SIOS in slotfase langs VVSV'09

Geschreven door Reinder Haaksema op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zaterdagmiddag speelde SIOS zijn eerste thuisduel van de competitie. Waar SIOS vorige week een erg lastige uitwedstrijd uiteindelijk verloor in Wagenborgen, was het nu heer en meester in eigen huis. Toch maakte SIOS het zichzelf lastig door de vele opgelegde kansen om zeep te helpen. Na de vroege 0-1 uit een counter, werd in de slotfase dan toch twee keer het net gevonden.
 SIOS liet zien geleerd te hebben van een week eerder, waar het veel te slap aan de wedstrijd tegen Wagenborger Boys begon. SIOS begon nu scherp, zette vroeg druk op de tegenstander en creëerde zo in de 5e minuut al een goede kans. Na een mooie aanval schoof Stefan Bultena de bal vlak voor het doel langs. Dit bleek een voorbode te zijn voor de rest van de wedstrijd. Kans na kans werd gemist, waar de bal er aan de andere kant na tien minuten wel in lag na een snelle counter van VVSV '09. Hierna ging SIOS weer vrolijk verder met kansen creëren en met kansen missen. Hoewel SIOS duidelijk de bovenliggende partij was, werd dit niet in doelpunten uitgedrukt, waardoor de twee teams gingen rusten met een verrassende 0-1 voorsprong voor de bezoekers, waar het gerust 5-1 had kunnen staan. De tweede helft hetzelfde verhaal. SIOS begon fel en zette met snelle spelers veel druk op de verdediging van de gasten. Hierdoor kwam VVSV '09 er moeilijk uit en dit resulteerde weer in een aantal opgelegde kansen, maar het leek wel of de bal er gewoon niet in mocht voor de thuisploeg. Toch bleef SIOS geloven in een goede afloop en eindelijk maar toch, na 75 minuten spelen werd dan ook de dik verdiende gelijkmaker gemaakt. Een afgeketst schot werd door Stefan Bultena binnengeschoten. SIOS voelde dat er nog meer in zat en ging op zoek naar de voorsprong. Deze kwam dan ook 5 minuten voor tijd. Na goed druk zetten van Bultena, kwam de bal bij Jacob de Haan, die de bal goed voorgaf op de ingevallen Michael Wolters. Deze schoot de Sauwerders dan toch nog naar de verdiende overwinning.

 Een overwinning die zwaarbevochten is. Onnodig. SIOS heeft enorm veel mogelijkheden gekregen om afstand te doen van de gasten, maar het vizier stond op verre van scherp. Iets waar in de toekomst aan gewerkt moet worden. Zelfs de scheidsrechter zei na afloop dat het minstens 10-2 had moeten zijn. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Harkstede. SIOS kan zichzelf dit seizoen een hoop moeite besparen door kansen gewoon af te maken. Al met al toch een dik verdiende overwinning op basis van het spel van de thuisploeg.

 0-1, 1-1 Stefan Bultena, 2-1 Michael Wolters.