SC Stadspark ruim langs De Fivel.

Geschreven door Jeroen Schut op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zaterdag 11-10-2014 moesten de mannen van Tjesse de Boer aantreden tegen De Fivel. Wat bekend was is dat De Fivel een ploeg is die een zeer goede organisatie heeft staan en weinig ruimte en kansen weggeven.
De wedstrijd begon dan ook gelijk opgaand en Stadspark mocht de bal lekker rond laten gaan. Stadspark had de eerste vijftien minuten greep op de wedstrijd en de spitsen Torenbosch en Oldengarm snelden meerdere malen richting de goal van de Fivel maar de kansen werden nog niet benut. De Fivel werd vooral gevaarlijk bij vrije ballen die ze dan in de 16 meter pompte maar Stadspark had een goede organisatie staan onder leiding van Jan Peter Lageman en Bart Apotheker als centraal duo. In de 30e minuut zagen de toeschouwers een snelle uitbraak van Stadspark. Het was Oldengarm, die de keeper al kwijt was, die vanuit een lastige hoek op de paal schoot. De Fivel, dat vooral op kracht probeerde te winnen, werd bij vlagen weggetikt door Stadspark. In de 43e minuut een corner voor Stadspark die genomen werd door Wouter van Dijk en het was Bart Apotheker die bij de 2e paal de bal diagonaal binnen kopte.

Met een verdiende 0-1 voorsprong ging Stadspark aan de verdiende thee. In de 2e helft ging het heel snel met de goals. De Fivel nam de aftrap en het was Stadspark dat de bal veroverde en het was Gerard Hut die de vrijstaande Robert Oldengarm bediende en 1 op 1 met de keeper schoot hij keurig binnen 0-2. Stadspark wilde direct doordrukken en dat gebeurde ook. Direct na de aftrap was het Peter Torenbosch die iedereen te snel af was en binnen de 16 meter neergelegd werd door een speler van De Fivel. De strafschop werd door Bart Apotheker genomen en Apotheker wist hier wel raad mee en schoot onberispelijk de 0-3 binnen. Stadspark bleef gaan en De Fivel werd binnen vijf minuten op een forse achterstand gezet. Weer een snelle aanval van Stadspark over meerdere schijven en het was Gerard Hut die de 0-4 binnenschoot. De Fivel wou de boel graag een andere draai geven en begon met veel mensen aan te vallen maar dan was daar altijd de goede organisatie of doelman Schut die steeds goed in greep. De wedstrijd was uiteraard gespeeld en De Fivel mocht hun grensrechter wel bedanken voor het een paar keer onterecht vlaggen voor buitenspel. De scheidsrechter floot verder een prima wedstrijd alleen had hij wel vaker zelf mogen constateren dat spelers van Stadspark meerdere malen niet buitenspel stonden. Na 80 minuten scoorde Stadspark de 0-5 door Robert Oldengarm die een goede pass van Torenbosch keurig afrondde. De Fivel probeerde nog de ere treffer te maken en door een domme overtreding op rand strafschopgebied van Stadspark zou dit hun laatste kans zijn. Waar Schut de muur goed opstelde en zijn medespelers in de muur vroeg om staan te blijven was het Wouter van Dijk die toch wegdraaide en de bal via zijn hak achter de kansloze Schut in het doel zag verdwijnen. Stadspark won uiteindelijk zeer terecht van De Fivel dat van geluk mocht spreken dat de uitslag niet hoger uitviel.