ST. Hunsingo-Viboa VR1 laat punt(en) glippen tegen SPW VR1

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na drie gewonnen wedstrijden op rij, moest afgelopen zaterdag ST. Hunsingo-Viboa VR1 het thuis opnemen tegen SPW VR1 uit Stadskanaal. De afgelopen seizoenen bleek dit voor Hunsingo altijd een lastig te bespelen tegenstander te zijn.
Bekend was dat middenveldspeelster Saskia Bakker van Hunsingo niet mee kon spelen, omdat haar amandelen op de vrijdag ervoor werden verwijderd. In de warming-up haakte ook Sabine Jansen (voorstopper) af. Haar hamstringblessure bleek toch niet voldoende hersteld te zijn. Door de afwezigheid van deze twee vaste waarden week de opstelling bij Hunsingo op drie plaatsen af ten opzicht van de vorige drie gewonnen wedstrijden. Cherry Chen nam op het middenveld de plaats in van Saskia Bakker, Marrit Porte schoof van rechtsachter naar de positie van Sabine Jansen en Demi Hasper startte als rechtsachter. Of het nu kwam door deze omzettingen of dat het een mindere dag van Hunsingo was, maar de vrouwen van Hunsingo kregen geen grip op het spel van SPW. SPW hanteerde een eenvoudige tactiek. Vanuit een gesloten verdediging proberen met de lange bal hun spitsen te bereiken. Aangezien de rechterspits, net zoals alle andere rechterspitsen de afgelopen weken, een kansloze partij speelde tegen Annick de Vries van Hunsingo, werden alle ballen richting de zeer getalenteerde linkerspits met nummer 10 verzonden. Dit lukte keer op keer en ondanks dat Demi Hasper haar goed verdedigde, moest Yvonne Visser als laatste vrouw enige malen flink corrigeren. Beide partijen kregen de eerste helft kansen, maar de paal en reddingen van beide keepsters voorkwamen dat de bordjes op het scorebord verhangen konden worden. Een overduidelijke handsbal van een speelster van SPW in haar eigen strafschopgebied ontging de scheidsrechter, zodat de eerste helft werd afgesloten met 0-0.

In de rust moest het Hunsingo van coach Alfred Sterrenberg nog een tegenslag incasseren. Marrit Porte kon door een enkelblessure niet verder spelen en werd vervangen door Renée de Vries, die
 ’s morgens ook al een hele wedstrijd met VR2 had gespeeld. Gevolg was dat er wederom geschoven moest worden in de opstelling, waarbij Linda Bakker en Evelien Walker beiden een linie zakten. Dit leek in het begin van de 2de helft positief uit te pakken. Hunsingo wisten SPW flink onder druk te zetten en was het eenrichtingsverkeer richting het doel van SPW. Dit leverde een aantal, door Cherry Chen genomen, corners op die veel gevaar stichten voor het doel van SPW. Evelien Walker kreeg twee keer de mogelijkheid om in de kluts van dicht bij de bal binnen te schieten, maar “net naast” en “net over” leverden dus geen doelpunt op. Ook een kans voor Marjolin Pol, die de bal voor het inkoppen had maar in plaats daarvan met de voet naar de bal probeerde te gaan, leverde niet het gewenste resultaat op. Als laatste kreeg Chantal Streppel de kans om, na een goede actie op links van Renée de Vries, het doel van SPW onder vuur te nemen. Maar de uitstekende keepster van SPW bleek onpasseerbaar. Een aloude voetbalwet leert ons dat als je zelf de kansen niet maakt, de tegenstander dat dan uiteindelijk wel doet. Of het nu kwam door de gememoreerde omzettingen, of door de gemiste kansen, of dat de krachten langzaam wegvloeiden, maar Hunsingo raakte gedurende de tweede helft de grip op de wedstrijd kwijt. SPW dook steeds vaker gevaarlijk op voor het doel van keepster Roxanne Visscher van Hunsingo. De snelle en handige linkerspits van SPW liet haar positie op de linkerkant los en zwierf door de achterste linie van Hunsingo, waardoor het steeds moeilijker werd haar adequaat af te stoppen. Door een “ongelukkige samenloop van omstandigheden” viel een kwartier voor tijd een doelpunt voor SPW. Yvonne Visser onderschepte een voorzet van SPW en verdedigde uit door het midden. Ze werd aan haar shirt naar beneden getrokken, de scheidsrechter stond er met de neus bovenop, maar hij besloot niet te fluiten. De bal belandde op de rand 16 meter bij de linkerspits van SPW, die net even eerder bij de bal was dan de uit haar doel uitgelopen Roxanne Visscher. Voor de SPW speelster was het toen een eenvoudige klus om de bal in het lege doel te schuiven (0-1). Hunsingo probeerde er nog een slotoffensief uit te gooien om nog een punt te redden, de moegestreden en niet geheel fitte Marjolin Pol werd nog vervangen door Sanne Veenland, maar de kracht en spirit ontbraken om het SPW nog echt moeilijk te maken. En zo bleef het 0-1. Hunsingo had minimaal een punt verdiend, maar SPW ging met drie punten naar huis. Dit hoort nu eenmaal bij het voetbal en zeker bij een team als Hunsingo, dat dit jaar volledig is gerenoveerd en vol in opbouw is om ook de komende jaren minimaal 2de klasse te blijven voetballen.

Met nog 3 competitiewedstrijden te gaan tot aan de winterstop staat Hunsingo, ondanks het verlies, op een verdienstelijke 7e plaats op de ranglijst. SPW staat nu 11e en kon de laatste plaats overdoen aan MKV uit Leeuwarden. Komend weekend speelt SPW thuis een inhaalwedstrijd tegen MKV en Hunsingo komt pas 22 november weer in actie in een uitwedstrijd tegen ACV uit Assen.