Weinig punten voor Marum maar toch een prima dag

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek.
image-2014-09-04
Maar nu de wedstrijd van de hoofdmacht want voor Marum 1 stond er de topper tegen Zuidhorn 1, met als voorwedstrijd Zuidhorn F1 tegen Marum F1, en beide voor de competitie op het programma.
Op de rol stond dus Marum 1 tegen Zuidhorn 1. Een kraker met de nummer 1 tegen nummer  2 in 3C. Op het complex van Quicksilver S wordt de partij gespeeld. Quicksilver S is een draver van eigenaar Jan Smit waar hij erg succesvol mee is geweest. Bij de opening van zijn testament werd het hart voor de sport van Jan Smit ook helemaal helder. Quicksilver S geboren op 22 februari 1949 heeft veel geld bijeen gelopen in de 142 overwinningen die hij behaalde in zijn draf leven.142 overwinningen is nog een record wat nog steeds staat.
Fantastisch dat Smit heeft gezegd dat het geld wat dit paard bijeen heeft gelopen moet worden besteedt aan duurzame sport in Zuidhorn. Zo is de sporthal hier gebouwd en de voetbal velden aangelegd. Ik zeg cultuurbewaker van de vv Zuidhorn dit mogen jullie nooit vergeten want dit zijn de grootste in de sport nu en voor altijd.
Marum F1 speelt een voorwedstrijd tegen Zuidhorn F1.De F1 stond samen met Zuidhorn 4e ,een spannende pot dus op voorhand. Sponsor van de F1 is D en J Boonstra Bouwbedrijf, kenmerkend is de laagdrempeligheid van dit bedrijf. Een bedrijf wat breed gespecialiseerd is in bouwen en verbouwen maar bovenal ook een bedrijf met sv Marum liefde in de portefeuille heeft.
F1 wordt geleid door Roelof Jan Veenstra en Emile Hilenga en getraind door Rogier van der Ploeg uit de beroemde Van der Ploeg voetbalfamilie.
Het wordt een 1-2 overwinning voor Marum F1 wat we als mooi voorteken willen ervaren voor de grote wedstrijd van Marum1.
Om 14.40 uur rollen de eerste tonen uit de fluit na een mooie line up(zie prachtige foto's website Zuidhorn) van Marum F1 en F3 met de grote mannen van de aardig leidende scheidsrechter Hof uit Beilen.
Marum begint prima aan de wedstrijd maar Zuidhorn legt veel wilskracht aan de dag waar Marum moeite mee heeft. Het balbezit is veelvuldig voor Marum. De eerste kansjes zijn ook voor Marum maar de wedstrijd wordt misschien wel een beetje veel gekenmerkt door spanning wat tot veel balverlies lijdt.
Het eerste wapenfeit komt van de voet van Marc Boonstra die een enorme pegel op de lat uiteen ziet spatten boven de keeper van Zuidhorn.
Marum is de baas als het om balbezit gaat en zet ook aardig de toon deze wedstrijd in de eerste helft. De hard werkende Daniël Laturiuw pakt geel voor een te late sliding en even later pakt Anton Wensink geel.
Marum werkt hard wil(te) graag misschien, Rob Groefsema glijdt uit en raakt met zijn hand de bal op het middenveld en krijgt ook geel. Ik schreef de aardig leidende scheidsrechter en daar bedoel ik deze acties mee. Even later wordt er een echte overtreding gemaakt, door wie maakt niet uit, maar dan volgt er niets. Laat ik het volgende zeggen, kijk niet als scheidsrechter maar adem even voetbal en ga even op zijn Engels een klein gesprekje met de speler in kwestie aan. Ook bij Marum 2 een dergelijke scheidsrechter gezien. We zetten aan het einde van de wedstrijd twee mooie aanvallen op die we niet weten te verzilveren helaas en dan komt meteen die akelige ongeschreven wet om de hoek, jij niet dan ik wel. Ik zeg niet adequaat ingrijpen en een rollertje loopt binnen omdat onze keeper op zijn verkeerde been staat.1-0 en het is rust. We zijn amper losgelaten door de colombia als we buiten veel gekrakeel horen en er  een pingel voor Zuidhorn gegeven wordt. Er wordt als altijd wat getrokken geduwd maar de Heer Hof zegt pingel en die gaat erin het is 2-0 en dat is lastig. Toch blijft Marum voetballen, moet ik zeggen alleen is de wil om te winnen bij Zuidhorn erg hoog. Marum blijft de beter voetballende ploeg als je naar het balbezit kijkt. Een compliment voor de mannen van Poll en Pranger moet ik zeggen.
De wil om er een te maken is er zeker maar de combinatie van finesse bij Marum en de strijdlust van Zuidhorn geeft dat we niet tot dat laatste goede balcontact komen.
Als je veel meer balbezit hebt en 3 tegengoals krijgt en er zelf geen maakt wat gaat er dan mis!

Ik zeg ga meer het moeilijkste voetbal ter wereld spelen met je team P en P!!
Wat is dat dan en hoe speel je dit??De beleving van de wedstrijd is prima, de passie is er iedere week, sfeer is geweldig binnen de groep met elkaar allemaal dik voorelkaar. Maar de bal moet makkelijker rondgaan in het team naar mijn mening, maak het makkelijker in de wedstrijd zoek de oplossing dichterbij als je de bal hebt.
We krijgen in de 93ste minuut nog een goal tegen, deze was niet nodig want we grijpen weer niet doortastend in maar het is wel 3-0. Toch krijgt deze jonge groep van mij het voordeel van de twijfel, we staan nog 3 punten los, leren iedere week weer iets bij en er zitten goede en leergierige koppen op deze jongens.
Conclusie van de dag is dat we geen topdag hebben gehad m.b.t de punten maar ook weer wel een topdag met b.v. F1 maar ook met van der Kaap en Bouwbedrijf Boonstra. Deze week weer lekker trainen met elkaar en op naar de volgende pot op Marumnello.
Al met al ook mooie ingrediënten voor volgende week zaterdag als Appingedam op bezoek komt in Marum dan misschien geen blinkende outfit maar weer een blinkende overwinning. Volgende week spelen we weer thuis tegen Appingedam en met het thuisvoordeel gaat het weer lukken met P en P en hun mannen ben ik van overtuigd.