Ruime zege Warffum op Tynaarlo

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Warffum won uiteindelijk met ruime cijfers van rode lantaarndrager Tynaarlo. In Warffum werd het een 7-0 overwinning in een wedstrijd die pas leuk werd toen Hilbert Korthuis en Joey Peerbolte binnen de lijnen kwamen. Beide spelers waren nog niet helemaal fit maar ondanks dat lieten zowel Korthuis en Peerbolte zien dat ze de spelers aan de kant van Warffum zijn waar de creatieve ideeën vandaan moeten komen.
                   image-2014-11-07 3
       Michel Maggi tussen twee spelers van Tynaarlo op weg naar de 1-0.
       Bron: Ommelander Courant Foto: Ronnie Afman Baflo

Warffum kreeg hekkensluiter Tynaarlo op bezoek en de woorden van Warffum-Trainer Simon Bos waren duidelijk. ,,We moeten er direct vol op klappen en proberen zo snel mogelijk een of twee goals te scoren. Dan kun je Tynaarlo direct al stuk spelen waardoor je aan het verbeteren van je doelsaldo kunt werken.” Dat moest dan gebeuren met een wedstrijdbal die door pupil van de week Sven van de Zijl werd aangeboden waar, zo vertelde de F-pupil trots, zijn oma de sponsor van was. Een wedstrijdbal waar na zes minuten al voor de tweede keer mee werd afgetrapt toen de thuisploeg door een goal van Michel Maggi op een snelle 1-0 voorsprong kwam. De verwachting was dat de thuisploeg direct zou proberen om een tweede goal te forceren. Helaas voor de supporters van de geelhemden slaagde de formatie van Simon Bos daar niet. Sterker nog het waren de gasten die een paar keer in de buurt van doelman Marko Stoepker kwamen. Dat zette voorlopig echter nog weinig zoden aan de dijk zodat het na ruim twintig minuten spelen nog maar 1-0 voor de gastheren was. In de 25e minuut moest Warffum noodgedwongen wisselen. Niels Zantingh was even daarvoor geblesseerd geraakt en Simon Bos besloot om Joris Bos als zijn vervanger in het veld te sturen. Aan de kant van Warffum begon trainer Bos zich steeds meer op te winden over het spel wat zijn team liet zien. Aan de kant van de Warffumers lukte namelijk niets wat ook maar een beetje op aanvaardbaar voetbal leek. Na een half uur spelen werd het eindelijk 2-0 voor de thuisploeg. Uit een voorzet van Michel Maggi schoot Bartel Klinkhamer de bal vanaf ongeveer vijftien meter keurig achter doelman Johan Veenwijk. Met nog drie minuten te spelen knalden Sil Andriol en Rick Kloosterhof met hun hoofden tegen elkaar. Even zag het er ernstig uit maar gelukkig voor beide spelers bleef het bij wat werk voor de natte spons. Nadat een van de Tynaarlo-spelers zijn teamgenoten aanspoorde met de kreet, koppies er weer bij, sleepte een zeer slechte eerste helft zich naar het einde.

Speelde Warffum voor de rust niet best, aan het begin van de tweede helft leek het, tot woede van Simon Bos helemaal nergens op. Niets lukte aan de kant van de gastheren die zelfs moesten toezien dat Tynaarlo meer grip op de wedstrijd kreeg. Zo dreigde het een beschamende vertoning te worden voor de thuisploeg en Simon Bos begreep dat hij in moest grijpen. Hilbert Korthuis en Joey Peerbolte waren nog niet helemaal fit en een van de twee zou in principe speelminuten maken. De Warffum-trainer was er echter helemaal klaar mee en besloot om beide spelers in het veld te brengen. In de 60e minuut kwamen Bartel Klinkhamer en Juan Luis Bello naar de kant en Korthuis en Peerbolte gingen centraal op het middenveld spelen. Een wisseling met gevolgen. Opeens gingen de Warffumers voetballen omdat de passes, zoals in de 63e minuut, nu wel met het juiste gevoel gegeven werden. Joey Peerbolte was de man die Robin Buikema met een prachtige pass de vrije ruimte instuurde die alleen voor Tynaarlo-keeper Veenwijk geen fout maakte:3-0. Iets meer dan vijf minuten later zag Robbert Bos niet dat zijn teamgenoot Michel Maggi er iets beter voorstond en voor eigen succes ging. Helaas voor de thuisploeg leverde dat echter geen treffer op. Tynaarlo werd echter steeds verder in eigen verdediging gedrongen waardoor er steeds meer kansen voor de geelhemden kwamen om de score op te voeren.

Met nog minder dan tien minuten te spelen ging het opeens snel in Warffum. Hilbert Korthuis kwam in de 84e minuut door een prima interceptie in balbezit. De invaller stuurde vervolgens op fraaie wijze Michel Maggi op avontuur die even later het net achter doelman Veenwijk liet bollen: 4-0. Drie minuten later kwam de thuisploeg op 5-0. Robin Buikema werd door Patrick Hopma binnen de beruchte lijnen onderuit geschoffeld en scheidsrechter Arjen van Ittersum wees zeer gedecideerd naar de penaltystip. Joey Peerbolte belastte zich met deze klus en even later was Johan Veenwijk kansloos op de inzet van de invaller aan de kant van Warffum. In de 90e minuut pikte ook Robbert Bos zijn doelpuntje nog mee. Uit een corner van Joey Peerbolte schoot Bos de 6-0 prachtig achter Veenwijk die in de laatste minuten van het duel in Warffum maar weinig steun van zijn verdediging meer kreeg. Nog was het niet afgelopen met de scoringsdrift van de Warffumers. In de extratijd scoorde Michel Maggi zijn derde treffer van de middag en bracht daar de eindstand mee op 7-0. Een stand waar Simon Bos uiteindelijk wel tevreden mee was. ,,Ik had eigenlijk alleen Joey willen inbrengen maar was gedwongen om ook Hilbert te laten spelen. In het eerste uur speelden wij zo dramatisch slecht dat als Tynaarlo bij de stand van 2-0 had weten te scoren er nog rare dingen hadden kunnen gebeuren wat we gelukkig hebben weten te voorkomen.”

Warffum-Tynaarlo 7-0 (2-0).

6. Maggi 1-0, 30. Klinkhamer 2-0, 63. Buikema 3-0, 84. Maggi 4-0, 87. Peerbolte 5-0(str), 90. Robbert Bos, 90+2. Maggi 7-0.

Warffum: Stoepker; Wildeveld, Zantingh(25. Joris Bos), Dijkhuizen, Woltjer; Kloosterhuis, Klinkhamer (60. Peerbolte), Bello(60.Korthuis), Buikema; Maggi, Robbert Bos.

Tynaarlo: Veenwijk; Strijker, Hopma, Prijt, Nossent, Oldenhuis; Drent, De Jonge, Oosting(70. Klaassens). ; Andriol, Lam7merts.