Potetos 9 komt op stoom

Geschreven door Marcel Mulder op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Twee weken geleden werd in Drachten gelijk gespeeld tegen ONT/CHZ 5, het werd destijds 3-3. Omdat de Friezen in een eerder stadium afgezegd hadden werd de return afgelopen vrijdag gespeeld in Lewenborg. En zoals gewoonlijk was de selectie van Potetos 9 ietwat gewijzigd.

potetosIn tegenstelling tot vorige week waren Bas Bous en Siebrand Dijkema afwezig. De technische staf kon ondanks het missen van beide spelers toch erg tevreden zijn met de spelers die er wel waren. Willard en broer Tom Havinga waren namelijk weer terug van weg geweest, net als Jaap Dijkema, die deze avond toch nog wat ruimte in zijn agenda vrij had. Ook Robert Freese was weer van de partij, nadat hij vorige week ook al van de partij was. “Woensdag al met Stedum 2 een wedstrijd moeten spelen, vanavond weer met Potetos 9 en morgenmiddag ook weer de wei in. Het is maar goed dat ik over een atletisch lichaam beschik, want ieder ander van mijn leeftijd trekt dat echt niet” aldus Freese. De 8-koppige selectie werd gecomplementeerd door Werkman, Kiers, Mulder en Weesepoel. De laatste weken beschikt de ploeg over een brede selectie, vanavond kon dat wel eens heel belangrijk worden, want vooral Tom Havinga was niet okselfris. Een dag eerder was de mannetjesputter namelijk terug gekomen van zijn vakantie in Thailand. En getuige zijn terugblik hierop was er weinig aan de conditie gedaan.

Toen eenmaal de weg richting de kleedkamer werd gezocht werd de selectie verrast door de binnenkomst van een drietal supporters. Helemaal vanuit Stedum waren namelijk de gebroeders Tiemen en Diederik Dijk samen met Matthijs Colstee vertrokken om dit spektakel te aanschouwen. Het gerucht gaat zelfs dat Diederik en Matthijs wel oren hebben naar een overgang van het zaalteam van Stedum naar Potetos 9. Diederik Dijk daarover: “Het klopt inderdaad dat we in de wandelgangen wel eens benaderd zijn, maar echt concreet is het nog niet geworden. Mocht het wel concreet worden, dan ga ik daar zeker over na denken, ook al zou Boelie de Sturler er alles aan doen om deze transfer tegen te houden. Daarnaast lijkt het me geweldig om wekelijks in de wedstrijdverslagen genoemd te worden in plaats van iemand die zichzelf steeds als man of the match benoemd.” Matthijs Colstee knikte instemmend en werd helemaal enthousiast toen hij hoorde dat de v.v. Potetos de beschikking heeft over een eigen fysiotherapeut. Een dag later bleek dat de drie heren wel heel veel inspiratie hadden opgedaan na hun bezoek aan de sporthal te Lewenborg. Want in de wedstrijd van Stedum 1 tegen ZEC wisten alle drie de heren het net te vinden.

Nadat de badmintonners de zaal hadden vrij gemaakt en er een korte warming-up volgde floot arbiter Hans Bulthuis de wedstrijd naar een begin. De laatste weken begon Potetos 9 constant furieus, maar nu was het een slappe hap. Want binnen luttele seconden kon Kiers de bal al uit het netje vissen. Dat de bal houdbaar leek werd niet over gerept, Potetos was wakker. Er ontstond een gelijk opgaand duel, waarin Ronald Werkman al snel voor de gelijkmaker zorgde. De gasten raakten er niet van in de war en zorgden er wederom voor dat Potetos tegen een achterstand aan keek. Waar Kiers een week eerder de held was, zat hij vandaag minder in de wedstrijd, want in normale doen was deze bal ook een prooi voor de doelman. Ronald Werkman nam zijn ploeg echter op sleeptouw en wist wederom zijn ploeg langszij te brengen. Toen hij ook de voorsprong op het scorebord bracht leek het alsof Potetos het heft in handen nam, maar toch kwam ONT/CHZ dit maal langszij. Net voor het rustsignaal stuurde Jaap Dijkema met een prima pass Marcel Mulder op pad en deze laatste wist de 4-3 te noteren.

Na de rust werd pas duidelijk dat de brede selectie zijn vruchten ging afwerpen. Er werd veel gewisseld en met mooie combinaties werd ONT/CHZ naar de slachtbank geleid. De gasten hielpen de thuisploeg ook wel een beetje in het zadel door veel balverlies te lijden en menig maal was het een koud kunstje om te scoren voor Potetos. Ronald Werkman had het vizier jammer genoeg niet meer op scherp staan, want de ene na de andere grote kans werd door hem om zeep geholpen. Van de vele kansen wist hij er nog één te benutten en bleef dus steken op vier treffers. Gelukkig stond Jaap Dijkema op om dit keer zijn team bij de hand te nemen, want nadat hij zijn eerste doelpunt ooit in het groen-wit maakte, scoorde hij later nog twee maal. Ook Marcel Mulder bracht zijn totaal op drie en Willard Havinga bracht het totaal op 11 doelpunten. ONT/CHZ gaf op het einde nog even gas toen de wedstrijd al lang was beslist. Het kwam nog terug tot 11-8, maar de overwinning kwam nimmer in gevaar. Na afloop werd het publiek hartelijk bedankt, wat inmiddels al op de banken stond van enthousiasme.

Potetos 9 leek even het zwarte schaap te worden van de Poteti-familie, maar voorzitter Titus zal inmiddels al wel zo trots als een pauw zijn. Want de weg naar boven lijkt gevonden en zo lijkt het eerste seizoen een leerjaar te zijn geworden. Toch is het nog te vroeg om naar volgend seizoen te kijken, er staan nog drie wedstrijden op het programma. En zo werd het totaal uit de laatste vier wedstrijden op tien punten gebracht. Met de uitwedstrijd tegen Roden 7  in het verschiet komende vrijdag moet deze vorm zeker voort te zetten zijn. In Roden zal om 19.00uur afgetrapt worden.