Godlinze zonder Danny de Vries niet langs Westerlee.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Godlinze verloor zijn eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen Westerlee met 1-0. Zonder de geschorste Danny de Vries was de ploeg van trainer Peter Ernst niet in staat om tot scoren te komen in een wedstrijd die van een zeer matig niveau was en in scheidsrechter Paul Lips zijn beste man van het veld had.
Godlinze

Godlinze speelde zaterdag in zijn eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse zonder zijn topscoorder Danny de Vries. De goaltjesdief was voor een duel geschorst nadat hij een week eerder tegen Middelstum zijn vierde gele kaart van het seizoen had gekregen. Uiteraard noemde Godlinze-trainer Peter Ernst de afwezigheid van De Vries dat een stevige aderlating maar Ernst wilde er ook niet te dramatisch over doen. ,, Als wij gewoon onze normaal spel spelen dan moet er hier in Westerlee zeker wat te halen zijn. Dat is ook wat we graag willen, via een overwinning de basis leggen zodat we het karwei volgende week thuis kunnen afmaken. “

Nadat scheidsrechter Paul Lips uit Delfzijl om iets na half drie voor de eerste keer had gefloten viel er in de eerste minuten van het duel nog niet veel te genieten. Beide teams namen op het zonovergoten sportpark Koeperlaand een afwachtende houding aan waarbij duidelijk te zien was dat Godlinze het meest zoekende was. De ‘Glinzers’ zochten in de beginfase namelijk naar het aanspeelpunt in de spits die er door het ontbreken van Danny de Vries echter niet was.

In de 10e minuut kreeg het duel eigenlijk vanuit het niets zijn eerste goal. Een corner van Westerlee-aanvaller Robert Nomden kwam bij een volledig vrijstaande Jan Willem Evers terecht. De aanvoerder van Westerlee aarzelde niet en nam vanuit een halve omhaal de bal in een keer op zijn slof. Het niet eens zo hard schot verdween vervolgens onhoudbaar voor Robin Kuipers tegen de touwen zodat de thuisploeg iets wat gelukkig op een 1-0 voorsprong kwam.

Na deze openingstreffer kabbelde het duel een beetje verder want vreemd genoeg gebeurde er in de eerste helft voetballend verder eigenlijk niets bijzonders. De thuisploeg bood als een hecht collectief goed tegenstand tegen een tegenstander waar de spelers het te vaak drukker met de scheidsrechter hadden dan met het verbeteren van hun eigen spel.

De enige die aan de kant van de gasten nog voor enig gevaar wist te zorgen was Bobby de Vries. De centrale verdediger liet echter zien dat hij zijn broer in de punt van de aanval miste door zijn acties soms iets te ver door te drijven omdat hij geen afspeelmogelijkheid zag

In de 26e minuut was er even wat commotie in het strafschopgebied van Godlinze toen Zeki Kurt een strafschop claimde. De middenvelder vond dat hij onreglementair gestuit werd door centrale verdediger Jimmy Kruize maar de uitstekend fluitende Paul Lips was een andere mening toegedaan.

In de 42e minuut waren alle ogen opeens weer op de jonge arbiter gericht. Lips greep eigenhandig in toen hij zag dat Robert Nomden de wedstrijd niet kon vervolgen. De linkerspits was enkele minuten eerder in botsing gekomen met een van de verdedigers van Godlinze. Waar het er eerst naar uitzag dat Nomden het duel kon vervolgen greep Lips even later zeer attent in en gaf de bank van Westerlee aan dat er gewisseld moest worden. Een prima actie van de arbiter waar hij zeer terecht veel waardering voor kreeg.

Na de thee keerde bij de gasten Kadir Tekinbas niet meer terug. De rechtervleugelverdediger werd vervangen door Ali Picak die centraal achterin ging spelen. De plaats van Kadir Tekinbas werd overgenomen door broer Őmer die moest proberen om via de vleugel voor meer aanvallende impulsen te zorgen.

In het begin van het tweede deel van het duel zag het daar ook even naar uit maar dat was van korte duur. Al snel ging het baltempo van de bezoekers weer naar beneden wat uiteraard koren op de molen van de thuisploeg was. De Oranjehemden probeerden op hun manier Godlinze namelijk wel pijn te doen maar ook het spel van de thuisploeg was niet iets waar de neutrale toeschouwer vrolijk van werd. Zo werd het een duel waarbij de toeschouwers, onder het genot van het prachtige voorjaarsweer, meer met de kansen van FC Groningen tegen AZ bezig waren dan met de prestaties van Westerlee en Godlinze.

In de 70e minuut begreep Godlinze-trainer Peter Ernst als eerste van de twee trainers dat er wat moest gebeuren. Hij bracht met Renato Santenera en Andy Pawirosastro twee verse krachten binnen de lijnen om zo te proberen minimaal met een gelijkspel huiswaarts te keren. Naar de kant gingen Yunus Ciftçy en Raymond Krajenbrink. Met de lange Santenera in de spits en Andy Pawirosastro spelend vanaf de linkerkant kwam er inderdaad meer dreiging voor het doel van Westerlee. Het bleef echter bij alleen maar dreiging want een echt uitgespeelde kans kregen de meegereisde supporters van Godlinze ook in de laatste twintig minuten van de wedstrijd niet te zien.

Richting de slotfase deed Westerlee zo heel af en toe ook nog een poging om de score op te voeren. Zo kon Robin Kuipers een schot van Vincent Nomden nog maar net over de doellat tikken en ging een schot van Jan Willem Evers maar net naast het doel van Godlinze. Dit waren echter maar speldenprikken want als er nog een ploeg had kunnen scoren was dat Godlinze geweest. Zo kreeg Bobby de Vries in de 82e minuut van scheidsrechter Lips een vrije bal toegewezen nadat hij door Jan Willem Evers onderuit was geschoffeld. De Vries joeg de bal vervolgens vanaf twintig meter dwars door de muur van Westerlee maar zag zijn schot op de vuisten van Westerlee-doelman Wilfred Meulenbelt uiteenspatten.

De vrije bal van De Vries was ook direct het laatste echte wapenfeit van de beide ploegen zodat het eerste deel van het tweeluik tussen Westerlee en Godlinze. Een eerste deel dat dus met een nederlaag voor de gasten werd afgesloten wat bij Peter Ernst voor een vervelend gevoel zorgde. ,, We hebben een hele matige wedstrijd gespeeld. Aanvallend hebben we niets gebracht wat ook maar op een uitgespeelde aanval leek. Deze nederlaag komt daarom ook wel even aan. Westerlee mag dan geen geweldige ploeg zijn maar het is wel een team waar we volgende week nog een hele kluif aan gaan krijgen. Want willen graag naar de derde klasse promoveren maar dan zal er beter gevoetbald moeten worden als we vandaag hebben laten zien. Doen we dat namelijk niet dan zijn we namelijk volstrekt kansloos,”

Westerlee-Godlinze 1-0(1-0).

10. Evers 1-0.

Scheidsrechter: P. Lips (Delfzijl).

Gele kaarten: Louwes, Komza, Van der Vinne(allen Westerlee).

Westerlee: Wilfred Meulenbelt; Leenders, Kruize, Bulder, Van der Vinne; Evers, Smit, Louwes, Vincent Meulenbelt; Jan Nomden, Robert Nomden(42. Komza).

Godlinze: Kuipers; Bogema, Bobby de Vries, Görgülu, Őmer Tekinbas; Kurt, Kappen, Kadir Tekinbas(46.Picak), Tas; Kraijenbrink(70.Santenera), Ciftçy(70. Pawirosastro).


Bron: Ommelander Courant