Stedum op een grotere achterstand te zetten, was er aan de kant van de gasten nog alle geloof op een goede afloop. Er was immers slechts één doelpunt nodig om weer op gelijke hoogte te komen. De bezoekers kwamen na de thee dan ook fel uit de startblokken en SIOS moest in de verdedigende stellingen om een vroege gelijkmaker na rust te voorkomen. Stedum creëerde een aantal mogelijkheden voor deze gelijkmaker, maar verdediging en doelman Reinder de Haan stonden hun mannetje waardoor de eerste tien minuten in de tweede helft zonder schade konden worden doorgekomen.

 Hierna was het SIOS dat weer het initiatief nam en op zoek ging naar een tweede doelpunt. De komst van Jacob de Haan maakte dat er met meer pressie gespeeld kon worden en de rappe buitenspeler bracht, net als vorige week, meer gevaar en durf naar voren. Zijn goede invalbeurt bekroonde hij in de 65e minuut door zelf de 2-0 op het scorebord te zetten. Een bevrijdende treffer, die wat rust bracht in kamp Sauwerd. Stedum werd slordig en niet lang na de 2-0 kon ook de 3-0 genoteerd worden. Na goed doorjagen van Stefan Bultena kwam de bal bij Reinder Haaksema. Oog in oog met de doelman legde hij de bal af op de meegelopen Harmen Wienke, die zijn tweede van de middag binnen mocht schieten. Zowel op het veld als langs de lijn wist men dat de overwinning nu wel zeker zou zijn, want hoewel er nog twintig minuten te spelen waren, Stedum was nou eenmaal niet bij machte om het de jonge ploeg uit Sauwerd, dat deze middag duidelijk uit een ander vaatje tapte, lastig te maken. De 4-0 viel tien minuten voor tijd toen Stefan Bultena alleen op de keeper af mocht gaan. Hij beloonde zijn goede spel met wederom een doelpunt waarmee de topscorer uit Sauwerd al vier opeenvolgende wedstrijden trefzeker is. Het leed zou voor de bezoekers nog groter worden. Bultena scoorde vijf minuten voor tijd zijn tweede goal van de middag en bepaalde hiermee de eindstand op 5-0. Hij was de Stedum-verdediging te snel af, waarna hij beheerst binnenschoof.

 Na deze mooie reeks van overwinningen mag SIOS zich gaan mengen met de bovenste ploegen. Trainer Erwin Molog lijkt zijn plekje te hebben gevonden in Sauwerd en zal ook volgend jaar trainer zijn van SIOS.

 Volgende week staat de uitwedstrijd tegen koploper Harkstede op het programma. De laatste wedstrijd voor de winterstop en een hele belangrijke.