Ruime nederlaag Stedum

Geschreven door Jaap Dijkema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het eerste elftal van VV Stedum is opnieuw hard onderuit gegaan in de competitie. In Sauwerd en tegen SIOS gingen de mannen van Leendert Nieborg met maar liefst 5-0 te onder. Doordat de Geel-Zwarten uit de laatste vier wedstrijd maar drie punten heeft behaald staat VV Stedum nu op de vijfde plaats op de ranglijst.
Stedum kan nog steeds geen beroep doen op de geblesseerden Harmen Pestman, Tim de Jonge en Wesley de Waal. Nadat ook topscoorder Jacco Santing de warming-up moest staken had Stedum maar één wissel op de bank, iets was uiteraard schaamachtig is voor een eerste elftal!
SIOS begon zoals verwacht met veel strijd en won bijna alle duels. Stedum toonde echter ook strijd, maar was in de passing zeer slordig, waardoor SIOS steeds weer kans kreeg om aan te vallen. Stedum doelman Dirk Pijl liet met enkele goede reddingen zien dat hij het keepen zeker nog niet verleerd is, maar moest na een te korte terugspeelbal van Spijk toch de 1-0 incasseren. Doordat Stedum bijna geen kansen wist te creëren en SIOS de vele kansen niet wist te benutten gingen de Stedumers met een 1-0 achterstand de rust in.
 In de rust vielen enkele harden woorden en dit hadden de spelers van Stedum blijkbaar even nodig, want na rust was Stedum de eerste 20 minuten heer en meester. Stedum liet de bal in een snel tempo rondgaan en drong SIOS steeds meer terug. Stedum kreeg ook enkele kansen, maar wist de gelijkmaker niet te maken. Toch kwam SIOS na een snelle counter op 2-0. Nieborg greep hierna in en liet Stedum één op één spelen om wat te forceren. Dit pakte helaas niet goed uit. Na geklungel van de Jonge kwam SIOS al snel op 3-0 en 4-0. Kort voor tijd maakte 'Succes Is Ons Streven' ook nog de 5-0!
SIOS won deze wedstrijd uiteraard verdiend en was vooral voor rust heer en meester. Stedum mocht van geluk spreken dat het in de rust nog in de wedstrijd zat en vergat in de fase dat Stedum het spel maakte na rust te scoren. Na de 2-0 leken de meeste Stedumers geknapt en zag het SIOS verder uitlopen.

Na een goede start in de competitie lijkt de winterstop net wat te laat te komen voor de Stedumers. Doordat de concurrenten ook wekelijks punten verspelen staat Stedum nog 'maar' vier punten achter op de koploper Harkstede.
Volgende week speelt Stedum de laatste wedstrijd voor de winterstop in Schildwolde tegen SGV. Deze zeer belangrijke wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van Dhr. G. Kloppenburg.
 
Opstelling VV Stedum
Pijl; T. Dijk, Dijkema, Lubbers, Spijk (70e Wieringa); D. Dijk, de Vries, de Jonge, v/d Berg; Colstee en Slager