ST. Hunsingo-Viboa VR1 wint voor de 3de keer op rij

Geschreven door Paul de Vries op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na de zo succesvolle oktobermaand (3 wedstrijden, 7 punten) moesten de dames van St. Hunsingo-Viboa VR1 de eerste wedstrijd van november in een uitwedstrijd aantreden tegen de dames van SJO Bergum BCV Combinatie VR1.


     
Promovendus Bergum was de competitie goed begonnen, maar de laatste weken was de klad er enigszins in gekomen (o.a. vanwege de afwezigheid van enkele basisspeelsters). Bij Hunsingo is dat juist omgekeerd. Na een stroef begin in september vielen in oktober de puzzelstukjes in elkaar en kwamen de punten. Bergum stond voor aanvang van de wedstrijd op de 7e plaats op de ranglijst met 1 punt voorsprong op Hunsingo. En hiermee werd direct het belang van de wedstrijd duidelijk. Wie zou winnen zou zich kunnen handhaven in de middenmoot en wegblijven van de onderste posities.

In het begin van de wedstrijd lieten de damesvan Bergum zich direct terugzakken op hun eigen helft en lieten het spel aan Hunsingo. Dat was enigszins verrassend, want er was rekening mee gehouden dat Bergum vanaf de aftrap direct druk naar voren zou gaan zetten. Het eerste deel van de wedstrijd stond dan ook in het teken van het aftasten en geen van beide ploegen wilde direct veel risico nemen door te aanvallend te spelen. Er was een doelpunt nodig om de wedstrijd echt op gang te brengen en die kwam er dan ook. Na een half uur spelen zag Linda Bakker van Hunsingo de ruimte die voor haar lag en startte een prima loopactie vanaf het middenveld. Saskia Bakker wist dit op waarde te schatten en haar pass op maat bracht Linda Bakker vrij voor de keepster van Bergum. Met een schuiver in de verre hoek kon Linda Bakker dan ook de 0-1 laten aantekenen. In de minuten die volgden kon de voorsprong van Hunsingo uitgebouwd worden, maar een corner van Evelien Walker zeilde voorlangs zonder dat iemand er een been of hoofd tegenaan kon krijgen, Chantal Streppel schoot uit een moeilijke hoek op de keepster en een vrije trap van Yvonne Visser werd ternauwernood door de keepster over de lat getikt. Bergum kon daar weinig tegenover zetten, en zo werden de boxen opgezocht met een 0-1 stand.

Na rust kroop, ook gedwongen door de achterstand, Bergum meer uit haar schulp en probeerde op de helft van de tegenstander druk te zetten. Dit leverde wel meer balbezit op, maar zelfs toen Bergum in de loop van de 2de helft achterin één op één ging spelen leverde dat geen kansen op. De verdediging van Hunsingo, bestaande uit Sabine Jansen, Marrit Porte (later Demi Hasper), Annick de Vries, Yvonne Visser en keepster Roxanne Visscher, stond als een huis en gaf werkelijk niets weg. Kansen voor de Hunsingo vrouwen konden dan ook niet uitblijven door de ruimte die Bergum achterin weggaf, maar het vizier stond bij Chantal Steppel en Saskia Bakker niet voldoende scherp. De moegestreden Jenny de Blécourt van Hunsingo werd gewisseld voor Cherry Chen, die al snel leerde dat je een bal die vanaf 1 meter als een kanonskogel op je afgevuurd wordt beter kunt mijden. Gelukkig was ze snel weer hersteld en zag ze dat in de 75e minuut de uiteindelijke beslissing viel. Chantal Streppel onderschepte de bal op het middenveld, zag de ruimte achter de verdediging van Bergum en passte de bal in de ruimte bedoelt om zichzelf te lanceren. De meegelopen Marjolin Pol liet slim de bal lopen zodat zij niet kon worden afgefloten voor buitenspel en liet de bal aan Chantal Streppel die alleen voor de keepster goed had geluisterd naar coach Alfred Sterrenberg van Hunsingo en de bal langs de zwakke hoek van de keepster schoot (0-2). Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel
gespeeld. Bij Hunsingo werd Marjolin Pol nog vervangen door Lian Waanders en de wedstrijd werd professioneel door Hunsingo uit gevoetbald. De goed leidende scheidsrechter Van Keizerswaard uit Diever floot de wedstrijd met een 0-2 uitslag naar de geschiedenisboeken. Met deze overwinning deed Hunsingo goede zaken en werd er opgeklommen naar een gedeelde 6e plaats op de ranglijst. En zo is voor Hunsingo november ook weer succesvol begonnen en is de jacht op een top 5 positie ingezet. Komende zaterdag speelt Hunsingo thuis tegen hekkensluiter SPW uit Stadskanaal. Gezien de ranglijst dus een tegenstander waar wederom punten gehaald kunnen worden. Echter de laatste weken heeft uitgewezen dat in deze competitie iedereen van elkaar kan winnen, dus zijn de vrouwen van Hunsingo gewaarschuwd. Bergum speelt zaterdag uit tegen The Knickerbockers. Beide ploegen hebben hun laatste 2 wedstrijden verloren, het wordt voor beide ploegen dus tijd om weer eens punten te pakken.