SV Bedum eervol ten onder tegen koploper ASVB: 0-2

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

SV Bedum verloor zondag thuis met 2-0 van koploper ASVB uit Blijham. Dit gebeurde in een onvriendelijk duel die in arbiter Poort uit Appingedam een fluitist had die zijn eigen regels er op na hield en met afstand de slechtste man op het veld was.
                      
Bron: Ommelander Courant
SV Bedum kon zondagmiddag in het duel tegen ASVB niet beschikken over Christiaan van der Tuuk en Ruben Stuive zodat trainer Dick Visser wederom niet ruim in de spelers zat. ,,We hebben al een krappe selectie en als er dan ook nog twee spelers ontbreken, wordt het helemaal improviseren. Daarnaast speel je tegen een ASVB dat alle duels tot nu toe heeft gewonnen. Dan weet je dat het een lastig verhaal gaat worden. We proberen onze huid echter zo duur mogelijk te verkopen en hopelijk onderschat ASVB ons een beetje en waar we misschien van kunnen profiteren.”

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Poort uit Appingedam kreeg het publiek in de beginfase een op en neer gaande wedstrijd te zien. De thuisploeg probeerde moedig met de koploper uit Blijham mee te voetballen. Een koploper die daar, gezien de reacties van de spelers, duidelijk moeite mee had. Vooral Michael Sypre ontpopte zich in de beginfase direct tot een zeurkous eerste klas door bij ieder wissewasje bij Poort te gaan vragen of er geen kaart getrokken moest worden. Nadat de Bedumers het eerste kwartier goed door waren gekomen ging scheidsrechter Poort in de 16e minuut voor de eerste keer gruwelijk in de fout. Aanvoerder Bas Nijland verzond een prima pass richting Michael Sypre. De lange aanvaller nam de bal echter aan in buitenspelpositie zodat assistent-scheidsrechter Kylian Jouwsma de vlag opstak voor buitenspel. Poort negeerde Jouwsma echter volledig en liet het spel verder gaan. Vervolgens haalde SV Bedum-doelman Frans Zuurveen de aanvaller van ASVB binnen de beruchte lijnen onderuit en ging de bal op de stip. Uiteraard waren de rapen gaar aan de kant van de thuisploeg wat Poort deed besluiten om Jousma toch maar te gaan raadplegen. De uitleg van de jonge assistent-scheidsrechter, die absoluut juist handelde in deze situatie, was echter tegen dovemansoren gericht want de onpartijdige bleef bij zijn besluit zodat de bal op de stip ging. Bas Nijland zag zijn zwak ingeschoten strafschop echter gestopt worden door Frans Zuurveen die niet eens een kaart kreeg van Poort nadat hij Michael Sypre een scoringskans had ontnomen. Nadat dit incident werd het duel in Bedum er niet vriendelijker op. ASVB liet namelijk qua spel niets zien waar je een koploper aan kunt herkennen maar toonde wel aan dat het geen ploeg is die goed met tegenstand kan omgaan. Steeds vaker werd er gezeurd bij de arbiter om een kaart voor een van de spelers van Bedum die inderdaad soms stevig de duels ingingen. Maar nergens staat geschreven dat dit niet is toegestaan en wellicht had Poort er goed aan gedaan om een kaart aan een speler van ASVB te geven om zodoende een einde aan het gezeur te maken. In de 27e minuut dreigde het duel zelfs te escaleren toen Luuk Brands in de ogen van de gasten te fors een duel inging. Even dreigde het op een vechtpartij uit te draaien maar uiteindelijk bleef het bij een toespraak van Poort richting de beide aanvoerders, Luuk Brands en Bas Nijland. Ondertussen stond het nog steeds 0-0 in Bedum waar een heerlijk najaarszonnetje er voor zorgde dat het voor de toeschouwers fijn langs de lijn vertoeven was. Toeschouwers die in de slotseconden zagen dat Jesse Fokkema bijna ASVB-keeper Ronald Veerbeek verraste. Veerbeek stond iets te ver voor zijn goal en Fokkema probeerde daarom vanaf ongeveer veertig meter de ASVB-goalie te verschalken. Helaas voor de thuisploeg ging de bal echter een paar centimeter naast het doel van de gasten.

Na de rust had ASVB een wissel toegepast. Voor Remzi Baskocak kwam Thijs Nijland in de ploeg. Een wissel met gevolgen want binnen een minuut had de invaller de 0-1achter Frank Zuurveen liggen. Tim Renken kwam op de rechtervleugel goed door en zijn voorzet werd van dichtbij goed binnen getikt door Thijs Nijland. Een voorsprong voor de gasten die misschien wel terecht was maar waar de Bedumers nog niet echt van onder indruk waren. Zo kreeg Jesse Fokkema al vrij snel na de goal van de gasten een kans op de gelijker maar de linkermiddenvelder zag zijn inzet net over het doel gaan. Vervolgens was Arjan Darwinkel in de 56e minuut wel heel dicht bij de gelijkmaker. Een corner van Chris Smit kwam bij de tweede paal waar de ex-doelman van Bedum goed inkopte. Helaas voor de paarshemden pakte Ronald Veerbeek de bal goed en zorgde hij direct voor een uitstekende spelhervatting door Tim Renken goed aan te spelen. Renken had vervolgens een vrij veld voor zich en passeerde even later Frans Zuurveen met een schot in de korte hoek: 0-2. Na de tweede treffer van de koploper werd het duidelijk dat de thuisploeg tegen een nederlaag aan zou lopen. In aanvallend opzicht konden de Bedumers geen echte vuist meer maken om het de Blijhamsters nog echt lastig te maken. In de 70e minuut was er weer een incident te bewonderen waarbij scheidsrechter Poort een negatieve hoofdrol vervulde. Na een overtreding van Stijn Stolwijk op Michael Sypre gingen enkele spelers van SVB verhaal halen bij de zondaar. Daardoor ontstond er wederom een beginnende vechtpartij waar ook een deel van de technische staf van ASVB zich mee bemoeide. Poort besloot echter de regel, ik sta wel te kijken maar doe niets, toe te passen zodat uiteindelijk alleen Stolwijk geel kreeg en aan de kant van de gasten, die aardig liepen te duwen en te trekken, iedereen er zonder kleerscheuren van afkwam. In de slotfase probeerde SV Bedum vervolgens nog wel wat aan de stand te veranderen en ook ASVB wilde nog wel een paar goals meer maken. Maar uiteindelijk bleef het bij een 0-2 nederlaag voor de ploeg van Dick Visser die dik tevreden was over de tegenstand die zijn ploeg de koploper had geboden. ,,We hebben alles gedaan wat in ons vermogen  lag. Meer zat er vandaag niet in. Wat dat betreft moet ik mijn ploeg een compliment maken en hebben ze wel een rondje van de trainer verdiend.”

SV Bedum-ASVB 0-2( 0-0).

47. Thijs Nijland 0-1, 57. Renken 0-2.

Scheidsrechter: Poort ( Appingedam).

Gele kaart; Stolwijk( SV Bedum).

SV Bedum: Zuurveen; Van Dijk, Wal, Stolwijk, Hufkes; Kramer( 60. Weijzig), Brands, Helder, Fokkema; Smit, Darwinkel.

ASVB: Veerbeek; Schreuder, Eiten, Bas Nijland, Nomden; Jelle Huls, Schottinghuis, Jasper Huls, Renken; Sypre, Baskocak(46. Thijs Nijland).
bij de tweede paal waar de ex-doelman van Bedum goed inkopte. Helaas voor de paarshemden pakte Ronald Veerbeek de bal goed en zorgde hij direct voor een uitstekende spelhervatting door Tim Renken goed aan te spelen. Renken had vervolgens een vrij veld voor zich en passeerde even later Frans Zuurveen met een schot in de korte hoek: 0-2. Na de tweede treffer van de koploper werd het duidelijk dat de thuisploeg tegen een nederlaag aan zou lopen. In aanvallend opzicht konden de Bedumers geen echte vuist meer maken om het de Blijhamsters nog echt lastig te maken. In de 70e minuut was er weer een incident te bewonderen waarbij scheidsrechter Poort een negatieve hoofdrol vervulde. Na een overtreding van Stijn Stolwijk op Michael Sypre gingen enkele spelers van SVB verhaal halen bij de zondaar. Daardoor ontstond er wederom een beginnende vechtpartij waar ook een deel van de technische staf van ASVB zich mee bemoeide. Poort besloot echter de regel, ik sta wel te kijken maar doe niets, toe te passen zodat uiteindelijk alleen Stolwijk geel kreeg en aan de kant van de gasten, die aardig liepen te duwen en te trekken, iedereen er zonder kleerscheuren van afkwam. In de slotfase probeerde SV Bedum vervolgens nog wel wat aan de stand te veranderen en ook ASVB wilde nog wel een paar goals meer maken. Maar uiteindelijk bleef het bij een 0-2 nederlaag voor de ploeg van Dick Visser die dik tevreden was over de tegenstand die zijn ploeg de koploper had geboden. ,,We hebben alles gedaan wat in ons vermogen  lag. Meer zat er vandaag niet in. Wat dat betreft moet ik mijn ploeg een compliment maken en hebben ze wel een rondje van de trainer verdiend.”

SV Bedum-ASVB 0-2( 0-0).

47. Thijs Nijland 0-1, 57. Renken 0-2.

Scheidsrechter: Poort ( Appingedam).

Gele kaart; Stolwijk( SV Bedum).

SV Bedum: Zuurveen; Van Dijk, Wal, Stolwijk, Hufkes; Kramer( 60. Weijzig), Brands, Helder, Fokkema; Smit, Darwinkel.
ASVB: Veerbeek; Schreuder, Eiten, Bas Nijland, Nomden; Jelle Huls, Schottinghuis, Jasper Huls, Renken; Sypre, Baskocak(46. Thijs Nijland).