'Hera weet zich niet te belonen

Geschreven door Jonathan Kamminga op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Heracliden beloond zichzelf niet tegen ONR (0-1)

Het weer was goed, het veld in topconditie en de spelers gretig. Kortom een leuke voetbalmiddag voor de boeg op Sportpark Meij. Echter, na 90 minuten stonden de blauwhemden wederom met lege handen.
Waar er vorige week nog met duidelijke cijfers verloren werd tegen Drenthina, stond er nu na 90 minuten voetbal 0-1 op het scorebord. Als het vizier aan het einde van de wedstrijd nog iets meer op scherp had gestaan dan had het zomaar 2 of met 3 doelpunten verschil kunnen winnen. Met het wegvallen van de smaakmaker Robin Zuidema en een geblesseerde Mark Knol is de spoeling erg dun in de spits bij de meisters en dit is dan ook terug te zien in de wedstrijden.

De beide teams begonnen vol overgave aan de wedstrijd, kansen over en weer. Hera had de wind in de rug de eerste helft en kwam er een aantal keren gevaarlijk uit; een schot vol op de lat van Jort Veenstra tot gevolg, ook ONR deed haar best en kreeg halverwege de eerste helft een corner, deze vloog over alles en iedereen heen en belande in het doel door toedoen van Jelmer Fierstra.
Een prima leidsman deze middag hield de kaarten nog op zak bij een aantal pittige overtredingen,
dit kwam het kijkplezier bij de toeschouwers ten goede.

Na de thee, was hetzelfde beeld weer als de eerste helft, kansen over en weer, maar ONR had de controle over de wedstrijd, tot eerst Frank de Boer onderuit gehaald werd, op randje 16. Rood had niet misstaan aangezien hij doorgebroken was. Hera wist hier geen raad mee.
Zo ging de wedstrijd langzaam naar het einde, tot de 92e minuut! Een penalty voor de blue boys, zou het eerste punt dan toch behaald worden? Maar helaas verzilverd Roy Streppel het buitenkansje niet, de keeper redt zijn club door de penalty te stoppen en kort daarna wordt er afgefloten.

Wederom laten de mannen van Jan Medema zien, prima partij te bieden, maar geen punten binnen te slepen. Volgende week wacht de confrontatie tegen C.S.V.H. in Hoogkerk.