Zaaldames Drachtster Boys winnen overtuigend

Geschreven door Kim Gall op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Nadat vorige week een benauwde zege op Drs. Vijfje in Groningen gehaald werd, moesten de zaalvrouwen van Drachtster Boys gisteravond aantreden tegen de nieuwe fusieclub Dansschool Biersteker/Plubos, de huidige nummer 4 van de ranglijst.

 
Nadat pupil van de week Roan Fousias de aftrap had verricht nam Drachtster Boys meteen het initiatief. Al in de 5e minuut kwam Drachtster Boys op voorsprong. Jessie Prijs passeerde langs de zijlijn haar tegenstander en gaf de bal voor. Marleen Reenders gleed de bal bij de tweede paal binnen; 1-0.  Drachtster Boys speelde geconcentreerd en creëerde kleine kansen. Schoten van Brenda Bekkema en Jessie Prijs werden gepakt door keepster Nanouk Groentjes. Via de counter probeerde Biersteker/Plubos gevaarlijk te worden. Zij waren echter niet nauwkeurig genoeg in de afronding. Na een prima redding van Teuny Bosma wilde zij de bal snel diep gooien op Prijs. Hierbij maakte ze volgende de scheidrechter hands waardoor er een vrije trap op de rand van de cirkel werd toegekend aan Biersteker/Plubos. De vrije trap werd door Lisa de Groot in de muur geschoten en in de rebound schoot Jocelyn Louhatapessy via een been naast.  Vlak voor rust kreeg Esther van Toledo, terug na een enkelblessure, ruimte voor een schot. Deze ging hard voorlangs. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong voor Drachtster Boys.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Jessie Prijs. Zij kon alleen op keepster Groentjes af maar wist niet te scoren. Vervolgens een kans voor Biersteker/Plubos. Het schot gaat naast. In de 6e minuut werd Jessie Prijs ingespeeld van achteruit. Zij hield de bal vast en rolde af op Brenda Bekkema. Zij gleed de bal vervolgens binnen; 2-0. Eén minuut later leverde Sylvia van der Geest een goede voorzet af. Bij de tweede paal maakte Marieke van Toledo een sliding waarbij de bal het doel in ging. De scheidrechter vond echter dat Nathalia Santibanez Vargas de bal als laatste raakte en dus in eigen doel werkte.; 3-0. Bij een uitbraak van Biersteker/Plubos reageerde Teuny Bosma attent  en in de zelfde aanval belandde de bal op paal. In de 12e minuut rondde Esther van Toledo overtuigend af. Zij kon zo doorlopen door goede loopacties van Marieke van Toledo en Sylvia van der Geest die hierdoor ruimte creëerden; 4-0. Drie minuten voor tijd controleerde Janneke Booij-Vellema de bal en zette met een beheerst schot de 5-0 eindstand op het  bord. Zo nam zij op een waardige manier (tijdelijk) afscheid van het zaalvoetbal. Janneke Booij-Vellema is in verwachting en zal wellicht volgend seizoen terug keren in het shirt van Drachtster Boys.  In de slotfase mocht Sanne Bijlstra haar officiële Eredivisiedebuut maken.

Volgende week heeft Drachtster Boys VR1 vrij, door het wegvallen van Lake Valley. Het kan dan de koppositie kwijtraken aan Os Lusitanos dat met een wedstrijd-  en 1 punt minder op de tweede plaats staat.  De week daarna, op 21 november speelt Drachtster Boys om 21.15u in de Lasconhal tegen Zuidoost United uit Amsterdam.

Drachtster Boys VR1 – Dansschool Biersteker/Plubos VR1:   5-0