Marum 1 pakt drie punten in spannende pot tegen de Helpinezen op de rubberen Esserberg.

Geschreven door Johannes Kalfsbeek op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Marum 1 pakt drie punten in spannende pot tegen de Helpinezen op de rubberen Esserberg.
Veel verenigingen hebben een verslaggever die via de clubsite bezoekers op de hoogte houdt van het wel en wee van vooral het eerste elftal. Verslagen vaak geschreven met een gekleurde pen waarbij objectiviteit soms ver is te zoeken. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen. Uitzonderingen omdat ze over de vereniging in de breedste zin van het woord schrijven. Een van die uitzonderingen is Dé Reporter van Marum, Johannes Kalfsbeek.
image-2014-09-04


Eindelijk het gaat beginnen voor Marum1 van Poll en Pranger oftewel het kader van Marum 1. Marum speelt vanwege het 90 jarig bestaan van Helpman een paar dagen later i.v.m feest op afgelopen zaterdag. Alle andere teams hadden hun eerste wedstrijd al in de knip met enkele verrassende uitslagen wat betekent een leuk begin van deze nog prille competitie. Marum start met de volgende elf spelers tegen Helpman.
Doel: Mechiel van Valen.
Achter: Noël Kailola, Frank Terpstra, Anton Wensink en Jacob Roelf de Wit.
Midden: Tjibbe Bakker, Daan Assink, Edwin van der Molen en Daniël Laturiuw.
Voor: Rob Groefsema en Haye van der Molen.
Wissels :Menno Snip, Derk Veenstra, Ramon Caneira, Yordi Swieringa en Harke Kalfsbeek.

De reis naar de Esserberg met mijn maten was min of meer een kleine beproeving voor de buikspieren kan ik U zeggen. Grap en grol hadden ons helemaal in de greep dit na een dag van noeste en voor sommigen niet soepel lopend arbeid......geweldig!  Dokter ‘Huusarts’ is kansloos met welke pil of poeder ook. Deze medicijn werkt vele malen beter. Een vlooienvanger heeft een gouden avond. Helaas laat de censuur het waarschijnlijk niet toe om alles te notuleren maar dat kost ook te veel papier. Het verhaal rakelt over de geur en smaak van een haring en een kraaiende haan tot de hobby die we allemaal nog ambiëren. Dit ondanks de soms misschien gevorderde leeftijd maar de reis naar de Esserberg is voorbij in een tijd van een atleet in topvorm zonder dat we uitgepraat zijn.

Programma boekje is er niet, entree is gratis, de koffie prima en de gezelligheidsmeter slaat zeer positief uit. Wat wil een mens nog meer!  Op het kunstgras trappen we om 19.00 uur af o.l.v. de goed fluitende scheidsrechter die vanavond niet een keer uit balans raakt. Marum pakt meteen het initiatief voetbalt lekker en beter dan Helpman. Na een paar minuten steekt Daan Assink de bal knap op de gretige Rob Groefsema die zeer beheerst de 0-1 aantekent. Lekker begin dus voor de mannen van P en P. We spelen echter op kunstgras, een snel veld waar Marum te weinig rekening mee houdt en toe waardoor er toch wel regelmatig onnodig balverlies geleden wordt. Helpman schakelt goed om en doelman Mechiel van Valen moet zeer handelend optreden. Gevolg een corner die niet goed wordt verwerkt en de 1-1 staat op het scorebord. Marum is even de concentratie kwijt en een snijdende pass die stevig riekt naar buitenspel wordt knap binnengewerkt door de behendige aanvaller van Helpman en we staan achter met 2-1. Ik zeg totaal onnodig maar we pakken het wel weer op. Een mooie actie volgt van de steeds beter spelende Haye van der Molen. Hij legt lekker terug op Daan Assink maar de bal ketst (on)gelukkig af op de Helpman goalie.

Het is rust, het lijkt wel de Marum kantine zoveel supporters met o.a. onze nieuwe sponsor Wiebe en zijn lieve vrouw Wietske Swieringa van S en K Pallets. Ook voorzitter Koert Biermann is er. Ik hoor van vele fans en voetballers, zeer gewaardeerd dat Koert er is!!Koert mee met alle wedstrijden lijkt me.

Na de thee een ongewijzigd Marum wat sterk uit de startblokken knalt. Na een kwartier komt Harke Kalfsbeek voor Haye van der Molen. Tjibbe Bakker stelt een daad maar bekoopt dit met geel. Marum pikt het echter lekker op en een ingooi van Frank Terpstra naar Harke Kalfsbeek die de bal doorspeelt naar Daan Assink. Vervolgens een steekbal op Rob Groefsema en de 2-2 staat. Na een mooie een keer raken actie, de mooiste goal van de avond. Marum speelt bijna helemaal op de helft van Helpman met het gevaar van omschakelen van de Helpinees. Harke Kalfsbeek pielt met de bal op links maar een strakke steekbal op Rob Groefsema zorgt voor de 2-3 en dat geeft de burger moed. Het valt Helpman te prijzen dat ze doorgaan en het Marum in de slotfase het nog moeilijk maken maar we trekken de drie punten knap over de streep. Derk Veenstra komt nog voor Anton Wensink en Ramon Caneira voor Frank Terpstra. Even wordt het door nerveus wegwerken nog even spannend maar dan is de zege binnen. Marum speelde best aardig, pakken dikke punten maar het had best iets anders gekund. Laat ik zeggen dat we in principe allemaal te veel lopen met de bal waardoor veel onnodig balverlies ontstaat. Ook moeten we met zoveel voetballend vermogen in de ploeg soms temporiseren en de bal lekker rond laten gaan en gewoon in de ploeg houden. Doen we de volgende wedstrijd lijkt me thuis tegen Godlinze. De terugreis pakken we de draad weer op in de auto. We zijn helemaal eens, rubber is niks we houden unaniem meer van puur natuur. Alleen de geur van rubber al. Maar de hoantjes kraaien victorie kun je stellen en laten we dat zaterdag a.s maar voortzetten op Marumnello als. Godlinze op bezoek komt