SV Marum winnaar in een fantastistische partij tegen Leovardia

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Vrijdag 7 november, een mooi affiche met Futsal Marum tegen Leovardia uit Ljouwert, Leeuwarden, of nummer 3 tegen nummer 6 Futsal Marum, in sporthal de Holten.
Futsal Marum is in vorm maar dat is Leovardia, wat overloopt met ervaring, zeer zeker ook. Alleen maar ingrediënten voor een mooie pot zaalvoetbal in een weer nagenoeg uitverkocht huis met veel sfeer.Futsal Marum trapt af en gaat er meteen vol op en al rap pegelt Harke Kalfsbeek een bal onhoudbaar in de bovenhoek bij de keeper van Leovardia 1-0 staat. Leovardia is niet onder de indruk en spelen hun regelmatig slimme spel, mooi om te zien, wat ook het nodige gevaar oplevert voor de goal van inval keeper Erwin Veninga. Menno Snip helaas weer in het gips met zijn arm. Marum speelt met, dat zie je steeds meer, veel vertrouwen.
Leovardia valt aan Futsal Marum schakelt om en hoe, Daniel Laturiuw zijn vorm groeit met de week en scoort fraai na een individuele actie 2-0.Even later pakt Haje, weer keihard werkend, van der Molen de bal op en scoort ook na een mooie actie 3-0.Nu denk je even het is kat in het bakkie maar in het zaalvoetbal werkt dat anders. Leovardia maakt uit het niets de 3-1, omschakelen en goal dus. Dan even een slordigheidje in de verdediging van Marum, een vrije bal die door Simon Arends kiezelhard wordt binnengewerkt 3-2 nu.
Futsal Marum ziet het even met lede ogen aan maar een kwaliteit van dit team is, ze blijven rustig, hervindt zich vlak voor de rust weer met meer balbezit.

Even aan een lavend bakkie van Ome Douwe of een pintje van Oma Jan en we maken ons op voor het 2de partuur van de partij.
Weer onder het toeziend oog van veldtrainer Marcel Poll, mooie chemie tussen deze Win Win Situatie trainers Poll en Andy de Jong, gaat Marum voortvarend weer van start.
Een mooie voorzet van de weer sterk spelende Noël Kailola valt op de voet van Erwin Schnappie Bandringa en 4-2 staat op het scorebord in de blauwe Kathedraal met een fantastisch publiek in beroering.
Futsal Marum vergeet nu even de kansen te verzilveren wat Leovardia weer moed geeft, een kadootje, een verlengde kopbal, zet de 4-3 neer, direct hierna een van richting verandert schot zelfs de 4-4.Nu moet je geconcentreerd je rug strekken en ervoor gaan met zijn allen maar dat kunnen deze mannen ook zoals we zien.
Een actie van wederom Simon Arends maakt in de korte hoek zelfs 4-5 en niet zo lang meer te gaan. Dan vraag je je af staat het ware Futsal Marum nog een keer op!
Leovardia wendt alle mogelijkheden aan maar de scheidsrechter, hij floot best aardig, wenst geen commentaar(in het beeld van de wedstrijd niet beetje maar erg jammer want de partij was erg sportief) en Futsal Marum staat met man meer.
De rust en discipline staan ook in Futsal Marum, Harke Kalfsbeek pegelt de 5-5 binnen met nog drie minuten te gaan.
Je voelt nu aan alles dat Futsal Marum die laatste tik uit gaat delen. Erwin Bandringa sluit een zeer fraaie actie af met een lekkere assist onder het toeziend oog van Pa Harrie en Ma Baukje(super supporters van zeun Marc) op Marc Boonstra die ook iedere week beter speelt. Marc maakt beheerst de 6-5 met veel ontlading op het veld en op de tribune.
Mooie terechte overwinning met een lekkere driepunter die aansluiting geeft bij de middenmoot voor Futsal Marum met een kleine blik naar boven.
Winnaar vanavond Futsal Marum natuurlijk maar bovenal het publiek wat een prachtige partij heeft gezien.
Fluiten is en blijft moeilijk weet ik uit ervaring maar voetbal moet het belangrijkste blijven is mijn bescheiden mening. Scheidsrechters moeten niet het verloop van de wedstrijd bepalen dus. Vanavond is weer een belangrijke ingreep van de scheidsrechter voor mijn gevoel bepalend,2 x geel voor Leovardia voor een opmerking in een bijzonder sportieve wedstrijd. Het is niet in het nadeel van Futsal Marum vanavond dus geen kritiek na een verloren wedstrijd. In het belang van het Futsal dit gebeurt namelijk zeer regelmatig met de arbitrage in de zaal is niet alleen mijn mening maar een gedeelde mening daarom zeg ik het een keer.
Waarom niet even in gesprek met het spelertje. Dat dwingt vele malen meer respect af en laat een sportieve wedstrijd voor alle betrokkenen lekker spelen. Deze wedstrijd geen nare overtredingen of a sociaal verbaal geweld hou dat eenzijdige machtsmiddel, die gele kaart, op zak sta er boven en laat het voetbal regeren.
Verder veel respect voor de scheidsrechters laat dat wel duidelijk zijn want er gebeuren meer goede dingen dan niet goede dingen door een scheidsrechter tijdens wedstrijden. 
Hierna nog gekeken bij Futsal Marum 2 van coach Wico Besling, verslag van hem leest U op de site, maar toch even een kleine analyse van deze partij Futsal Marum 2 speelt tegen de Herauten, de koploper in de hoofdklasse uit Bergum.  Het is een mooie pot geworden met Futsal Marum als bovenliggende partij.F.M 2 is een hecht team met ook veel kwaliteit.De eerste aanval van Futsal Marum is een splijtende pass van Jurn Wagenaar op Daniël Dongstra die zeer fraai de 1-0 maakt.Herauten maken nog de 1-1 maar dan is het Futsal Marum wat de klok slaat.
Mooiste goal van de avond wordt ook gemaakt in Futsal Marum 2 door een vloeiende combinatie tussen, Rick Spoelman, Jacob Roelf de Wit, Michel Jonker fantastisch.Ook Jordi Swieringa maakt nog moois enorme pegel. De laatste komt van Jacob Roelf de Wit en 4-1 is terechte winst na een geweldige mooie wedstrijd.