Marum wordt koploper en Jaques d'Acona op 'Marumnello'

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek


 
image-2014-09-04
 Wederom een mooie dag op Marumnello in meerdere opzichten met als inzet plek nummer een in de topper Marum 1 tegen Grijpskerk in de derde klasse C.
De dag was aardig begonnen, s ‘Morgens was Johan Staal te gast in Marum. Johan is van de prachtige website www.puurvoetbalonline.nl waar U als U wat wilt lezen over het wel en wee van het amateurvoetbal uit Noord Nederland en ver daarbuiten moet zijn.
Niet alleen voetbal uit de amateurtak maar ook het profvoetbal en alles wat zich er vooral omheen begeeft. Prachtige reactieartikelen maar ook een site waar je op een beschaafde manier je mening mag ventileren over allerlei zaken om het voetbal heen. Een genot om het voetbal eens vanuit een andere invalshoek te benaderen. Ook is Johan een man die nooit aan mensen voorbij zal gaan die veel voor hem  hebben betekend (b.v.  vader Staal die  helaas niet meer onder ons is ) of een club of het voetbal in het algemeen. Ik denk een cultuurbewaker pur sang. Voetbal is niet alleen vandaag maar heeft ook een verleden waar in de ogen van Johan te vaak aan voorbij wordt gegaan en ik deel die mening zeker. Johan werkt verder voor een aantal kranten als journalist en leeft verder voor zijn mooie website puurvoetbalonline.nl.

Dit weekend 26 wedstrijden, we scoren 38 punten, het houdt niet over is mijn mening maar je kunt niet altijd winnen. Het team van het weekend was in doelpunten EM1 dat met 20-0 won van Zevenhuizen als we naar het aantal doelpunten kijken. Of het leuk is voor beide teams betwijfel ik maar de doelpuntmachine loopt soepel hier. Goede tweede is vandaag Marum F4 van leider Jos Koenes en trainer Tom van Kammen. De mannen winnen met 9-3 de uitwedstrijd tegen Velocitas F9, veel amusementswaarde voor het publiek.
Het was vandaag een komen van paparazzi, journalisten, fotografen, krantenvertegenwoordigers en artiesten werd me ingefluisterd want zelfs Jacques d'Ancona was van de partij op Marumnello.
Was hij er voor I Dols, Make a Wish Foundation wie weet want dat er Idolen op en naast het veld liepen lijkt me duidelijk, Make a Wish was ook een onderwerp vandaag!
Maar de kenners onder ons wisten te vertellen dat Jacques,77 lentes inmiddels, in een grijs verleden zelf scheidsrechter is geweest en nu als rapporteur werkt voor de KNVB.
Hij ging vanmiddag scheidsrechter Kraan uit Scheemda beoordelen vanaf een riant bankje naast het veld en Jacques trof het want zijn buurman luistert naar de naam van Oom Piet Grondsma. Mooi dat je dan twee liefhebbers naast elkaar treft beide met een verschillende kijk op en naar de scheidsrechter waarschijnlijk.

Om 14.30 uur het startsein voor de Topper want dat was het en werd het op Marumnello met twee zeer gemotiveerde teams want de eerste plek op de ranglijst was vanmiddag de inzet.
Pascal Togtema van de E5 is pupil van de week en slalomt als een soepel atleet over de as van het veld naar de goal van Grijpskerk en scoort fraai, het voorbeeld is gegeven door Pascal lijkt me.
Grijpskerk knalt echt uit de startblokken en heeft meer aandeel de eerste 20 minuten. Vandaag komt Grijpskerk echter keeper Mechiel van Valen meerdere keren tegen. De eerste twee een op eens zijn voor Mechiel omdat we slap balverlies. Marum moet de veer verder opdraaien lijkt me want Grijpskerk wint meer duels en het wordt begrepen. Eerste kans is voor Daniël Laturiuw op aangeven van Daan Assink maar de kopbal gaat naast. Een prachtige steekbal van Edwin van der Molen op Marc Boonstra wordt gepakt door de keeper van Grijpskerk.
Grijpskerk voelt dit ook en zet een tandje bij,nr.4 van Grijpskerk pakt geel voor een pittige overtreding(er is nu intensief overleg tussen Jacques en Oom Piet!) op Haje van der Molen. Dan komt er een lekkere voorzet die door de in vorm sterk groeiende Marc Boonstra super wordt afgerond en de 1-0 op het bord staat.
Toch zakt de concentratie even weg hen maakt Grijpskerk de gelijkmaker 1-1 door van der Hoek even hierna gaan we het clubhuis in en even kijken of er speklap op het menu komt te staan hoor ik naast me. De meningen in de kantine zijn verdeeld, een gelijkspel heeft de overhand toch wel.
De tweede helft gaat los en het is toch weer Grijpskerk wat even de teugels pakt en ook al rap weer scoort door wederom van der Hoek 1-2 en Marum moet aan de bak.
Rob Groefsema komt nu binnen de lijnen voor Noël Kailola. We gaan iets meer naar voren spelen nu, meer druk en zorgen dat we meer binnen de zestien onze slag kunnen slaan. Grijpskerk probeert het beslissende doelpunt te maken maar Mechiel van Valen staat er vanmiddag helemaal.
De nummer  11 van Grijpskerk pakt geel voor vasthouden. Marum neemt het initiatief helemaal over en het duurt niet zo lang of een voorzet op Rob Groefsema wordt in eigen doel gewerkt: 2-2.
Grijpskerk loopt nu duidelijk achter Marum aan en moet alle zijlen bijzetten om op het been te blijven. Marum laat zien dat het fit is wat iedere week weer blijkt de laatste 20 minuten van de wedstrijd waarin ook eigenlijk dit soort wedstrijden altijd worden beslist. Wie heeft de langste adem. We hebben Grijpskerk in de tang kun je stellen want we creëren nu kans na kans eigenlijk maar hij valt nog niet. In bijna de laatste minuut blijkt dat Rob Groefsema goed "wakker" is in vergelijking met de verdedigers van Grijpskerk want een rebound is voor hem en de 3-2 ligt binnen en de drie punten ook.
Rap hierna fluit de best aardig leidende scheidsrechter af waardoor de 3 winstpunten voor Marum zijn en de ranglijst wordt aangevoerd door de mannen van Poll en Pranger.
Een mooie wedstrijd met voor Marum een goede tegenstander die hoog gaat eindigen deze competitie.
Het is een mooie show geworden voor het publiek waar de Idols van Marum hebben gezegevierd. P en P staan waar ze graag willen staan en waar Jacques d'Ancona misschien wel een nieuwe maat voor het beoordelen van jonge scheidsrechters heeft gevonden. Een lastige Job waar je kritisch moet kunnen zijn en dat talent bezitten ze volgens mijn buurmannen beide. Resume het was weer fijn langs de lijn op Marumnello. We gaan volgende week naar Urk voor de beker op Urk zoals ze dat noemen, mooi affiche en een mooie ervaring voor club, kader, spelers en fans van sv Marum. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.