Marum -De Fivel: Een spectaculair duel..

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek
image-2014-09-04
Marumnello, zon, veel supporters, geweldige wedstrijden, veel punten, een lekkere bal gehakt en soepie, koud pintje, met als afsluiter een spectaculaire apotheose met het duel Marum 1- Fivel. Het was in meerdere opzichten weer een fantastische dag op Marumnello. Er werd op diverse fronten door onze geweldige club. In totaal werden er dit weekend thuis en uit 30 wedstrijden gespeeld door junioren en senioren. Het aantal te behalen punten kon maximaal negentig zijn. Het werden er vijftig, wat als een primaresultaat mag worden gezien.

Marum zaterdag 2 ging onderuit in Kollum met 0-2, Marum zondag 2 wint met 4-2 van Surhuisterveen 2, Marum zaterdag 3, van de alom bekende fantastische wedstrijdauteur de Zwarte Parel, wint met 3-6 van Kootstertille. Zondag 3 wint met 8-0 van buurman SVMH 3. De A1 van David Verweij wint(lek lijkt boven!) voor de eerste keer dit seizoen met 1-3 van Franeker A1. B1 verliest met 8-3 van Trynwalden, C1 pakt een punt in Niekerk, En de D1 wint met 3-0 van Feanstars D1 en de E1 wint met 13-0 van Peize E2. Onze dames zaterdag echter de kroon. Marum VR 1(met wederom Anne Boekema als coach) wint met 11-0 van Gruno VR1.Marum ME1 wint met 6-2 van Gorecht ME2 maar team van de dag is geworden Marum MD!. Dit team wint met 16-0 van Heerenveen MD1. Top meiden nog een paar jaar dan spelen jullie ook met Oom of misschien zelfs Opa Anne Boekema. Laat dit de uitdaging zijn want spelen onder Anne als coach is een droom van menig voetbalster! De wedstrijd bal, vandaag gesponsord door Keurslager Blanke, na een gezamelijk ballensoepje van opper Topkok Lippe Jaasma, maakt zijn eerste omwenteling nadat scheidsrechter van der Wal zijn eerste riedel op Marumnello. Pupil van de week, Stef ten Have van de E3 slalomt soepel langs de Fivel en scoort fraai...... een voorteken wat komen gaat!!! Het voorteken wat ik in gedachten had pakt vooralsnog niet uit in een goal voor de mannen van Poll en Pranger maar in een shitgoal tegen voor Marum. Hoe vrij kun je staan als tegenstander gestaffeld in rijtje van drie bij een standaard situatie. Niet dus maar het staat 0-1 en we zijn amper drie minuten onderweg. Wat het team wel heeft opgepakt de laatste jaren is, niet onder de indruk raken van een tegengoal. Zo ook vandaag blijven de gastheren tegen een aardig fysiek spelende ploeg als de Fivel rustig. De Fivel speelt aardig compact met twee spitsen, hanteert graag de lange bal maar speelt hierdoor voorspelbaar. Marum pikt op. Tjibbe Bakker schiet een bal vol verrassing op de paal, Edwin van der Molen pakt geel. Daar geeft hij een signaal mee af maar de kaart was deze keer terecht. Even later pakt ook captain Daan Assink geel. Naar mijn mening maar de mannen van P en P gaan ervoor nu vol voor. Haje van der Molen maakt na een mooie aanval de 1-1 alvorens we aan de colombia  gaan. In de rust een analyse, een onovertroffen balletje gehakt van Keurslager Blanke en een bakkie of een pintje van Popke, het kan weer niet op hoor ik naast me. Zo is het maar net dat typeert ook weer sv Marum, hoor ook enige supporters van de Fivel roepen, het is altijd wel gezellig bij Marum.

De start van de twee helft is voor Marum veelbelovend. Haje van der Molen bedient gaaf Rob Groefsema die al rap de 2-1 aantekent. Ook de Fivel geeft wat extra gas zodat nr.7 en nr.5 ook geel pakken. Marum staat erbij en kijkt er een beetje naar is mijn mening. Een spits komt van de zijlijn naar binnen we stappen te gretig in. De rugdekking doet eigenlijk niks de bal gaat er bij de eerste paal in eigenlijk zijn dit vier fouten achtereen! Ik zeg goed leermoment voor de mannen, dit kan anders jongens maar dat weten jullie zelf ook wel. Haje van der Molen pakt geel, evenals nr.8 van de Fivel. Daniel Laturiuw levert een gave voorzet af op Daan Assink die cool intikt. Een prachtige goal moet ik zeggen 3-2. Marc Boonstra is bijna weer fit en vervangt Edwin van der Molen. Jordi Swieringa komt voor Haje van der Molen. De Fivel stroopt de mouwen nog eens op en een van de spitsen laat zich heel gemakkelijk(slim) vallen. De strafschop die volgt wordt vervolgens raak geschoren:3-3. Het zal toch niet denken we langs de lijn. Rob Groefsema, hij is in vorm, maakt de bevrijdende 4-3 uit een klutsaanval. Yes yes hoor ik onze aanhang roepen wat altijd weer mooi is als de emotie zicht en hoorbaar is.

Toch de Fivel blijkt erin geloven. Anton Wensink pakt ook nog geel na onnodig balverlies. De vrije bal komt dicht bij het strafschopgebied maar het gevaarlijk schot wordt gepakt door keeper Mechiel van Valen, Een prima redding en niks anders. Mechiel pakt na het laatste fluitsignaal nog geel, misschien niet slim, je hebt immers drie punten maar wel menselijk!

Resume compliment aan De Fivel die ervoor blijft gaan en sneu geen punt mee naar huis neemt maar Marum had meer te bieden vandaag dan De Fivel, dat zijn de feiten wel vanmiddag. Het was een prachtige dag voor sv Marum maar terecht chapeau voor onze dames. Zij hebben Anne Boekema, de spelers van Marum 1 de soep van Lippe die hun ballen gaf vandaag. Wij een gerstenat ter ere van de geboortedag van de nog zeer geziene assistent trainer Kees 34 jaren jong vandaag. Info van de dames tafel waar gezellig een Chatootje werd genuttigd. Drank in de man wijsheid in de kan is hier geen sprake van dus zal het zeker zo zijn of het moet misschien zijn, vrouw aan de wijn geeft veel babbelgein!