Potetos 9 sluit seizoen in stijl af en heet nieuwe speler welkom

Geschreven door Marcel Mulder op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Iets eerder dan gepland is afgelopen vrijdag de laatste wedstrijd van Potetos 9 gespeeld. Roden 7, dat troosteloos onderaan bungelt, zou namelijk nog twee keer moeten aantreden tegen de groen-witte brigade. De heren uit Roden hebben daar blijkbaar geen belang bij, want tot twee keer toe werd de wedstrijd een paar uur van te voren afgezegd. Het heeft de KNVB doen besluiten de beide wedstrijden helemaal maar niet meer in te plannen, wat betekent dat Potetos de potentiele zes punten dus mis loopt. Je kunt je afvragen waarom een ploeg als Roden zich heeft aangemeld, want het zou eigenlijk nog 5 wedstrijden moeten spelen.
potetos
 

Deze avond kwamen de heren van Futsal Dragten 9 naar Lewenborg. De uitwedstrijd werd destijds verloren na een hete strijd. Vooral de rode kaart voor Tom Havinga was ons bijgebleven, want na twee keer onsportief gedrag werd hij gesommeerd de hal te verlaten en dus vroegtijdig de kantine in te gaan. Het is de positie waar Tom normaal gesproken ook het beste tot zijn recht komt, dus echt moeite had hij er destijds niet mee. Vandaag waren weer maar liefst 8 spelers beschikbaar en als Hergen Balkema niet vlak voor aanvang af had gezegd zouden er zelfs vier wissels zijn.

 De badmintonners van BC Lewenborg hadden in de wandelgangen al gehoord dat dit de laatste wedstrijd was voor Potetos 9, wat hen deed besluiten de zaal om 21.30u al vrij te maken om de heren voor het eerst dit seizoen een warming-up te gunnen. Een sympathiek gebaar, misschien een eerste stap naar een verbeterde relatie. De gemiddelde Nederlander kent badminton als een ontspannen campingsportje, lekker op je teenslippertjes die shuttle zo hard mogelijk weg rammen in de hoop dat je geen wind tegen hebt. En natuurlijk niet steeds dat shuttletje in de voortent van de buurvrouw slaan. Maar wat nog het meest schrikbarend is, is dat badminton gewoon een Olympische sport is. Dat gelooft toch niemand. Maar de mensen van BC Lewenborg kunnen er uren over praten, bijvoorbeeld over de slagtechniek, die in twee categorieën onder te verdelen is: de rotatieslagen en de extensieslagen. De rotatieslag wordt de onderarm gebruikt en wordt binnen het wereldje ook wel de ruitenwisser genoemd. Het wordt steeds gekker. Bij de extensieslagen gebruikt men dus geen rotatie, maar wordt de shuttle als het ware over het net geduwd. Dat u het even weet.

 Zoals gezegd, Futsal Dragten was te gast. De Friezen maakten nog kans om als derde te eindigen en waren dus gebrand op een goed resultaat. Dat was Potetos natuurlijk ook, al verheugde menig speler zich al op de derde helft, want keurslager Willard scheen weer overheerlijke droge worst bij zich te hebben. En bier met worst is nog altijd een prima combi. Allemaal even stemmen trouwens op www.dvhn.nl/drogeworst op keurslager Thonny Teerling uit Bedum. Keuze genoeg tussen verschillende soorten worst, mijn voorkeur gaat toch wel uit naar de Drentse worst, welke aanzienlijk droger is dan de Groningse of Friese worst en hij is ook wat vetter. Smaken verschillen.

 Verliezen was trouwens ook geen optie, want het was al zo lang geleden dat menig Potetos speler niet eens meer wist was verliezen was. Het was dan ook de vraag hoe met een eventuele nederlaag omgegaan zou worden. Daarom was psycholoog Bas Bous weer bij de selectie gehaald, die een held is in relativeren. Lekker achterover hangen in de kantine met een glas rode wijn, met nul of drie punten, het maakt hem allemaal geen zak uit. Als het maar gezellig is. En je kunt je natuurlijk afvragen of dat de juiste winnaarsmentaliteit is, maar het zorgt wel voor evenwicht binnen een selectie. Bous begon daarom maar weer vrijwillig op de bank samen met Willard (die kon dan nog mooi de worst alvast snijden) en Bard Dekker. Wie denkt u? Ja, Dekker was vanavond aanwezig na tijden van afwezigheid en zou vanavond zijn handtekening zetten onder een verbintenis met onbepaalde tijd. Oftewel, Dekker wordt volgend seizoen volwaardig selectielid van Potetos 9. Welkom! Nu alleen nog even Stedum-trainer Nieborg vertellen dat je er definitief mee op houdt. Ach, dat leest hij ook wel op Puurvoetbalonline....

 We kwamen met 2-0 achter, kwamen terug tot 2-2, kwamen weer met 4-2 achter en scoorden net voor het rustsignaal van Hans Bulthuis de 3-4 wat toch wel even aan kwam bij de Friezen. Na de rust werd het 4-4. En hier moeten we eventjes bij stil staan, want hij droeg dit doelpunt op aan zijn ouders, die speciaal uit Bedum waren overgekomen om hun beide zoons te aanschouwen. Samen met wat pleegkinderen van broer Tom, die de eerste helft voor het nodige lawaai zorgden, maar we na de rust niet meer terug zagen. Toch wisten de gasten nogmaals te scoren en na het laatste fluitsignaal bleek er dus toch weer een keertje een nederlaag geleden te zijn maar ondanks dat, het bier en de worst smaakten weer heerlijk.

 Onze dank gaat verder uit naar de supporters die ons wél een keer aangemoedigd hebben en naar scheidsrechter Hans Bulthuis, die ons toch wel erg vaak uit de brand heeft geholpen door meerdere malen uit het verre Siddeburen te komen reizen.

  En verder nog enkele statistieken van het afgelopen seizoen:

  Aantal gespeelde wedstrijden: 20

 Aantal punten: 21

 Aantal doelpunten voor-tegen: 103 - 120

 Topscoorder - aantal doelpunten: Ronald Werkman – onbekend maar heel veel.

 Beste gemiddelde: Jaap Dijkema: 2 gespeeld, drie doelpunten

 Aantal doelpunten met de voet gescoord: 102

 Aantal doelpunten met de kop gescoord: 1

 Aantal gemiddelde toeschouwers: 0.723

 Meest aanwezige speler: Remco Kiers (niets gemist)

 Aantal aanvoerders: 3

 Aantal bitterballen na afloop: +/-240

 Aantal aangewezen scheidsrechter van de KNVB bij thuisduels: 2

 Meest onsportieve ploeg: Roden 7