Eerste winst Loppersum

Geschreven door Eduard Zuidema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Na twee nederlagen heeft SC Loppersum eindelijk de eerste driepunter van het nog prille seizen binnen. In eigen huis werd een onmachtig Drenthina (Emmen) verslagen met 3-0. De stand was nog voor de thee-onderbreking, binnen 8 minuten, al behaald. Voor de winst hoefden de Lopsters niet eens heel diep te gaan want best speelde het niet. De thuisclub had moeite om het spel te maken en leunde veel op de lange bal die vaak niet zuiver was. Niemand in Loppersum die daarom maalde want  punten zijn punten.
lopp
Bron: Ommelander Courant. Door: Eduard Zuidema.
Foto: Archief PVO van duel vorig seizoen.
De omstandigheden waren wederom ronduit perfect in Loppersum waar in de bestuurskamer herinneringen werden opgehaald aan vorige editie van deze wedstrijd. Uit de speakers Slam FM en een vleugje DJ Norman om het publiek en de spelers op te warmen, lekker zonnetje erbij, wat wil een liefhebber nog meer?

Drenthina en Loppersum treffen elkaar al enkele jaren in de 2e klasse dus trainer Jaap Danhof kende zijn tegenstander al aardig. "Het is eigenlijk net als wij een stugge ploeg waartegen wij waarschijnlijk het spel moeten maken." Druk door de verliespartijen voelde Danhof niet. "Vorige week tegen The Knickerbockers hadden we in de 1e helft het verschil al moeten maken, helaas gebeurde dat niet." Doordat Loppersum in beroep was gegaan tegen de schorsing van Rolf Oosterhuis (eis 4 wedstrijden), kon Danhof deze middag beschikken over een praktisch volledige selectie.

Toen scheidsrechter Lips voor het beginsignaal had gefloten ontstond er een gelijk opgaande strijd. Danhof bleek snel gelijk te hebben, twee stugge ploegen die elkaar weinig toegaven. Kansen waren in zeer schaars en het bleef voor beide ploegen dan ook bij enkele speldenprikjes. Drenthina was nog dicht bij een treffer toen keeper Peter Paul Datema een boogbal nog net op de lat kon tikken. Loppersum werd nog het meest gevaarlijk na een rush van Joris Jurna maar aan het einde van lange dribbel ontbrak de kracht voor een goed schot.

Veelvuldig werd door Loppersum de lange bal gezocht, door vooral door Peter Groenewege en de ongelukkig spelende Rolf Oosterhuis. De ballen, veelal richting targetman Rudolf Hidskes, hadden echter vaak niet de juiste precisie. Hierdoor kwam Loppersum moeilijk in de wedstrijd maar Drenthina was ook niet bij machte om er een interessant duel van te maken. Danhof was zichtbaar en hoorbaar geïrriteerd door het gebrek aan voetballend vermogen.

Zo rond het eerste halfuur werd, praktisch uit het niets, de wedstrijd beslist door Loppersum. Het was Jurna, deze zaterdagmiddag een van de betere spelers, niet een mooie 1-2 aanging met Jeffrey Leegstra en onhoudbaar binnenschoot. Dat Jurna vervolgens vanaf de aftrap veel risico nam door een van de gasten van achteren neer te halen zag Lips door de vingers, ondanks protesten uit het kamp van Emmen. Na goed doorzetten van de slechts 18-jarige Tiemen Pestman kon Hidskes na fraai kap-en-draai-werk de 2-0 maken met zijn chocoladebeen. Toen even later Groenewege een corner binnen volleerde had Loppersum feitelijk de wedstrijd beslist. En dat binnen 8 minuten. Een ongekende weelde voor de Lopsters die het geluk ook wel eens hebben verdiend.

Heel eenvoudig konden de mannen van Danhof de voorsprong van 3 doelpunten meenemen naar de thee. Hoewel het spel zeker nog wel te wensen overliet, is het toch goed rusten met een marge van 3 goals en moet de thee goed gesmaakt hebben. Uw verslaggever kon overigens in de rust een rollade confisqueren.

Wie had gedacht dat Drenthina na de rust vol gas zou geven om nog minimaal een punt mee in de bus te nemen, kwam bedrogen uit. Het eerste echte gevaar was wederom voor Loppersum toen Jurna uit de draai het doel onder vuur nam. Yannick Berends redde prima.

De beste kans voor de gasten werd ingeleid door Oosterhuis die knullig balverlies leed op het middenveld. Hierop werd Tom Brinks gelanceerd maar Datema was op zijn hoede. Loppersum werd via zijn eigen Melvin Platje (Leegstra) ook nog gevaarlijk, zijn goede kans wist hij echter royaal voorlangs te schieten. Oosterhuis was ook nog dicht bij een doelpunt maar zijn schot werd geblokt. Feitelijk gebeurde hierna niet veel meer. Enige opmerkelijke was nog dat Lips in totaal drie keer een ingooi afkeurde. Jaja, zelfs in de 2e klasse wordt schijnbaar nog verkeerd ingegooid.

Toen Lips, na een korte blessuretijd, voor het einde floot was de opluchting van de gezichten van Loppersum af te lezen. Eindelijk de eerste overwinning van het seizoen en van de hatelijke nul af. De zege heeft een voorlopige 10e plaats tot gevolg.

Danhof was na afloop dan ook zeer tevreden met de uitslag: "We moesten vandaag echt een goed resultaat halen. Daarom wilde ik graag met 4 verdedigers spelen en 1 controleur ervoor." Dat de goals van Loppersum uit de lucht kwamen vallen, deerden Danhof vanzelfsprekend niet. "We maken gewoon 3 goede goals. De 2e helft hebben we degelijk uitgespeeld en niets meer weggegeven. Dit is goed voor ons moraal en de supporters." Geen speld tussen te krijgen.

Aanstaande zaterdag gaat Loppersum naar Rouveen, dat net als de Lopsters tot dusver 3 punten wist te halen.

SC Loppersum - Drenthina 3-0 (3-0). 27. Jurna (1-0). 29. Hidskes (2-0). 35. Groenewege (3-0).

Scheidsrechter Lips. Gele kaart: Oosterhuis, Heeres (beide Loppersum)

Loppersum: Datema; Oosterhuis, Groenewege, Pool, Jurna (82. Beukema); Danhof (76. Slagter), Heeres, Pestman, Buikema (72. van Doorn); Hidskes, Leegstra.

Drenthina: Berends; Hofstede, Hoolsema, Boersma (67. Lassche), Geleynse; Haan, Alders, Gierveld, Koops (58. Kemperink); Brinks, Lubberts.