Kloosterburen op overtuigende wijze langs Kwiek: 6-1.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Kloosterburen versloeg zondagmiddag Kwiek uit Hoogezand met ruime cijfers. In Kloosterburen werd het uiteindelijk 6-1 voor de thuisploeg die vooral in de eerste helft uitstekend speelde en toen al een 4-0 voorsprong had opgebouwd tegen een Kwiek dat te matig speelde om het de thuisploeg echt lastig te maken
image-2014-09-26 1
 Sebastiaan Frik controleert namens Kloosterburen de bal in het duel tegen Kwiek.
 Bron Ommelander Courant Foto: Hernan Spier Bedum

 

Voor Kloosterburen stond zondagmiddag het duel tegen Kwiek uit Hoogezand op het programma. Een duel dat als revanche moest dienen voor de 2-0 nederlaag van een week eerder tegen WEO. Als ploeg had Kloosterburen in Woldendorp niet goed gespeeld en dat wilde trainer Willem Pettinga in het duel tegen Kwiek graag anders zien. ,,Het begon al dat doordat we vorige week niet scherp genoeg waren. Daarnaast misten we een paar opgelegde kansen om tot scoren te komen zodat je uiteindelijk terecht met 2-0 verliest. Dat moet vandaag anders en ik verwacht dat dit ook gebeurt”, aldus Pettinga die een basisplaats had ingeruimd voor de 17 jarige Jasper Wiersum. De jonge aanvaller zag zich hiermee beloont voor zijn twee prima invalbeurten tegen SVZ en WEO en Willem Pettinga hoopte met het inbrengen van Jasper Wiersum dat het scorend vermogen van zijn ploeg wat verbeterd zou worden. In de eerste twintig minuten had de thuisploeg direct al de beste papieren om op voorsprong te komen. Kloosterburen legde met fris aanvalsspel Kwiek zijn wil op en kreeg via Marcel Remijn en Jasper Wiersum een paar kleine kansjes op de openingstreffer. Aan de andere kant hoefde doelman Lex Stok zich nog niet echt druk te maken want de voorwaartsen van de bezoekers kwamen in de eerste twintig minuten niet echt in de buurt van het vijandelijk doel.

In de 24e minuut werd de thuisploeg door de bezoekers aan zijn eerste goal geholpen. Matthijs Berghuis kreeg de bal een beetje ongelukkig aangespeeld door Leander Smeets. Berghuis werd vervolgens goed gehinderd door Marcel Remijn en besloot tot een terugspeelbal richting zijn eigen keeper, Paul Rademaker. De doelman viel eerder in de wedstrijd al op door veelvuldig vroeg uit zijn doel komen en deed dat nu weer. Wat hierbij de gedachtegang van de goalie was werd niet helemaal duidelijk en Matthijs Berghuis zag tot zijn grote schrik dat zijn terugspeelbal in het door zijn keeper verlaten doel rolde. Een mooie opsteker voor Kloosterburen dat een minuut later zelfs op 2-0 kwam. De vele meters makende Olger Jonker drong het strafschopgebied van Kwiek binnen maar zag zijn schot half gekeerd worden door doelman Rademaker. De bal kwam vervolgens bij Marcel Remijn terecht die de bal beheerst achter een vergeefs duikende Rademaker schoot. Weer vier minuten later stonden de mannen van Willem Pettinga op een 3-0 voorsprong. De sterk spelende Sebastiaan Frik bracht spits Jasper Wiersum in stelling die vervolgens dat deed wat een spits in een dergelijke situatie moet doen. De jonge aanvaller nam de bal prima aan en haalde direct uit en de strakke schuiver die volgde zette de thuisclub na nog geen half uur spelen al een comfortabele 3-0 voorsprong. Een voorsprong die in het verdere verloop van de eerste helft niet meer in gevaar kwam omdat de defensie van de gastheren uitstekend stond te verdedigen. Door het wegvallen van routinier Arjan van der Klei moest Willem Pettinga wat schuiven in zijn laatste linie. Waar veel trainers er voor zouden kiezen om een routinier centraal achterin te laten spelen koos Pettinga er voor om de 17 jarige Kevin Kat in het hart van zijn verdediging te posteren. Een prima oplossing want de jonge verdediger kon na afloop terug kijken op een uitstekende wedstrijd. Dat gold voor alle elf de spelers die in de eerste helft bij de thuisclub in het veld stonden want een fris voetballende Kloosterburen had geen kind aan Kwiek. Op slag van rust werd de situatie nog rooskleuriger voor de thuisploeg. Marcel Remijn werd door een uitsterkende dieptepass van Kevin Kat op avontuur gestuurd. Een Remijn op volle snelheid kan een plaag voor de verdediging van de tegenpartij zijn. Dat bewees de grillige aanvaller ook nu weer door op volle snelheid toch het overzicht te bewaren om vervolgens doelman Rademaker voor de vierde keer de trieste gang naar het net te laten maken.

Na de thee was de verwachting dat de gasten direct alles op de aanval zouden gooien in een poging om nog iets van de wedstrijd te maken. Het pakte echter totaal anders uit voor Kwiek. Een goed gegeven pass van Marcel Remijn bracht in de 47e minuut Jasper Wiersum in stelling. De spits kwam vanaf de linkerkant het strafschopgebied van Kwiek binnen om vervolgens met rechts de bal in de verre hoek te schieten: 5-0. Was het na vijfenveertig minuten al duidelijk dat de thuisploeg het duel normaal gesproken niet zou verliezen na de 5-0 was de wedstrijd helemaal een gelopen koers. Door de ruime voorsprong van de thuisploeg en de aanvallende onmacht van Kwiek werd de tweede helft een helft waarin er verder niet veel bijzonders meer gebeurde. De thuisploeg geloofde het verder wel en ging niet heel erg nadrukkelijk op zoek naar meer doelpunten. Er kwamen wel wat kansjes voor de gastheren maar de defensie van de ploeg uit Hoogezand had in de tweede helft iets meer grip op de aanvallers van Kloosterburen. Zo zag het er dus naar uit dat de stand van 5-0 ook weleens de eindstand kon worden in Kloosterburen. Daar dacht de voor Jasper Wiersum ingevallen Jos Streefkerk echter anders over. De invaller wilde er nog wel even voor gaan en creëerde zich een paar keer een aardige kans om de score nog hoger te laten worden. Streefkerk moest echter tot de negentigste minuut wachten voordat hij eindelijk voor zijn ijver beloond werd. Op een pass van Marcel Remijn reageerde de invaller voortreffelijk waarbij hij zijn directe tegenstander Martin Eerhard de hielen liet zien. Vervolgens omspeelde hij doelman Rademaker ook nog eens op fraaie wijze en kon daardoor de bal rustig over de doellijn tikken:6-0. In de extratijd scoorde Kwiek via Anass Boujalouy nog wel tegen maar dat deed verder niets af aan de ruime zege die Kloosterburen op Kwiek wist te behalen. Een zege waar Willem Pettinga uiteraard zeer tevreden mee was. ,,In de eerste helft heb ik een prima Kloosterburen gezien. Nadat we in de tweede helft al snel op 5-0 kwamen zakte het niveau wel wat maar bleven wij de duidelijk betere ploeg. En verder vond ik het mooi dat Jasper Wiersum liet zien dat hij een neusje voor de goal heeft. Misschien is hij wel het puzzelstukje wat nog ontbrak om er een mooi seizoen van te maken.”

Kloosterburen-Kwiek: 6-1 (4-0)

24. Berghuis 1-0(ed), 25. Remijn 2-0, 29. Wiersum 3-0, 45.Remijn 4-0, 47. Wiersum 5-0, 90. Streefkerk 6-0, 90+3. Boujatouy 6-1.

Scheidsrechter: Mangre.

Kloosterburen: Stok; Bos, Kat, Mennes, J. Steur; Van der Laan, Frik, Jonker (68. De Lange), Remijn, Wiersum (65. Streefkerk), G.Steur.

Kwiek: Rademaker; Eerhard, Van der Tuuk, Smeets, Wasia (40. Boujatouy); De Groot, Wilbrink, Land; Cayiroz, Bakker, Berghuis