Zwaarbevochten zege brengt SV BedumC1op titelkoers

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Zaterdag 10 mei stond voor de C1 van SV Bedum het duel tegen koploper Hoogezand C2 op het programma. Een duel dat drie punten moest opleveren omdat anders de kans op de titel zo goed als verkeken was. Dat zorgde er voor dat het zaterdag een spannende aangelegenheid werd voor de Bedumers die met een verliespunt meer dan hun tegenstander uit Hoogezand aan het duel begonnen.
svBedum

Het uitduel tegen Hoogezand was in een 1-1 gelijkspel geëindigd waar de technische staf van de C1 toen bepaald niet ontevreden over was. Dat zou nu echter anders zijn want aan gelijkspel had de ploeg nu helemaal niets. Er moest gewonnen worden om op die manier twee punten los van Hoogezand C2 te komen. Duidelijk was daardoor merkbaar dat geen van beide teams wilde verliezen wat er voor zoegde dat het duel vanaf minuut één onder grote spanning stond.

Ondanks de regen was er veel publiek naar de Sportlaan in Bedum gekomen om dit topduel tussen twee talentvolle jeugdteams te zien. Twee ploegen met verschillende kwaliteiten. Waar de gasten uit Hoogezand het moesten hebben van een sterk collectief leunden de Bedumers op hun ijzersterke verdediging om vervolgens te probeerden er met een snelle counter uit te komen.

Bij die pogingen had de thuisploeg in de persoon van spits Rick Smit, die de uitstekende uittrappen van doelman Jos Broekmans steeds prima verwerkte, een prima aanspeelpunt. Helaas gebeurde daar te weinig mee bij de thuisploeg omdat de vleugelspelers van SV Bedum onvoldoende langs hun directe tegenstanders kwamen. Zo werd het een eerste helft waar beide ploegen kansen kregen om op voorsprong te komen waarbij Hoogezand halverwege de grootste kreeg. Een vlammend schot van een van de aanvallers van de gasten werd echter met een katachtige reactie door doelman Jos Broekmans tot corner getikt.

Waar de Bedum-doelman een prima indruk maakte gold dat soms wat minder voor zijn collega aan de overkant. De Hoogezand-goalie maakte een wat onzekere indruk waar de SV Bedum-aanvallers volgens de kenners langs de lijn onvoldoende mee deden. Toch kwam Bedum in de eerste helft op voorsprong wat gezien het spel van de thuisploeg wel verdiend te noemen was.

Na de pauze kreeg het publiek een fel uit de startblokken komend Hoogezand te zien. De gasten moesten wel vol op de aanval spelen omdat ze bij een nederlaag de titelkansen niet meer in eigen hand hadden. Dat zorgde voor nog meer spanning in Bedum waar de verdediging van de gastheren steeds meer onder druk kwam te staan. Na tien minuten in de tweede helft viel de gelijkmaker dan ook niet helemaal onverwachts. Een vrije trap van de aanvoerder van Hoogezand werd door een van de verdedigers van SV Bedum van richting veranderd zodat doelman Jos Broekmans kansloos was. De gelijkmaker van de gasten zorgde even voor een dip aan de kant van de thuisploeg die wist dat ze met deze stand de titelkansen niet meer in eigen hand zou hebben.

Het bleef mede daardoor een duel dat alle kanten nog op kon maar de beste kansen toch voor de gasten waren. Het verdedigingsblok hield echter uitstekend stand al ging dat soms wel met veel kunst en vliegwerk gepaard.  Richting de slotfase zag het er daarom steeds meer naar uit dat het net als in Hoogezand in Bedum een onbeslist zou worden. Iets waar als een donderslag bij heldere hemel toch nog verandering in kwam. Weer werd er uit een standaardsituatie gescoord en het was SV Bedum C1 die nu mocht juichen. Een vrije trap werd niet helemaal goed beoordeeld in de verdediging van de gasten zodat het 2-1werd in Bedum.

In de slotminuten probeerde Hoogezand nog van alles om een verandering in de score te brengen maar de verdediging van de Bedumers hield stand zodat de spelers en staf even later al een voorproefje op het naderend kampioenschap konden nemen.