Een bezoek aan Urk voor SV Marum met veel supporters langs de lijn

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek.
image-2014-09-04
Een bijzondere voetbaldag in de voetbalgeschiedenis van SV Marum door de bekerwedstrijd op Urk tegen het in de hoofdklasse uitkomend Urk. Het affiche is wel enigszins gewijzigd op sportpark de Vormt waar een paar weken geleden Ajax nog de tegenstander was

Het knusse en er puik bijliggende complex, luisterend naar de naam de Vormt, was het decor voor de bekerwedstrijd in de tweede ronde van het Knock Out-systeem. We kwamen aan op Urk en het eerste wat we zagen was een enorm aantal Marum supporters die de moeite hadden genomen om hun geweldige club na te reizen. Mijn maatjes en ik waren onder de indruk kan ik U zeggen, supporters bedankt, we vonden het geweldig dat jullie er allemaal waren. Urk speelt in de hoofdklasse op zaterdag en doet het daarin naar behoren wat wel drie klassen hoger is dan SV Marum. Urk, een club met 1200 leden wat gigantisch genoemd mag worden is een vereniging met veel potentie.
We spelen op kunstgras waarover de meningen verdeeld zijn mag je stellen maar de mat ligt er prima bij. We starten met,
Doel: Mechiel van Valen.
Achter: Derk Veenstra, Ramon Caneiro, Daan Assink en Frank Terpstra.
Midden, Daniël Laturiuw, Tjibbe Bakker, Edwin van der Molen.
Voor: Marc Boonstra, Rob Groefsema en Haje van der Molen.
Wissel: Jacob Roelf de Wit, Noël Kailola en Anton Wensink.

Dit allemaal onder het toeziend oog van onze sponsor en fans, Wieb en Wietske Swieringa van S e K Pallts uit Marum. We gaan goed staan en de eerste kans is voor Marum. De beste speler op de mat bij Marum vanmiddag, Tjibbe Bakker, onderschept de bal en via Edwin van der Molen, Rob Groefsema, Daniël Laturiuw en Marc Boonstra gaat de bal net naast.
Urk zet de toon even in een voor hun ook niet onderschatte wedstrijd. Mechiel van Valen krijgt een flinke tik, even hierna Ramon Caneiro, ik zeg niet dat er opzet in het spel was maar de toon wordt duidelijk gezet van ons zijn Urk.
Mooi leermoment voor jonge voetballers. Ramon Caneiro moet zelfs gewisseld worden voor Jacob Roelf de Wit. Marum staat verder goed en voetbalt best aardig mee tegen een technisch vaardige ploeg met veel positioneel inzicht, drive en vooral ook snelheid.
Urk is bewegen, aannemen of in een keer spelen en weer door bewegen waardoor moeilijk te verdedigen. Het balbezit is veelvuldig voor Urk, in balbezit word je niet gauw moe, andersom is dat anders maar dat is niet nieuw.
In de 22e minuut een lange voorzet bij de tweede paal wordt ingekopt door Jan van Sloten en even later maakt Hessel Snoek met een pegel de 2-0.Urk speelt verzorgd voetbal. De bal gaat zuinig van voet naar voet naar medespeler waarbij steeds weer het positiespel opvalt bij Urk. .Als Marum in balbezit is, wat regelmatig gebeurd, zijn we toch te gemakkelijk de bal weer kwijt omdat de bal vooral te veel hoog wordt gespeeld m.n. op dit veld maar ook vanwege een goede tegenstander.
Tegen dit soort tegenstander moet je zuinig zijn op de bal en elkaar makkelijk aanspelen. Voor een trainer is in dit soort wedstrijden ook goed te zien waar je speler(s) staan. Het is inmiddels rust en de terechte mening is dat we prima voetballen.

Een bakkie, een pintje of "n bakkn vissie dat kan hier natuurlijk en even gezellig met de sv Marum familie verpozen in de kantine van de hoofdklasser. Een grote poster op een muur toont de eerste drie teams van Urk in het seizoen 2010-2011.Bijzondere is dat deze teams in dat seizoen alle drie kampioen zijn geworden.
De tweede helft houden we het nog tot het uur prima vol met de 0-2 achterstand maar dan gaat het even anders. Eerst een eigen doelpunt daarna scoren Maarten Dijkhuizen, Riekelt Nientjes en William de Boer 3x achter elkaar en is de eindstand van 8-0 bereikt voor de mannen uit het mooie Vissersdorp. Anton Wensink kwam Derk Veenstra nog aflossen evenals Noël Kailola Haje van der Molen.
Een verdiende overwinning voor de Urkers we zullen jullie volgen het verdere verloop van het bekertoernooi waar we jullie veel succes wensen namens geheel sv Marum en zijn supporters.
Al met al een mooie sportieve wedstrijd voor de mannen van Poll en Pranger op Urk waar je als voetballer weer mooie ervaring in je rugzak hebt gestoken. De trainer van Urk was ook in zijn interview op Tweenul lovend over Marum want dit soort wedstrijden kunnen ook heel anders verlopen. Wij, supporters, hebben of met de bus of met de auto de reis graag gemaakt voor deze wedstrijd. Mannen van P en P gebruik de ervaring in de competitie van deze wedstrijd te beginnen volgende week in de uitwedstrijd tegen mede concurrent Zuidhorn waar we weer komen supporteren dat is zeker.

Wat vandaag nog meer in het oog sprong was de 1-8 overwinning van MD1 van leiders Mark Pomper en cijferman Jan van der Veen van Marum tegen WTOC. Wat zorgde dat MD1 meteen team van de dag is geworden. Ze voeren nu samen met Be Quick MD1 de ranglijst aan. Ook MC1 wint haar wedstrijd van Drachtster Boys zodat we kunnen zegen, onze dames gaan als een speer.

Conclusie: Is de vis duur betaald vandaag? Of hebben we achter het gevist met zijn allen in deze wedstrijd? We zijn wel weer een wijsheid wijzer geworden  zodat het deze week weer  lekker trainen wordt  voordat SV Marum zaterdag a.s naar het Quick Silver S complex gaat waar Zuidhorn de tegenstander zal zijn.