Corenos geeft in drie minuten zege weg aan Middelstum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Het duel Corenos-Middelstum eindigde in een 2-1 overwinning voor de gasten na een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Binnen drie minuten gaf de thuisploeg, na twee identieke standaardsituaties, echter kinderlijk eenvoudig een bijna zekere zege weg zodat de thuisploeg in diepe treurnis en de Middelstumers bijna met hem schaamrood op de kaken van het veld liepen.
 
image-2014-11-07 1
Middelstumer Ivan Milkovic in een fel duel verwikkeld met Jaap van Dijken
Bron: Ommelander Courant   Foto: Ronnie Afman Baflo

Corenos en Middelstum waren beide niet compleet voor hun onderlinge treffen. De thuisploeg moest het namelijk nog steeds doen zonder doelman Sven Knot, Wesley Dijksterhuis, Siert Brontsema en Wouter ten Harkel. Donderdagavond was daar ook nog eens een blessure voor Elwin Wezeman bijgekomen zodat er aardig geïmproviseerd moest worden door het na dit seizoen vetrekkende trainerstrio Erik Zuidema, Frits Meeuwes en Arie Duinkerken. ,, We hebben met het terughalen van Dennis Pieterman en Roy Reininga nu echt al onze mogelijkheden opgebruikt om de blessures op te vangen. Er moet nu echt niets meer gebeuren op blessuregebied want dan hebben we echt een probleem”, aldus Arie Duinkerken die hoopte dat Corenos de opgaande lijn van de laatste wedstrijden ook tegen Middelstum kon vasthouden.

 Middelstum zag in vergelijking met vorige week Leon Milkovic terugkeren en de met knieproblemen sukkelende Siebrand Dijkema had zich ook weer bij de selectie van Jan Jaap Zijlstra aangesloten. ‘Ik breng Siebrand alleen als de nood echt hoog is”, vertelde Zijlstra die verder een aanvallend ingestelde thuisploeg verwachtte. ,,Ik denk dat Aalderd Duinkerken wat korter achter de twee spitsen, Lars Baar en Roel Munting, gaan spelen. Daarnaast zal Erik Zuidema veelvuldig vanaf de linkerkant proberen te komen zodat wij het direct vanaf het begin verdedigend goed neer moeten zetten.”

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Harders uit Beerta kreeg het publiek een beginfase te zien die als zeer onrustig bestempeld mocht worden. Beide teams kenden duidelijk de belangen die er op het spel stonden wat voor deze onrust zorgde. Zowel de thuisploeg als ook de gasten kregen wel wat kleine kansjes om de score te openen maar meer ook niet. Het stelde in de eerste helft eigenlijk helemaal niets voor in Roodeschool waar de toeschouwers daardoor  meer over het uitzonderlijk mooie weer spraken dan over spraakmakende momenten in de wedstrijd. Het eerste echte wapenfeit deed zich namelijk pas voor in de 40e minuut. Een voorzet van Erik Zuidema werd door Middelstum-goalie Alwin Zwerver totaal verkeerd in geschat. De ervaren Zwerver ging onder de bal door maar had het geluk dat Anne Jan ten Harkel de enorme kans die hij kreeg niet tot een doelpunt wist te promoveren. Zo bleef het dus 0-0 in een duel waarin scheidsrechter Harders af en toe wel iets meer autoriteit had mogen uitstralen. Even verbaal optreden tegen het weggooien van de bal of andere irritante grappen had waarschijnlijk geholpen om deze onzin een halt toe te roepen. Hoewel beide ploegen in de laatste vijf minuten van de eerste helft nog wat kansen kregen brak de rust even later aan met een 0-0 stand.

Bij het begin van de tweede helft hadden beide teams gewisseld. Aan de kant van Corenos was de niet fitte Mark Bakker vervangen door routinier Roy Reininga en bij de gasten was Lars Bouma in de kleedkamer achtergebleven. Voor de rechtsback kwam Bart Rogaar in het veld. Corenos begon behoorlijk wat fanatieker aan de tweede helft dan de Middelstumers. De ploeg van Jan Jaap Zijlstra wist daar duidelijk geen raad mee waarbij het opvallend was dat de routiniers aan de kant van de gasten in deze fase van de wedstrijd totaal niet thuis gaven. Niet thuis in de vorm van de ploeg op sleeptouw nemen om te proberen de plannen van de thuisploeg, zo snel mogelijk de openingstreffer forceren, te voorkomen. Dat zorgde al snel voor de eerste kansen voor de thuisploeg maar gelukkig voor Middelstum is Alwin Zwerver geen doelman waar je bij de eerste de beste kans voor de tegenstander het zweet op zijn voorhoofd ziet staan. De Middelstum-keeper stond ook nu weer een solide partij te keepen maar moest in de 68e minuut toch capituleren. Een vrije trap werd vanaf de rechtervleugel door Robert van Dijken goed in het strafschopgebied van de Middelstumers geplaats. Erik Zuidema was degene die het meest alert reageerde maar de door de speler/trainer ingekopte bal stuitte via de paal het veld weer in. De in het gehele duel zeer actieve Roel Munting was er vervolgens als de kippen bij om de uit balans zijnde Alwin Zwerver van dichtbij te passeren: 1-0. Twee minuten later had het in Roodeschool gewoon weer 1-1 kunnen staan. Op een inzet van Karsten Hoekzema was Corenos-doelman Arné Hoving volstrekt kansloos maar de routinier had het geluk dat de paal succes voor Middelstum in de weg stond. Zo bleef het dus 1-0 in het voordeel van de gastheren wat er voor zorgde dat in het Middelstum-kamp de irritatie begon toe te nemen. Irritatie die er voor zorgde dat Corenos op jacht ging naar een tweede treffer en daar via Lars Baar een paar keer dicht bij was. In de 80e minuut liet Middelstum een grote kans op de gelijkmaker liggen. Tot twee keer toe werd in een geweldige scrimmage de bal ingeschoten maar even zoveel keer was er een been van een Corenos-verdediger die een treffer voorkwam. Zo kroop de klok steeds meer richting de slotfase en begon het er naar uit te zien dat Corenos wel eens drie zwaar bevochten punten zou kunnen bijschrijven. Iets wat in de 82e minuut definitief beklonken had kunnen worden. Lars Baar brak door de verdedigingslinie van de gasten en ging alleen op doelman Alwin Zwerver af. De ervaren keeper van Middelstum kwam goed uit zijn doel en was net even eerder bij de bal dan Baar. Wat er volgens velen uitzag als een zware overtreding van Zwerver was echter iets totaal anders. De Middelstumer-goalie verrichtte een prima redding wat even later via een vriendschappelijk gebaar tussen de jonge Corenos-spits en de doelman bewaarheid werd.

Met nog vier minuten op de klok werd het opeens ‘circus’ in Roodeschool waar de thuisploeg duidelijk niet blij mee was. Na een overtreding van Roy Reininga, waar hij geel voor kreeg, mocht de verder totaal onzichtbare Michel de Graaf een vrije bal nemen. De Graaf pompte het speeltuig richting de tweede paal waar Martijn Poort de 1-1 achter doelman Arné Hoving kopte. Twee minuten later een identieke situatie. Weer werd op de rechtervleugel een overtreding gemaakt. Michel de Graaf joeg de bal ook nu weer richting d tweede paal waar de voor Gijs van Aller in het veld gekomen Thijs Hoekzema de bal licht toucheerde zodat Arné Hoving voor de tweede keer een kansloze doelman was: 1-2.

Corenos probeerde in de resterende minuten nog uit alle macht een punt aan het duel over te houden maar helaas voor de thuisploeg bleef het bij een 1-2 nederlaag. Een nederlaag die hard aan kwam bij assistent-trainer Frits Meeuwes. ,,Ongelofelijk, we geven een zeker lijkende overwinning in drie minuten weg. Dit is echt te gek voor woorden.” Ook Middelstum-trainer Jan Jaap Zijlstra was na afloop zeer verbaasd. ,,Je speelt in de eerste helft gewoon slecht en ziet dan ook nog eens dat Corenos in de tweede helft een stuk feller speelt dan wij. Dan kom je vervolgens achter met 1-0 eb denk je dit wordt een lastig verhaal Uiteindelijk win je nog met 2-1 wat eigenlijk te bizar voor woorden is. Want om heel eerlijk te zijn, beide ploegen verdienden eigenlijk niet om te winnen.”

Corenos-Middelstum: 1-2(0-0)

68. Munting 1-0, 86. Poort 1-1, 88. Thijs Hoekzema 1-2.

Scheidsrechter: J.R. Harders(Beerta)

Gele kaarten: Reininga(Corenos), Milkovic(Middelstum)

Corenos: Corenos: Hoving; Bakker(46. Reininga), Robert van Dijken(89. Uil), Jaap van Dijken, Pieterman; Knol, Zuidema, Duinkerken, A J. ten Harkel; Baar, Munting.

Middelstum: Zwerver; Bouma (46. Rogaar), Oosterhof, Poort, Van Aller(50. Thijs Hoekzema); Venema, De Graaff, Vaatstra, Karsten Hoekzema; Lochtenberg, Milkovic.