Zaalvrouwen Drachtster Boys winnen van Zuidoost United

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

 Vrijdagavond speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys tegen Zuidoost United. De ploeg uit Amsterdam heeft veel individuele kwaliteiten en maakt daardoor ook veel doelpunten. Echter, krijgen zij ook veel doelpunten tegen waardoor zij slechts 9 punten hebben behaald. Drachtster Boys verloor vorige week de koppositie aan Os Lusitanos en moest winnen om de aansluiting te behouden.
Al binnen twee minuten keken de gasten uit Amsterdam tegen een 2-0 achterstand aan. In de eerste minuut was het Jessie Prijs die een een-tweetje met Anita Vellema binnenschoot; 1-0 en nog geen minuut later was het Marleen Reenders die een vrije trap van Jessie Prijs bij de twee paal binnen gleed; 2-0.  In de 8e minuut was het Esther van Toledo die zo door mocht lopen en de bal hard in de kruising schoot; 3-0. Trainer Clayd Larijn van Zuidoost United greep naar een time-out want zijn ploeg had nog niks laten zien in de eerste 10 minuten van de eerste helft.  Er veranderde niet veel aan het spelbeeld. Marieke van Toledo schoot naast na een goed opgezette aanval via meerdere schijven. Nog geen minuut later schoot ze wel raak en scoorde hiermee haar eerste eredivisie doelpunt; 4-0. Balverlies van Drachtster Boys werd even later afgestraft door Fatima el Ibrahimi. Zij wist de bal te onderscheppen en langs Teuny Bosma te schuiven; 4-1. Drachtster Boys ging door waar het gebleven was en 20 seconden later was het alweer 5-1. Een voorzet van Marleen Reenders werd door Michelle Playfair in het eigen doel gewerkt.  In de 15e minuut was er een uitbraak van Drachtster Boys waarbij Sylvia van de Geest na een goede actie op keepster Ellen van den Hurk stuitte. In de omschakeling werd Zuidoost gevaarlijk, maar Teuny Bosma bracht redding. De ruststand was 5-1, waar 9-4 ook mogelijk was geweest.

De tweede helft was een totaal andere wedstrijd dan de eerste helft.  Binnen vijf minuten had Zuidoost United de achterstand verkleind tot 5-4. Drachtster Boys was het goede spel van de eerste helft volledig kwijt en wist nog maar weinig kansen te creëren.  In de 2e minuut na rust stond Drachtster Boys te slapen en kon Michelle Playfair volledig vrijstaand de 5-2 binnenschieten.  Een minuut later leed Drachtster Boys balverlies na een slecht genomen corner en in de omschakeling was het opnieuw Michelle Playfair die scoorde; 5-3. Zuidoost United begon meer druk te zetten op Drachtster Boys want het merkte dat er meer te halen viel. Sylvia van der Geest ontving een gele kaart na een makkelijk gegeven vrije trap. Deze vrije trap werd vervolgens gepakt door Teuny Bosma maar de rebound werd niet goed weggewerkt waardoor Bouchra Moudou kon scoren; 5-4. Drachtster Boys begreep dat het moest werken om de voorsprong vast te houden, maar bleef slordig. Schoten van Jessie Prijs en Marleen Reenders misten overtuiging en werden een prooi voor keepster Ellen van den Hurk. Een schot van Esther van Toeldo na een goede actie ging maar net naast. In de slotfase ging Zuidoost United alles of niets spelen en dit leverde nog een paar hachelijke momenten op voor het doel van Drachtster Boys. Teuny Bosma redde tot driemaal toe uitstekend in één tegen één situaties waardoor Drachtster Boys op de been bleef. Met nog 11 seconden op de klok maakte Michelle Playfair hands in de cirkel bij een sliding en de scheidrechter legde de bal op de stip. Esther van Toledo maakte aan alle spanning een eind en schoot onberispelijk binnen; 6-4.

Volgende week speelt Drachtster Boys opnieuw thuis in de Lasconhal. Dan komt vv Pernis uit Schiedam op bezoek. Inzet is de tweede plaats. De zaalvrouwen van Drachtster Boys verloren de seizoensouverture van Pernis en hebben nog wat recht te zetten. De wedstrijd begint om 21.5u.

Drachtster Boys VR1 – Zuidoost United VR1: 6-4