Een ‘langs de lijnverslag’ van GVAV Rapiditas D1- SV Bedum D1

Geschreven door Klaas Harm Snitjer op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Een verslag vanaf de zijlijn mogen we onderstaand verslag noemen. Want als ik goed ben ingelicht was de verslaggever, Klaas Harm Snitjer, ook als grensrechter actief in het tussen GVAV Rapiditas D1 en sv Bedum D1.
Een zonnige warme dinsdagavond in september, en niets van wat RTL 4 Nieuws hedenmorgen had voorspeld, stonden “ze” er met zijn allen weer. Het SV Bedum D1, alias de Toppers, met Jelmer Meinardi als coach en Richard Ahlers en Jurgen Norden als leiders en verzorgers. En niet te vergeten, de vele ouders/verzorgers langs de kant van veld 4.

Na de winst op het “stadse” Velocitas (2-4) en de afgelopen gewonnen en zwaar bevochten thuiswedstrijd tegen SJO-Winsum D1 (5-2) stond vandaag het vriendschappelijke duel tegen GVAV D1 op het programma. Een club en team met enige reputatie. Want let wel, deze mannen wisten FC Groningen D2 te knippen en te scheren Dus een tegenstander van formaat.

Daar kwam verder bij dat via de social media en in menig verhaal op scholen in de stad al werd verkondigd dat “BEEM D1” even zou worden geklopt en wat betreft leeft er dus echt iets tussen beide clubs …

Exact om 18.30 uur werd het fluitsignaal geven voor de wedstrijd. Voor dat we het vergeten, willen we de scheidsrechter nog even bedanken voor een super gefloten sportieve wedstrijd. Na de aftrap blijkt dat onze boys aardig druk zetten op de bal. GVAV leek hier een beetje van overrompeld. De combinaties bij GVAV liepen, door het vele storen en korte spel van Bedum, niet helemaal optimaal.

Wat vandaag echt naar voren kwam, en ook duidelijk te zien was,  de vechtlust individueel en zeker als team !!! Heerlijk om te zien dat spelers elkaar coachen en corrigeren… Dan  is voetbal een genot naar te kijken !!!

In de eerste helft wisten de boys, een flink aantal keren met mooie combinaties door de verdediging van GVAV te breken. Dat resulteerde al snel in de eerste helft in een tweetal fraaie doelpunten van Rinus Loonstra. Door een ongelukkige terugspeelbal in de verdediging wist GVAV nog in de eerste helft onze goalie te passeren. Helaas kon Walter zijn vingertoppen net niet tegen de bal aan krijgen. Enkele minuten later was het wederom GVAV die de bal, komende vanaf de achterlijn, voor het doel langs schoot en op vrij simpele wijze kon intikken en stond het 2-2. En dan moet je D1 toch ff complimenteren. Ze laten het hoofd niet hangen en zetten ze zich weer gezamenlijk op scherp. Na de rust wisten de boys nog sterker terug te komen. GVAV werd aardig onder druk gezet en wist maar een aantal keren in de nabijheid van het Bedumer doel te komen.
Dit mooie prima spel van Bedum resulteerde in de tweede helft in een tweetal fraaie goals van Mika Taatgen en Sven Bouwman. Zo stonden de Bedumers dus met 4-2 voor wat ook de eindstand zou worden. Een knap staaltje werk, waar de ploeg trots op kon zijn en dat waren ze ook want even later werd er in de kleedkamer nog aardig wat feest gevierd.
Boys, bedankt voor de schitterende pot voetbal.