Tom Havinga goud waard voor Potetos 9

Geschreven door Marcel Mulder op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het was na twee weekjes rust eindelijk weer eens tijd voor een wedstrijd, dit keer weer in de eigen hal te Lewenborg: Potetos Futsal 9 – Futsal Winsum 8. Helaas had Arbiter Hovenga uit Stedum afgezegd voor dit duel, aangezien hij om 19.00u moest fluiten, daarna twee uur badminton mocht aanschouwen om daarna dit duel naar een goed einde te leiden. En zelfs Hovenga was niet zo gek te krijgen om dit te doen. Daarom was zijn vervanger de heer Hagenauw uit Groningen, welke de wedstrijd prima leidde.
Potetos trad aan in de bezetting die men aan het begin van het seizoen voor ogen had. Zeven fitte selectiespelers en Tom Havinga waren van de partij. De jaren beginnen te tellen voor Tom, want het lijkt er op dat zijn lichaam niet meer doet wat hij wil. Hij moest dan laatst ook concluderen dat een overgang naar Middelstum definitief van de baan is, want trainer Zijlstra zit niet te wachten op nog meer kneusjes, aangezien hij Siebrand Dijkema ook al in de selectie heeft. Maar hoeveel last Havinga ook heeft, hij is altijd van de partij. Mits hij een feestje heeft van Abiant. En nu Robert Freese daar ook aan de arbeid gaat zullen de feestjes nog meer gaan toenemen bij de uitzender. Jan Jaap Zijlstra schijnt trouwens een trouw lezer te zijn van de verslagen, dus het verzoek van Tom was om dit keer weer zeer positief over zijn spel tijdens deze wedstrijd te schrijven. Wellicht dat Zijlstra dan wel eens werk kan maken van de voetbaltassen die Abiant moet gaan sponsoren, want Havinga is in deze nog trager dan in het veld.

Dan over naar de wedstrijd. In overleg met aanvoerder Kiers werd besloten om bij balverlies in te gaan zakken. In de voorgaande wedstrijd speelde Potetos namelijk als jonge honden in de eerste helft. Dit resulteerde dan ook dat de ploeg als een kaartenhuis in zakte na de rust. De tactiek kon na twee minuten echter in de prullenbak, want Futsal Winsum leek geen hoogvlieger te zijn. En dus gaven de heren in groen-wit vol gas. Dat zorgde er voor dat de ploeg de ene na de andere kans creëerde, maar de doelman van Winsum hield de nul met kunst- en vliegwerk. Keeper Kiers van Potetos dacht een gemakkelijke avond te hebben en wellicht was dat de reden dat het eerste schot van Winsum direct tegen de touwen ging. En vraag niet hoe…volgende keer de beentjes bij elkaar. Dit was het signaal om nog meer gas te geven voor de thuisploeg en dus liet de 1-1 niet lang op zich wachten. Na de gelijkmaker bleef Potetos de mooiste kansen om zeep helpen, mede door fantastisch keeperswerk van de gasten. De conditionele toestand van Winsum liet te wensen over en Potetos was simpelweg te goed. Alleen werd dit nog niet in doelpunten uitgedrukt. Keeper Kiers stond nu wel op te letten, want bij de spaarzame aanvallen van Winsum stond hij prima zijn mannetje. De doelman van Winsum moest voor de rust toch nog één maal capituleren na een schuiver in de benedenhoek.

Na de rust was het verzet van Winsum helemaal gebroken. De vermoeidheid brak de Winsumers nu helemaal op en Potetos kon naar hartenlust aanvallen. Het werd al snel 3-1 en ondanks dat Winsum nog tot 3-2 wist te komen raakte niemand in paniek. Potetos scoorde nog vijf keer en met een beetje meer precisie had het met dubbele cijfers gewonnen. Na 50 minuten voetballen stond er dus 8-2 op het wedstrijdformulier.

Doelpunten: Dekker 2x, R. Werkman 2x, Mulder 2x, W. Havinga 1x, Weesepoel 1x

Inderdaad, Tom Havinga kwam niet tot scoren. Hij gaf de eerste helft 200% inzet en was een zeer belangrijke pion op het middenveld. Middenveld? Eigenlijk was Tom overal te vinden. Een doelpuntje zat er voornamelijk niet in omdat Tom bijna de gehele tweede helft op de bank zat. Last van de knie dit keer. Gelukkig komende vrijdag wederom geen wedstrijd. Tom is er op 28 november gewoon weer bij dus. Tom is gewoon goud waard voor Potetos 9, al is het alleen al door zijn aanwezigheid.