Eenrum en VVK delen punten in rommelig duel.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Eenrum deelde zondag in een bij vlagen te hard duel de punten met VVK. Na een doelpuntloze eerste helft werd er door beide ploegen in een rommelige tweede helft ieder een keer gescoord. In de slotfase kreeg bij VVK de notoire ‘kaartenpakker’ Roën Delfina weer eens een rode kaart waar de thuisploeg echter niet van wist te profiteren.
image-2014-10-03 2
 Doelman Anton Brontsema ziet dat Ron Hamminga een scoringskans ontneemt.
Bron: Ommelander Courant   Foto; Ronnie Afman Baflo 

In eerste instantie had Eenrum-trainer Ronald Bouwman voor het duel tegen VVK geen basisplaats ingeruimd voor Milan Rutkowsky. Bouwman was namelijk niet helemaal tevreden over de inbreng van de spits. Door de afwezigheid van de zieke Sybolt Lindenbergh kwam er echter toch een plaatsje vrij voor Rutkowsky die samen met aanvoerder Siebrand Solinger de aanval van de Eenrumers mocht vormen. ,,Door de afwezigheid van Sybolt moet ik mijn strijdwijze wat aanpassen. Bram Musters komt nu rechtsback te staan en verder spelen we met een viermansmiddenveld en twee spitsen waar Milan Rutkowsky er dus een van is. Milan heeft dit seizoen nog te weinig gebracht maar wellicht komt hij vandaag beter uit de verf dan in onze eerste twee duels. Verder heb ik vandaag alle vertrouwen in goed resultaat tegen een VVK dat niet echt sterk aan het seizoen begonnen is.”

Hoewel Ronald Bouwman dus alle vertrouwen in een goed resultaat had was de eerste kans van de wedstrijd voor de gasten. Een vrije bal van Saki Harpal, na een overtreding van Bjorn Schutter op dezelfde Harpal, ging in de eerste minuut maar rakelings over het doel van Anton Brontsema. In de beginfase moesten er overigens direct een paar vermanende woorden gesproken worden door scheidsrechter Leuning. Niet alleen de Eenrumers kleunden er namelijk stevig in, ook de stadjerders lieten zich in het begin van de wedstrijd op dat gebied niet onbetuigd.

Nadat het na tien minuten spelen wat rustiger binnen de lijnen werd begon de thuisploeg eindelijk een beetje te voetballen. Een aanval vanuit de verdediging van de thuisploeg kwam op het middenveld bij Jesse Schaap terecht. De frêle technicus verzond vervolgens een fraaie pass richting Siebrand Solinger die zijn schot echter net naast zag gaan. In de 14e minuut was VVK dicht bij de openingstreffer. Roën Delfina kreeg bijna een vrije doortocht van de Eenrum-defensie maar Eenrum-goalie Brontsema redde bekwaam op de inzet van VVK-er. Zo bleef het een niet onaantrekkelijk duel met in de beginfase kansen voor beide teams waarbij de doelpunten vooralsnog uitbleven. Want waar Anton Brontsema in het Eenrum-doel degelijk stond te keepen deed zijn collega van VVK, Youssef Ouerghemi, zeker niet voor hem onder. Ouerghemi redde in de 16e minuut namelijk bekwaam op een in een inzet van Milan Rutkowsky en kwam vervolgens ook als winnaar uit het duel met Siebrand Solinger die zijn schot klemvast gepakt zag worden door de VVK-goalie.

In de 25e minuut moest verdediger Danny Mulder bij VVK met een blessure naar de kant. Mulder was een paar minuten eerder geblesseerd geraakt en probeerde het nog even. Trainer Gerrie Terpstra besloot echter geen risico’s te nemen en bracht met De Palm een verse kracht binnen de lijnen. Even later ging de eerste speler op de bon bij scheidsrechter Leuning. Max Pinas maakte een overtreding op Bjorn Schutter en was voor de Drentse arbiter de maat vol. Leuning was al redelijk coulant geweest tegenover de tweeëntwintig spelers maar besloot nu om toch wat steviger in te grijpen

Na iets meer dan een half uur spelen mochten de gastheren linksback Nick Rijzinga dankbaar zijn. Rijzinga wist met een uiterste inspanning een doelpoging van Roën Delfina net op het nippertje uit het door Anton Brontsema verlaten doel te trappen. Twee minuten later had aan de andere kant Jesse Schaap voor eigen succes moeten gaan. De Eenrumer speelde zich op de rechtervleugel prima vrij maar in plaats van zelf te schieten gaf hij de bal voor waar niemand van zijn teamgenoten er iets nuttigs mee deed. Op slag van rust kroop Eenrum door het oog van de naald. Bart Kuper leverde weer eens een messcherpe corner af die bijna via de verste paal binnensloeg. Gelukkig voor de roodbaadjes kon keeper Brontsema de bal nog op het nippertje keren zodat de rust even later met een 0-0 stand aanbrak.

In de tweede helft keerde bij de Eenrumers Bram Musters niet terug. De als rechtsback fungerende Musters had veel moeite met zijn directe tegenstander Roën Delfina en trainer Ronald Bouwman besloot om Stef van der Woude aan de aanvaller van VVK te koppelen. Een beslissing met het nodige risico omdat voor de rust Merlijn Harsema en Mattheus Nubé ook al van positie hadden gewisseld. De fysiek sterke Harsema speelde daardoor een groot gedeelte van de wedstrijd op het middenveld en de frêle Nubé moest als centrale man de opbouw van achteruit verzorgen.

Dat zorgde er voor dat de Eenrum-defensie soms met moeite overeind bleef tegen de VVK-aanvallers wat in de 55e minuut echter niet lukte. Een vrije bal van de gasten werd door Bart Kuper goed voor het Eenrum-doel geplaats waar Laurens Raatjes de totale Eenrum-verdediging te slim af was en de bal uitstekend achter doelman Brontsema kopte: 0-1.

De 0-1 zorgde er direct voor dat de thuisploeg de zaken energieker ging aanpakken. De Eenrumers begonnen VVK steeds meer in de verdediging te drukken waardoor de kansen op de gelijkmaker zich begonnen op te stapelen Ondertussen zag het er steeds meer naar uit dat de gasten voor de rust de meeste krachten al hadden opgebruikt. Regelmatig ging een speler van de bezoekers naar de grond wat het publiek in Eenrum overigens niet erg vond. Bij VVK fungeert de appetijtelijke Jacqueline Veenhuizen dit seizoen namelijk als verzorgster en aan het applaus en het gejoel te horen viel de verzorgster bij de Eenrumers duidelijk in de smaak.

 In de 69e minuut kwam Eenrum eindelijk langszij de gasten. De thuisploeg mocht op links een vrije bal nemen en Nick Rijzinga besloot om de bal eens met een wreeftrap richting de tweede paal te schieten. De bal werd door Milan Rutkowsky doorgekopt naar Jesse Schaap. De middenvelder bracht speelde de bal teug op zijn teamgenoot die met een subtiele beweging doelman Ouerghemi geen schijn van kans gaf: 1-1. De stadjerders kregen het ondertussen steeds lastiger om alles te belopen. Steeds vaker moest de verzorgster van VVK het veld inkomen om een van de spelers weer op te lappen waarbij het verbazend was hoe snel het slachtoffer even later weer vrolijk over het veld rende. Kortom, het tijdrekken werd in Eenrum door sommige spelers van de bezoekers tot kunst verheven waar arbiter Leuning niet adequaat genoeg tegen optrad. Dat deed de onpartijdige in de slotfase van het steeds rommeliger wordend duel overigens wel. De bij Eenrum voor Bjorn Schutter in het veld gekomen Dorian Disse ging er op de linkervleugel op volle snelheid vandoor maar werd door Roën Delfina finaal onderuit geschoffeld. Voor Leuning was er maar een sanctie mogelijk en dat was Delfina de rode kaart geven. Dat zorgde voor een man meer situatie voor de thuisploeg die opeens weer in een overwinning begon te geloven. Er kwamen kansen voor Siebrand Solinger, Tim Veenstra en ook Dorian Disse kreeg nog de kans om de 2-1achter Ouerghemi te schieten. Helaas voor de gastheren bleef het echter bij 1-1 waar Ronald Bouwman na afloop niet tevreden mee was. ,,Het was een open wedstrijd met teveel overtredingen. Na de rode kaart hadden we VVK moeten pakken. Dat hebben we echter verzuimd en daarnaast was ons veldspel ook niet goed en dan mag je als trainer niet tevreden zijn.

Eenrum-VVK: 1-1( 0-0)

Scheidsrechter: Leuning ( Tynaarlo)

52. Raatjes 0-1, 66. Rutkowsky 1-1.

Scheidsrechter: Leuning (Tynaarlo),

Gele kaarten: Harsema ( Eenrum), Pinas ( Tynaarlo)

Rode kaart: Delfina( VVK)

Eenrum: Brontsema; Musters( 46. Van der Woude ), Harsema, Hamminga, Rijzinga; Nubé, Schutter( 70. Disse), Veenstra, Schaap; Rutkowsky, Solinger.

VVK: Ouerghemi; Mulder( 25. De Palm), Weistra, Gonzales, Schut; De Jonge, Pinas, Harpal( 88. Kallenkoot ); Kuper, Raatjes, Delfina.