Gorecht verwelkomt 400e jeugdlid en ziet D2 naar bekerfinale gaan.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Wedstrijd van de week

Gorecht D2 wist donderdagavond via strafschoppen de bekerfinale te bereiken. Na een zinderd duel stond het na zestig minuten 1-1. In de daaropvolgende strafschoppenserie was Gorecht D2 op sportpark De Koepel echter met 4-2 te sterk voor ZNC D1.

10151857 696782933712260 8296186804677354628 n

Dolle vreugde bij Gorecht D2 na bereiken bekerfinale

Foto: Jacob Kajuiter
Voor aanvang van het bekerduel tussen Gorecht D2 en ZNC D1 werd het 400e jeugdlid van de v.v. Gorecht in het zonnetje gezet. Tim Oosterhuis was degene die deze eer te beurt viel om welkom geheten te worden door Gorecht-voorzitter Dick Jager en de secretaris van de jeugdafdeling, Karin de Jonge.

Na dit voor Gorecht heugelijk feit ging het al snel los op sportpark ‘De Koepel’. De thuisploeg creëerde zich via Kevin Knuijver en Thomas van Weringh direct enkele kansen maar tot doelpunten leidde dat vooralsnog nog niet. Gorecht bleef na een sterke beginfase de betere ploeg. Het had echter de pech dat centrale verdediger Benito Walker een ijzersterke indruk maakte. De ZNC-er was een rots in de branding voor zijn ploeg die zich heel af en toe iets onder de druk van Gorecht uitspeelde.

De thuisploeg bleef echter de regie houden waarbij vooral Thomas van Weringh regelmatig het voortouw nam. De vleugelflitser was bij de meeste aanvallen van zijn team betrokken wat er voor zorgde dat ZNC-coach Max Aaldring al snel twee spelers van positie liet wisselen. Thijs Gernaat verhuisde naar de rechtsbackpositie en Olivier Bruining ging als rechtermiddenvelder verder.

Deze omzetting zorgde er voor dat de gasten wat beter in de wedstrijd kwamen. De aanvallers van ZNC kwamen wat meer in de buurt van het strafschopgebied van Gorecht zonder dat doelman Tobias Top echt in actie hoefde te komen.

Zo werd het steeds meer een bekerduel waarin twee teams veel strijd leverden om de bekerfinale te bereiken. Een strijd waarin het volgens velen een kwestie van tijd was voordat de eerste goal in het voordeel van Gorecht zou vallen. Tegen de verhouding in waren het de gasten die vlak voor rust op 0-1 kwamen. Op de rechtervleugel kreeg Sven Niemeijer de bal. Wat de spits van ZNC vervolgens deed was fenomenaal. Vanaf de rechtervleugel verzond hij een prachtig schot richting de verste paal. Een schot met een mooie boog getrapt die daardoor onhoudbaar was voor doelman Tobias Top: 0-1.

De achterstand was een duidelijke tegenvaller voor de thuisploeg. Ook coach Felix Laan baalde enorm. ‘ We zijn beter dan ZNC en toch gaan we met een achterstand de rust in.”

Dat laatste betekende dat Gorecht in de tweede helft op jacht moest naar de gelijkmaker. Een gelijkmaker die lang uitbleef waarbij een enkeling al dacht aan een onverdiende nederlaag voor de thuisploeg. Halverwege de tweede helft kon er echter toch gejuicht worden door het publiek uit Haren en omstreken. Na een prima lopende aanval kwam de bal bij spits Kevin Knuijver. De technicus draaide zich vervolgens goed vrij en even later was Jarno Rijk een geslagen doelman: 1-1. Waar de thuisploeg vervolgens probeerde om de winnende treffer te forceren hield de defensie van de Zuidbroek Noordbroek Combinatie stand zodat strafschoppen de uiteindelijke beslissing moesten brengen.

Nadat ZNC de eerste penalty had gemist schoot Gorecht via Thomas van Weringh, Riki Sivic en Bauke Riedstra wel raak waarbij ZNC in beurt twee en drie ook twee keer had weten te scoren. Bij de vierde beurt was er een glansrol voor Tobias Top weggelegd. Met een geweldige redding wist de doelman van Gorecht de vierde penalty van ZNC namelijk te stoppen. Toen Friso Sennema vervolgens raak schoot stond het 4-2 voor Gorecht D2 en was de winst in de halve finale een feit. Een geweldig resultaat voor de thuisploeg die door dit resultaat de bekerfinale, die op zaterdag 31 mei op de Esserberg in Haren tegen Elim gespeeld zal worden, heeft weten te bereiken.

Na afloop was er de teleurstelling bij ZNC en uiteraard blijdschap bij Gorecht. ZNC-coach Max Aaldring was echter reëel met zijn mening dat Gorecht de betere ploeg was. ‘Gorecht had meer balbezit en combineerde ook beter. Dat we het op 1-1 konden houden was al knap en dan moet je hopen op wat geluk bij de strafschoppen. Dat zat er niet in en daarom gaat Gorecht wel terecht naar de finale.

Felix Laan was blij voor zijn ploeg die het zwaar had tegen ZNC. ‘Een fysiek sterke ploeg waar we het lastig tegen hadden. We hadden wel een veldoverwicht maar konden dat niet in goals tot uiting brengen. Gelukkig hadden we onze zenuwen bij de strafschoppen goed in bedwang zodat we ons kunnen gaan opmaken voor de finale.”