Futsal Marum laat prima indruk achter in Hamburg

Geschreven door Daniel Dongstra op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

image-2014-06-17 4Futsal Marum was uitgenodigd om tijdens het pinksterweekend deel te nemen aan de Hamburg City Cup te Duitsland. Het prestigieuze internationaal 7 tegen 7 veldtoernooi. De erelijst van dit toernooi was indrukwekkend met titelverdedigers uit diverse Europese landen. Ook dit jaar loog het deelnemersveld er niet om, met sterke ploegen uit Frankrijk, Italië, België, Engeland, Spanje, Duitsland en Nederland.

image-2014-06-17 4
Futsal Marum had voor deze editie de nodige personele problemen. Het team bestond slechts uit zeven spelers: keeper Tjitte Zuur, verdedigers Mart Hoekstra en Rinze Boonstra, middenvelders Marc Boonstra en Daniel Dongstra, spits Kasper Hijlkema, en debutant Mark Veenema. Voor Veenema was het na het Futsal Marum Spieren voor Spieren Toernooi, zijn eerste officiële optreden in een Futsal Marum tenue.

De ranke Veenema toonde direct een aanwinst te zijn, door in de eerste wedstrijd de tweede goal voor zijn rekening te nemen. Met een strak en geplaatst schot tekende hij de 2-2 aan. Hierdoor sleepte Futsal Marum een zwaarbevochten gelijkspel uit het vuur. Helaas ging de tweede wedstrijd tegen Swift (uit Nederland) met 3-1 verloren. De derde poulewedstrijd ging ook verloren, maar hoogtepunt in dit duel was opnieuw een goal van Veenema. Opstomend over rechts, verwachte iedereen een voorzet richting tweede paal. Veenema had echter uit zijn ooghoeken gezien dat de korte hoek bij de keeper volledige open lag en vuurde met zijn sterke rechter, een geplaatst schot af in de korte hoek. De keeper was kansloos! Het was een schitterende goal wat hem applaus opleverde van zijn teamgenoten.

Toch kon dit niet verhinderen dat Futsal Marum laatste werd in de poule met één punt uit drie wedstrijden. Op de tweede wedstrijddag volgde nog een duel om des keizers baard. Na het uitbundige nachtleven van Hamburg wat die avond ervoor was verkent, waren de krachten een beetje op bij Futsal Marum. De Franse opponent liep dan ook met 7-1 score (goal Mart Hoekstra) over de Marumers heen.

Toch kan Futsal Marum terug zien op geslaagd toernooi. Het sportieve spel, en de spelvreugde aan de kant van de Marumers oogstte alom waardering van de organisatie, die Futsal Marum opnieuw uitnodigde om volgend jaar naar het toernooi te komen. Debutant Mark Veenema zal dan  zeker weer van de partij zijn want de debutant was duidelijk in zijn commentaar. Dit smaakt naar meer”, aldus de revelatie van Futsal Marum die net als zijn teamgenoten met volle teugen had genoten in Hamburg.